Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor 3x bakken met druiven: de lekkerste recepten

3x bakken met druiven: de lekkerste recepten

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten met druiven bij elkaar. Ga jij bakken met druiven komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Bakken met druiven

Druiven vind eigenlijk iedereen wel lekker, al dan niet in de gedroogde vorm als krenten of rozijnen. Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Of misschien heb je zelf wel zo’n prachtige druivenstruik in je tuin staan en geniet je van je eigen oogst. Het fruit is heerlijk om zo uit de hand te eten, maar wist je dat je ook super goed kunt bakken met druiven? Met deze recepten laten we zien hoe je dat doet.

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Inspiratie om te bakken met druiven

Druiven kun je goed in allerlei baksels verwerken. Kijk maar eens naar deze clafoutis, tartelettes of zelfs cheesecake!

Kleine druivenclafoutis

Clafoutis is een klassiek Frans gerecht, en eigenlijk niets meer dan een soort gebakken pudding. Je kunt eindeloos variëren met het fruit dat je erin verwerkt. Probeer bijvoorbeeld eens een variant met druiven!

> naar het recept: kleine druivenclafoutis

Druiventartelettes

Kijk hoe schattig deze mini tartelettes eruit zien. Leuk als toetje of om als gebakje te serveren. Misschien zelfs met een toefje slagroom?

> naar het recept: druiventartelettes

bakken met druiven

Baskische cheesecake met geroosterde druiven en gember

Druiven worden extra lekker als je ze even roostert, omdat de suikers dan lichtjes gaan karamelliseren. Heerlijk als topping op deze cheesecake.

> naar het recept: Baskische cheesecake met geroosterde druiven en gember

Bakken met gember: Baskische cheesecake met geroosterde druiven en gember

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!