
Zelf groenten inleggen is niet alleen heel lekker, het is ook nog eens supermakkelijk en handig als je groenten overhebt. Daarom delen wij in dit artikel hoe je ingelegde bieten kunt maken en in welke recepten wij ze graag verwerken.
Lees verder na de advertentie
Ingelegde bieten
Je kunt bieten koken, maar je kunt ze ook op andere manieren bereiden. Inleggen bijvoorbeeld. Ingelegde bietjes zijn lekker zoetzuur. Niet zonder reden, want de bietjes maak je in met een mengsel van azijn en suiker. Hiervoor gebruiken wij graag de 3-2-1-regel wanneer we iets pekelen: 3 delen azijn, 2 delen suiker en 1 deel water of, in dit geval, kookvocht. Volgens ons creëert dit de perfecte balans tussen zoet en zuur. Maar voordat je aan de slag kunt gaan, is het heel belangrijk om de potten goed te steriliseren, omdat je anders wellicht je pekelvocht in een pot vol bacteriën schenkt, waardoor je creatie bederft en je tijd en ingrediënten verspild zijn. Let hier dus altijd goed op, om verspilling te voorkomen.
Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?

Kerst Tip

Op tijd besteld = voor kerst geleverd
Ingelegde bieten maken
Zelf ingelegde bieten maken is niet moeilijk, je moet alleen net even weten hoe het moet. Wanneer je het onderstaande recept stap-voor-stap volgt, komt het helemaal goed! Je kunt het recept voor ingelegde bieten ook gebruiken om andere groenten te pekelen. Bedenk bij het kiezen van groenten om in te leggen of je uiteindelijk knapperige of zachte groenten wil. Wij hebben ervoor gekozen de bieten eerst te koken, maar komkommers en wortels kun je ook rauw inleggen, voor een knapperig resultaat.
Lees verder na de advertentie
Recepten met ingelegde groenten
Heb je ingelegde bieten, of andere groenten, gemaakt? Dan kun je dit verwerken in allerhande gerechten. Voeg de zoetzure groenten bijvoorbeeld toe aan een broodje, salade of eet de knapperige groenten als snack op een picknickplank.
Lees verder na de advertentie
Lees ook:
Onze tips

Dé kerstdessert-hack: cheesecake uit de snelkookpan

Met deze simpele trucjes proef jij wijn zoals een sommelier

Zo maak jij je gerechten slim van tevoren en ga je stressvrij de feestdagen in

Zo overleef je kerst zónder stress: 5 tips die echt werken

Oliebollen bewaren en opwarmen: zo blijven ze het lekkerst

Deze keukenfout verpest voor veel mensen pakjesavond

Voor eens en altijd: het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Iedereen maakt deze fout bij het bewaren van eten in de koelkast

Welk vlees voor stoofvlees? Zó kies je altijd de juiste soort

Zuurdesemstarter maken: tips en recept van de chef

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo kan je het beste aardappelpuree opwarmen en bewaren

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.





