Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
ingelegde bieten maken

Ingelegde bieten maken: tips en recepten

Advertentie

Zelf groenten inleggen is niet alleen heel lekker, het is ook nog eens supermakkelijk en handig als je groenten overhebt. Daarom delen wij in dit artikel hoe je ingelegde bieten kunt maken en in welke recepten wij ze graag verwerken.

Ingelegde bieten

Je kunt bieten koken, maar je kunt ze ook op andere manieren bereiden. Inleggen bijvoorbeeld. Ingelegde bietjes zijn lekker zoetzuur. Niet zonder reden, want de bietjes maak je in met een mengsel van azijn en suiker. Hiervoor gebruiken wij graag de 3-2-1-regel wanneer we iets pekelen: 3 delen azijn, 2 delen suiker en 1 deel water of, in dit geval, kookvocht. Volgens ons creëert dit de perfecte balans tussen zoet en zuur. Maar voordat je aan de slag kunt gaan, is het heel belangrijk om de potten goed te steriliseren, omdat je anders wellicht je pekelvocht in een pot vol bacteriën schenkt, waardoor je creatie bederft en je tijd en ingrediënten verspild zijn. Let hier dus altijd goed op, om verspilling te voorkomen.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
ingelegde bieten maken

Ingelegde bieten maken

Zelf ingelegde bieten maken is niet moeilijk, je moet alleen net even weten hoe het moet. Wanneer je het onderstaande recept stap-voor-stap volgt, komt het helemaal goed! Je kunt het recept voor ingelegde bieten ook gebruiken om andere groenten te pekelen. Bedenk bij het kiezen van groenten om in te leggen of je uiteindelijk knapperige of zachte groenten wil. Wij hebben ervoor gekozen de bieten eerst te koken, maar komkommers en wortels kun je ook rauw inleggen, voor een knapperig resultaat.

Recepten met ingelegde groenten

Heb je ingelegde bieten, of andere groenten, gemaakt? Dan kun je dit verwerken in allerhande gerechten. Voeg de zoetzure groenten bijvoorbeeld toe aan een broodje, salade of eet de knapperige groenten als snack op een picknickplank.

Lees ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!