Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Sandwiches: broodje Bologna

Foodies boekenclub: “Sandwiches”

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.

Sandwiches van Daniel Lindeberg

Het belegde broodje straalt in zijn simpelheid en er zijn maar weinig mensen wiens dag niet een beetje beter wordt door dit lunchgerecht. In Daniel Lindebergs “Sandwiches” komen broodjes van over de hele wereld aan bod, van Zweedse wraps tot klassieke cubano’s.

Uit het boek € 22,50

Bestel het boek:

Cover Sandwiches

Belegde broodjes

Er zijn maar weinig maaltijden die zo betrouwbaar zijn als het belegde broodje. Waar ter wereld je ook bent, er is altijd wel een goede broodjeszaak waar je je honger kan stillen. Dan heb ik het niet over die voorverpakte, kleffe, driehoekige sandwiches die je bij de Franse tankstations langs de snelweg kunt krijgen, maar over de versgebakken bolletjes of stokbroodjes, dik belegd met kaas, vleeswaren of vis, groenten en een goeie laag saus.

Maar hoe eenvoudig deze lunch ook mag lijken, thuis vind ik het toch altijd moeilijk om te bepalen hoe ik met wat ik in huis heb een lekker broodje kan bouwen. Erg lang hoef ik hier gelukkig niet rouwig om te zijn, want met het boek Sandwiches van de Zweedse bakker Daniel Lindeberg kan iedereen de meest uiteenlopende belegde broodjes maken.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Zelfgemaakt

In “Sandwiches” leer je niet alleen hoe je broodjes moet beleggen, maar ook hoe je zelf de lekkerste broodjes bakt, hoe je een snelle mayonaise maakt en waarmee je die op smaak kunt brengen en hoe je verschillende vleeswaren voor op je broodjes zelf bereidt.

De recepten komen van over de hele wereld, van Vietnam en Amerika tot Zweden en Italië. De broodjes zijn stuk voor stuk vergezeld van diagrammen die je laten zien hoe je ze moet opbouwen, zodat ze niet bij de eerste hap al uit elkaar vallen. Geen tijd om je broodjes zelf te bakken? Dat vindt Daniel geen schande: koop dan gewoon je brood bij de bakker of de supermarkt.

Vervang de ingrediënten in het recept ook vooral door dingen die je zelf nog in de koelkast of je keukenkastje hebt liggen – die bewerkelijkheid is precies de charme van het belegde broodje.

Onze favoriete recepten uit Sandwiches

Trek gekregen, dat snappen we helemaal. Hieronder verzamelden we onze favoriete recepten uit “Sandwiches”.

Broodje bakkerstartaar

Broodje bakkerstartaar

Dit broodje is misschien wel onze favoriet. Maak ‘m zelf en ontdek waarom we zo’n fan zijn.

Naar het recept
Broodje Londen

Broodje Londen

Dit heerlijke broodje is geïnspireerd op de stad Londen en beleg je onder anderen met corned beef en augurk.

Naar het recept
Broodje Parijs

Broodje Parijs

Kleine baguettes, dijonmosterd, ham en comté: bij elke hap is het alsof je even in Parijs bent…

Naar het recept
Sandwiches: broodje Bologna

Broodje Bologna

In Italië weten ze niet alleen alles van pizza en pasta, ze maken er ook de lekkerste broodjes!

Naar het recept
Zomer in Zwedenwraps

Zomer in Zwedenwraps

Voor dit recept gebruik je grote tortilla’s, om vervolgens goedgevulde wraps te maken. Smullen!

Naar het recept
Profielfoto van

Lotus van Overveldt

Eindredacteur

Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!