
Deze Italiaanse taarten zijn zoet, mooi en om je vingers bij op te eten. Genoeg om elke nonna trots te maken!
Lees verder na de advertentie
Italiaanse taarten
Italiƫ staat natuurlijk bekend om pizza en pasta, maar de Italianen zijn ook heel goed in het maken van zoete lekkernijen. Denk maar eens aan romige tiramisu, of gelato in alle smaken. Maar er is ook een heel scala aan Italiaanse taarten. Bak er eentje (of allemaal), neem een hap, zet een kopje koffie en sluit je ogen en het is net alsof je op een terras in Rome zit.
Nieuwsbrief
Lees verder na de advertentie
Recepten voor drie typisch Italiaanse taarten
Ga je voor vers fruit, zoete vanille of heerlijke chocolade? Met deze recepten voor Italiaanse taarten zit er voor iedereen iets lekkers tussen.

Crostata met frambozen en hazelnoten
De crostata lijkt een beetje op onze Limburgse vlaai, maar is toch net even wat anders. Het grote verschil zit ‘m in het deeg, dat gemalen hazelnoten bevat en daardoor extreem veel smaak krijgt.
Lees verder na de advertentie

Torta della nonna
Deze taart van oma is een echte Italiaanse klassieker. De vulling is romig en fris tegelijk, door de vanille en de citroen, en bovenop gaan pijnboompitjes die lekker knapperig worden tijdens het bakken.

Chocoladeciambella met amarenakersen en pistache
Een ciambella is eigenlijk niets anders dan een tulband, maar in het Italiaans klinkt het nóg lekkerder. En zeg nou zelf, deze chocoladevariant met room en amarenakersen kan toch niemand weerstaan?
Lees ook:
Lees verder na de advertentie

Crostata met frambozen en hazelnoten
Crostata kun je met van alles vullen; wij kozen voor frambozen. De hazelnoten geven een heerlijk aroma en knapperigheid aan het deeg.
Ingrediƫnten
- 150 g hazelnoten
- 175 g bloem
- 150 g boter
- 100 g lichte basterdsuiker
- 1 ei
- zout
- 1 pot (ca. 350 g)
- 100 g verse frambozen
- 1 eidooier
Bereiding
Maal 100 g hazelnoten fijn in een keukenmachine. Kneed van de noten, de bloem, de boter, de basterdsuiker, het ei en een snuf zout een glad deeg, maar kneed niet langer dan nodig is. Laat het deeg afgedekt ca. 1 uur in de koelkast rusten.
Neem 2ā3 van het deeg en rol het uit tot een ronde plak van ca. 1 cm dik. Bekleed er een taartvorm (ca. 24 cm Ć) mee en snijd de randen recht bij. Verdeel de frambozenjam over de deegbodem. Verdeel de verse frambozen over de jam.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C ). Rol het overgebleven deeg uit tot een plak (ca. 1ā2 cm dik) en snijd er repen van. Maak van de deegrepen een vlechtwerk bovenop de taart en druk de randen goed vast. Kluts de eidooier los met wat water en bestrijk er de bovenkant van de taart mee. Hak de overige hazelnoten grof en strooi over het deegraster. Bak de taart ca. 40 minuten in de oven. Neem de taart uit de oven en laat hem afkoelen.
Fotoās & receptuur: Willem van Santen
Onze tips

Zo ontvang je elke maand Foodies op je deurmat (met korting!)

Lekkere Ʃn makkelijke kerstrecepten uit de airfryer

7x de lekkerste nacho ovenschotel recepten

Macaroni ovenschotel: 5x ouderwets lekkere recepten

De lekkerste kerstontbijt recepten voor een feestelijke start

10x vegetarische hoofdgerechten voor kerst

15x borrelhapjes voor kerst

Vegetarisch gourmetten? Deze combinaties moet je proberen

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?


