
Verse kersen zijn bij ons favoriet. Het enige nadeel is dat je ze moet ontpitten. Dit kan soms best een tijdrovend klusje zijn met vieze vingers als gevolg. Kan dat niet makkelijker? Ja zeker, daarom delen we tips voor kersen ontpitten.
Lees verder na de advertentie
Kersen ontpitten
Wanneer het kersenseizoen in volle gang is, plukken wij er graag de vruchten van en verwerken ze in zoete recepten met kersen en frisse salades. Dat is hartstikke lekker, maar het ontpitten van kersen zorgt soms voor wat gedoe. Gelukkig zijn er een aantal handige trucs voor supersnel kersen ontpitten. Wij delen welke!
Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Kersen ontpitten: zo doe je dat
Wil je snel kersen ontpitten? Dan heb je een hulpmiddel nodig. Dit kan een klassieke kersenontpitter zijn, maar ook alledaagse voorwerpen zoals een rietje, paperclip of glazen fles. Plaats bijvoorbeeld een rietje aan de onderkant van de kers, waar eerst de steel zat. Duw het rietje voorzichtig door de kers, van onder naar boven, en het pitje zal aan de andere kant uit de kers schieten.
Een paperclip heeft hetzelfde effect. Wil je dit proberen? Buig dan een paperclip zo open dat het uiteinde een haakje vormt. Verwijder de steel van de kers en steek de haak van de paperclip in het onderste deel van de kers waar de steel zat. Duw het haakje voorzichtig tegen de pit en wrik het eruit. Zo makkelijk kan kersen ontpitten zijn!
Kersen ontpitten: de makkelijkste manier
De meest populaire, en eenvoudige, methode is kersen ontpitten met een fles. Dit doe je als volgt: verwijder de steel van de kers en plaats de kers op de hals van een lege fles, met de pit naar beneden.
Gebruik vervolgens een dunne stok, zoals een satéprikker, om de pit uit de kers te duwen. De pit valt rechtstreeks in de fles en je hebt een perfect ontpitte kers.
Recepten met kersen
Dus waar wacht je nog op? Pak een bakje verse kersen en ga aan de slag met het ontpitten. Met deze handige trucjes kun je in een mum van tijd van dit heerlijke zomerfruit genieten, zonder gedoe. Of je ze nu vers eet of verwerkt in deze heerlijke recepten met kersen:

MonChoutaart
Denk je aan MonChoutaart, dan denk je aan kersen. Het zomerfruit is dé traditionele smaakmaker en wij begrijpen maar goed waarom. De garnering is heerlijk zoet en sappig.

Gebraden eendenborst met kersensaus en gesmoorde pastinaken
Bij zomerfruit denk je misschien gelijk aan zoet, maar je kunt het ook heel goed in hartige gerechten verwerken. Wat denk jij van dit hemelse gerecht met kersen?

Croissantwentelteefjes met dronken kersen
Best of both worlds: croissantjes geserveerd als wentelteefjes. Een betere combinatie kan bijna niet, toch? Met het ijs en de kersen maak je dit feestelijke dessert helemaal af.

Chocoladeciambella met amarenakersen en pistache
Ciambella is de Italiaanse versie van een tulband. Met romige mascarpone, zoetzure amarenakersen en pistachenootjes is dit echt een feestje van Italiaanse smaken.
Onze tips

9x recepten met kersen

Is bevroren fruit minder gezond dan vers fruit?

Kersen ontpitten: zo doe je dat supersnel

10 tips om te gaan wecken met vers fruit en verse groenten

Alles wat je wilt weten over vlaai

10x de beste keukenhacks die je écht moet kennen

Jackfruit is dé vleesvervanger voor stoofgerechten (en zo gebruik je ‘m)

Dit zijn de keukentools die jouw kerst écht makkelijker maken

Kruidnoten bakken: zo doe je dat

Zelf gevulde speculaas maken: zo doe je dat

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.




