Advertentie
Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.
Sandwiches van Daniel Lindeberg
Het belegde broodje straalt in zijn simpelheid en er zijn maar weinig mensen wiens dag niet een beetje beter wordt door dit lunchgerecht. In Daniel Lindebergs “Sandwiches” komen broodjes van over de hele wereld aan bod, van Zweedse wraps tot klassieke cubano’s.
Belegde broodjes
Er zijn maar weinig maaltijden die zo betrouwbaar zijn als het belegde broodje. Waar ter wereld je ook bent, er is altijd wel een goede broodjeszaak waar je je honger kan stillen. Dan heb ik het niet over die voorverpakte, kleffe, driehoekige sandwiches die je bij de Franse tankstations langs de snelweg kunt krijgen, maar over de versgebakken bolletjes of stokbroodjes, dik belegd met kaas, vleeswaren of vis, groenten en een goeie laag saus.
Maar hoe eenvoudig deze lunch ook mag lijken, thuis vind ik het toch altijd moeilijk om te bepalen hoe ik met wat ik in huis heb een lekker broodje kan bouwen. Erg lang hoef ik hier gelukkig niet rouwig om te zijn, want met het boek Sandwiches van de Zweedse bakker Daniel Lindeberg kan iedereen de meest uiteenlopende belegde broodjes maken.
Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Zelfgemaakt
In “Sandwiches” leer je niet alleen hoe je broodjes moet beleggen, maar ook hoe je zelf de lekkerste broodjes bakt, hoe je een snelle mayonaise maakt en waarmee je die op smaak kunt brengen en hoe je verschillende vleeswaren voor op je broodjes zelf bereidt.
De recepten komen van over de hele wereld, van Vietnam en Amerika tot Zweden en Italië. De broodjes zijn stuk voor stuk vergezeld van diagrammen die je laten zien hoe je ze moet opbouwen, zodat ze niet bij de eerste hap al uit elkaar vallen. Geen tijd om je broodjes zelf te bakken? Dat vindt Daniel geen schande: koop dan gewoon je brood bij de bakker of de supermarkt.
Vervang de ingrediënten in het recept ook vooral door dingen die je zelf nog in de koelkast of je keukenkastje hebt liggen – die bewerkelijkheid is precies de charme van het belegde broodje.
Onze favoriete recepten uit Sandwiches
Trek gekregen, dat snappen we helemaal. Hieronder verzamelden we onze favoriete recepten uit “Sandwiches”.
Broodje bakkerstartaar
Dit broodje is misschien wel onze favoriet. Maak ‘m zelf en ontdek waarom we zo’n fan zijn.
Broodje Londen
Dit heerlijke broodje is geïnspireerd op de stad Londen en beleg je onder anderen met corned beef en augurk.
Broodje Parijs
Kleine baguettes, dijonmosterd, ham en comté: bij elke hap is het alsof je even in Parijs bent…
Broodje Bologna
In Italië weten ze niet alleen alles van pizza en pasta, ze maken er ook de lekkerste broodjes!
Zomer in Zwedenwraps
Voor dit recept gebruik je grote tortilla’s, om vervolgens goedgevulde wraps te maken. Smullen!
Onze tips
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver ‘Simply Jamie’ cadeau bij Foodies
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Foodies boekenclub: “Nistisima” van Georgina Hayden
Foodies boekenclub: “De Bridgerton Bijbel”
3x heerlijke barbecuerecepten van Jord Althuizen
Foodies boekenclub: “Groentefeest” van Sidney Schutte
Foodies boekenclub: “Makkelijk & Vers” van Brenda Kookt
Foodies boekenclub: “Hokkai – De Japanse keuken voor de thuiskok”
Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.