Advertentie
Zelf groenten inleggen is niet alleen heel lekker, het is ook nog eens supermakkelijk en handig als je groenten overhebt. Daarom delen wij in dit artikel hoe je ingelegde bieten kunt maken en in welke recepten wij ze graag verwerken.
Ingelegde bieten
Je kunt bieten koken, maar je kunt ze ook op andere manieren bereiden. Inleggen bijvoorbeeld. Ingelegde bietjes zijn lekker zoetzuur. Niet zonder reden, want de bietjes maak je in met een mengsel van azijn en suiker. Hiervoor gebruiken wij graag de 3-2-1-regel wanneer we iets pekelen: 3 delen azijn, 2 delen suiker en 1 deel water of, in dit geval, kookvocht. Volgens ons creëert dit de perfecte balans tussen zoet en zuur. Maar voordat je aan de slag kunt gaan, is het heel belangrijk om de potten goed te steriliseren, omdat je anders wellicht je pekelvocht in een pot vol bacteriën schenkt, waardoor je creatie bederft en je tijd en ingrediënten verspild zijn. Let hier dus altijd goed op, om verspilling te voorkomen.
Wil je ook iedere week zulke handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ingelegde bieten maken
Zelf ingelegde bieten maken is niet moeilijk, je moet alleen net even weten hoe het moet. Wanneer je het onderstaande recept stap-voor-stap volgt, komt het helemaal goed! Je kunt het recept voor ingelegde bieten ook gebruiken om andere groenten te pekelen. Bedenk bij het kiezen van groenten om in te leggen of je uiteindelijk knapperige of zachte groenten wil. Wij hebben ervoor gekozen de bieten eerst te koken, maar komkommers en wortels kun je ook rauw inleggen, voor een knapperig resultaat.
Recepten met ingelegde groenten
Heb je ingelegde bieten, of andere groenten, gemaakt? Dan kun je dit verwerken in allerhande gerechten. Voeg de zoetzure groenten bijvoorbeeld toe aan een broodje, salade of eet de knapperige groenten als snack op een picknickplank.
Lees ook:
Onze tips
Zelf pompoenpitten roosteren: zo doe je dat
Van zure room tot crème fraîche: alle soorten room uitgelegd
Zelf maken voor de kerst: homemade cranberrycompote
Zalmbonbons maken: tips & recept
Dit zijn dé tips tegen gekke geurtjes in de keuken
Kaasfondue maken: zo doe je dat
In een handomdraai de lekkerste traybakes maken? Zo doe je dat!
Recepten met yuzu: dit is waarom je de Chinese citrusvrucht in huis wil halen
Zo kun je zelf verse pastasaus maken
Wanneer gebruik je welke pastasoort?
Zo kun je het beste bavette bereiden: recept + tips
6x Spaanse drankjes die je wil proberen!
Zelf sushi maken: dat is makkelijker dan je denkt
Spaanse sangria maken: tips & recepten
Zo kan je het beste aardappelpuree bewaren en opwarmen
Een heerlijke malse kipfilet bereiden: zo doe je dat
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.