
Bakken met druiven
Lees verder na de advertentie
Druiven vind eigenlijk iedereen wel lekker, al dan niet in de gedroogde vorm als krenten of rozijnen. Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Of misschien heb je zelf wel zo’n prachtige druivenstruik in je tuin staan en geniet je van je eigen oogst. Het fruit is heerlijk om zo uit de hand te eten, maar wist je dat je ook super goed kunt bakken met druiven? Met deze recepten laten we zien hoe je dat doet.
Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Inspiratie om te bakken met druiven
Druiven kun je goed in allerlei baksels verwerken. Kijk maar eens naar deze clafoutis, tartelettes of zelfs cheesecake!
Kleine druivenclafoutis
Clafoutis is een klassiek Frans gerecht, en eigenlijk niets meer dan een soort gebakken pudding. Je kunt eindeloos variëren met het fruit dat je erin verwerkt. Probeer bijvoorbeeld eens een variant met druiven!
> naar het recept: kleine druivenclafoutis
Druiventartelettes
Kijk hoe schattig deze mini tartelettes eruit zien. Leuk als toetje of om als gebakje te serveren. Misschien zelfs met een toefje slagroom?
> naar het recept: druiventartelettes
Baskische cheesecake met geroosterde druiven en gember
Druiven worden extra lekker als je ze even roostert, omdat de suikers dan lichtjes gaan karamelliseren. Heerlijk als topping op deze cheesecake.
> naar het recept: Baskische cheesecake met geroosterde druiven en gember
Lees ook:
Onze tips

Waar kun je clotted cream voor gebruiken?

Vegan dessertrecepten: 10x heerlijke plantaardige toetjes

Dit zijn de beste kazen voor kaasfondue

16x toetjes in een glaasje

6x bakken met speculaaskruiden

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?






