
Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.
Lees verder na de advertentie
Sandwiches van Daniel Lindeberg
Het belegde broodje straalt in zijn simpelheid en er zijn maar weinig mensen wiens dag niet een beetje beter wordt door dit lunchgerecht. In Daniel Lindebergs “Sandwiches” komen broodjes van over de hele wereld aan bod, van Zweedse wraps tot klassieke cubano’s.

Lees verder na de advertentie
Belegde broodjes
Er zijn maar weinig maaltijden die zo betrouwbaar zijn als het belegde broodje. Waar ter wereld je ook bent, er is altijd wel een goede broodjeszaak waar je je honger kan stillen. Dan heb ik het niet over die voorverpakte, kleffe, driehoekige sandwiches die je bij de Franse tankstations langs de snelweg kunt krijgen, maar over de versgebakken bolletjes of stokbroodjes, dik belegd met kaas, vleeswaren of vis, groenten en een goeie laag saus.
Maar hoe eenvoudig deze lunch ook mag lijken, thuis vind ik het toch altijd moeilijk om te bepalen hoe ik met wat ik in huis heb een lekker broodje kan bouwen. Erg lang hoef ik hier gelukkig niet rouwig om te zijn, want met het boek Sandwiches van de Zweedse bakker Daniel Lindeberg kan iedereen de meest uiteenlopende belegde broodjes maken.
Lees verder na de advertentie
Iedere vrijdag het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox?
Zelfgemaakt
Lees verder na de advertentie
In “Sandwiches” leer je niet alleen hoe je broodjes moet beleggen, maar ook hoe je zelf de lekkerste broodjes bakt, hoe je een snelle mayonaise maakt en waarmee je die op smaak kunt brengen en hoe je verschillende vleeswaren voor op je broodjes zelf bereidt.
De sandwich recepten komen van over de hele wereld, van Vietnam en Amerika tot Zweden en Italië. De broodjes zijn stuk voor stuk vergezeld van diagrammen die je laten zien hoe je ze moet opbouwen, zodat ze niet bij de eerste hap al uit elkaar vallen. Geen tijd om je broodjes zelf te bakken? Dat vindt Daniel geen schande: koop dan gewoon je brood bij de bakker of de supermarkt.
Vervang de ingrediënten in het recept ook vooral door dingen die je zelf nog in de koelkast of je keukenkastje hebt liggen – die bewerkelijkheid is precies de charme van het belegde broodje.
Onze favoriete recepten uit Sandwiches
Trek gekregen, dat snappen we helemaal. Hieronder verzamelden we onze favoriete recepten uit “Sandwiches”.

Broodje bakkerstartaar
Dit broodje is misschien wel onze favoriet. Maak ‘m zelf en ontdek waarom we zo’n fan zijn.

Broodje Londen
Dit heerlijke broodje is geïnspireerd op de stad Londen en beleg je onder anderen met corned beef en augurk.

Broodje Parijs
Kleine baguettes, dijonmosterd, ham en comté: bij elke hap is het alsof je even in Parijs bent…

Broodje Bologna
In Italië weten ze niet alleen alles van pizza en pasta, ze maken er ook de lekkerste broodjes!

Zomer in Zwedenwraps
Voor dit recept gebruik je grote tortilla’s, om vervolgens goedgevulde wraps te maken. Smullen!
Onze tips

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.


