
Zelf groenten inleggen is niet alleen heel lekker, het is ook nog eens supermakkelijk en handig als je groenten overhebt. Daarom delen wij in dit artikel hoe je ingelegde bieten kunt maken en in welke recepten wij ze graag verwerken.
Lees verder na de advertentie
Ingelegde bieten
Je kunt bieten koken, maar je kunt ze ook op andere manieren bereiden. Inleggen bijvoorbeeld. Ingelegde bietjes zijn lekker zoetzuur. Niet zonder reden, want de bietjes maak je in met een mengsel van azijn en suiker. Hiervoor gebruiken wij graag de 3-2-1-regel wanneer we iets pekelen: 3 delen azijn, 2 delen suiker en 1 deel water of, in dit geval, kookvocht. Volgens ons creëert dit de perfecte balans tussen zoet en zuur. Maar voordat je aan de slag kunt gaan, is het heel belangrijk om de potten goed te steriliseren, omdat je anders wellicht je pekelvocht in een pot vol bacteriën schenkt, waardoor je creatie bederft en je tijd en ingrediënten verspild zijn. Let hier dus altijd goed op, om verspilling te voorkomen.
Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?
Foodies favoriet

Kies jij voor extra véél of extra veelzijdig? Nu -15% korting op de XXL of Dual Zone airfryer.
Kortingscode: FOODIES15

Ingelegde bieten maken
Zelf ingelegde bieten maken is niet moeilijk, je moet alleen net even weten hoe het moet. Wanneer je het onderstaande recept stap-voor-stap volgt, komt het helemaal goed! Je kunt het recept voor ingelegde bieten ook gebruiken om andere groenten te pekelen. Bedenk bij het kiezen van groenten om in te leggen of je uiteindelijk knapperige of zachte groenten wil. Wij hebben ervoor gekozen de bieten eerst te koken, maar komkommers en wortels kun je ook rauw inleggen, voor een knapperig resultaat.
Recepten met ingelegde groenten
Heb je ingelegde bieten, of andere groenten, gemaakt? Dan kun je dit verwerken in allerhande gerechten. Voeg de zoetzure groenten bijvoorbeeld toe aan een broodje, salade of eet de knapperige groenten als snack op een picknickplank.
Lees ook:
Onze tips

Zelf karamel maken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je wil proberen!

Witte asperges koken: zo maak je ze perfect klaar

Groene asperges bereiden: van koken tot grillen

Wanneer is een avocado rijp? Zo test je het in 5 seconden!

Kun je aardappels met uitlopers nog eten? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen witte, groene en paarse asperges

Avocado te hard? Zo maak je hem snel rijp

Lasagne opnieuw opwarmen: zo doe je dat

Van airfryer naar oven: tips en trucs mét omrekentabel

Soep bewaren in de koelkast of vriezer? Zo lang blijft het goed

Avocado snijden zonder snijwonden? Dit is de truc

Eieren koken in de airfryer: zo doe je dat

Chocolade tempereren: zo doe je dit stap voor stap

Kan aluminiumfolie veilig in de oven? Zo doe je dat

Dit zijn de lekkerste lokale seizoensgroenten in februari
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.