
Aioli
Lees verder na de advertentie
Als dip met een broodje bij de picknick, als sausje bij de barbecue of bijvoorbeeld met wat groente op borrelplank tijdens de vrijdagmiddagborrel: met de Spaanse knoflookmayonaise, oftewel aioli, maak je alles lekkerder. Je kunt natuurlijk een kant-en-klaar bakje in de supermarkt kopen, maar deze saus kun je ook vrij simpel zelf maken. Lees gauw verder voor de lekkerste recepten.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Lees verder na de advertentie
Recepten met aioli
Krijg jij ook zin om de keuken in te duiken? Goed nieuws! Hieronder vind je de lekkerste recepten met deze Spaanse saus.

Aioli met chorizo-olie
Maak je toevallig een recept met gebakken chorizo? Gooi de overgebleven olie niet weg, maar gebruik deze bijvoorbeeld om je saus op te spicen.
Lees verder na de advertentie

Gegrilde langoustines met aioli van geroosterde knoflook
Garnalen en aioli zijn misschien wel de allerbeste combinatie ooit. Probeer deze maar eens. Met wat platbrood en ook rucola een perfect gerecht voor een zomeravond.

Chorizokroketjes met aioli
Niet alleen garnalen, ook chorizo smaakt hartstikke lekker in combinatie met deze saus. Probeer zelf maar uit met dit fijne recept!

Nieuwe-aardappelsalade met radijsjes en aioli
Maak eens deze frisse salade met nieuwe aardappels en ook radijsjes. Met verse dille en een zelfgemaakte knoflookdressing maak je hem helemaal af. Gezond was nog nooit zo lekker, beloofd.
Lees verder na de advertentie

Spaanse garnalen met paprika en snelle aïoli
Hadden we al gezegd dat garnalen en knoflook een heerlijke combi zijn? Des te meer reden om nog zo’n lekker recept met jullie te delen.
Lees ook:
Onze tips

Van antipasto tot dolce: een heerlijk Italiaans kerstmenu

Vegan kerstmenu met De Vegetariërsbond

De beste bijgerechten voor kerst: 15+ recepten boordevol groente

Kersttaart maken: 15x heerlijk kerstgebak

Salade met kerst: 10x feestelijke recepten

Kerstbuffet? Deze tips en recepten zijn perfect voor grote groepen

8x de lekkerste kerstkoekjes: zo maak je ze zelf

Kerstamuses: 14x recepten om indruk te maken

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?


