Advertentie
Bakken met druiven
Druiven vind eigenlijk iedereen wel lekker, al dan niet in de gedroogde vorm als krenten of rozijnen. Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Of misschien heb je zelf wel zo’n prachtige druivenstruik in je tuin staan en geniet je van je eigen oogst. Het fruit is heerlijk om zo uit de hand te eten, maar wist je dat je ook super goed kunt bakken met druiven? Met deze recepten laten we zien hoe je dat doet.
Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Inspiratie om te bakken met druiven
Druiven kun je goed in allerlei baksels verwerken. Kijk maar eens naar deze clafoutis, tartelettes of zelfs cheesecake!
Kleine druivenclafoutis
Clafoutis is een klassiek Frans gerecht, en eigenlijk niets meer dan een soort gebakken pudding. Je kunt eindeloos variëren met het fruit dat je erin verwerkt. Probeer bijvoorbeeld eens een variant met druiven!
> naar het recept: kleine druivenclafoutis
Druiventartelettes
Kijk hoe schattig deze mini tartelettes eruit zien. Leuk als toetje of om als gebakje te serveren. Misschien zelfs met een toefje slagroom?
> naar het recept: druiventartelettes
Baskische cheesecake met geroosterde druiven en gember
Druiven worden extra lekker als je ze even roostert, omdat de suikers dan lichtjes gaan karamelliseren. Heerlijk als topping op deze cheesecake.
> naar het recept: Baskische cheesecake met geroosterde druiven en gember
Lees ook:
Onze tips
Boerenkoolstamppot: ouderwets lekkere recepten en tips
7x de lekkerste ovenschotel recepten
Traybake: snelle en makkelijke recepten uit de oven
Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven
Zalm uit de oven: héél veel heerlijke recepten
Kaneelbroodjes maken: zo doe je dat
Pittige blaadjes: 5x recepten met rucola
5x overheerlijke chocolademousse recepten
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?