
Alternatief voor paneermeel
Lees verder na de advertentie
Dat crispy laagje om je schnitzel en het krokante jasje van je kroket heb je allemaal te danken aan paneermeel. Zodra deze tarwekorrels in aanraking komen met vet worden ze heerlijk knapperig. Maar wat als je het niet in huis hebt? Wij helpen je: 3x een alternatief voor paneermeel!
Elke week gratis de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement
Tortillachips to the rescue
Nooit eerder was het geoorloofd om chips bij het avondeten te eten, maar nu wél. Dit is namelijk het perfecte alternatief voor paneermeel. Door je producten te paneren in verkruimelde tortillachips geef je extra veel smaak aan je vis, kip of groenten. Ga voor naturel tortillachips of kies chips met een smaakje zoals paprika en maak het toevoegen van extra kruiden aan je eten overbodig. Onze persoonlijke favoriete combi: gepaneerde artisjok met aardpeerpuree en spek maar dan met tortillachipspaneer.
Cornflakes als alternatief voor paneermeel
Je verwacht het niet, maar cornflakes zijn een goed alternatief voor paneermeel. Doe een paar handjes cornflakes in een plastic zak, knoop de zak dicht en verkruimel de cornflakes een beetje. Dit kun je doen met een deegroller door te rollen over de zak (pas op dat hij niet open gaat). Verdeel de cornflakes over een diep bord en verdeel een geklutst ei over een ander diep bord. Haal (bijvoorbeeld) stukjes kipdijfilet door het ei en de verkruimelde cornflakes en bak de kipnuggets circa 15 minuten in de oven op 180 ºC graden. Ook lekker: paneer eens een paar plakjes aubergine of courgette en geef je groenten een crispy touch.
Walnoten als alternatief voor paneermeel
Last but not least: paneermeel van walnoten als alternatief voor paneermeel. Deze bittere maar tegelijkertijd zachtzoete noot tilt je te paneren product naar een hoger niveau. Gebruik ongezouten walnoten en maal ze in een blender tot kruimels. Voeg naar eigen smaak wat zout en peper toe en haal je stukje vlees, vis of groente achtereenvolgens door een geklutst ei en door de walnootpaneer. Wij gaan hierbij voor gezond en paneren zoete aardappelfrieten en oesterzwammen.

Lekker om te paneren:

Zuurdesemtoast met spinazie en een gefrituurd eitje
Dit is een ideaal gerecht om mee te lunchen. Haal bijvoorbeeld een lekker zuurdesembrood bij de bakker (of bak ‘m zelf) en maak deze toast met spinazie en een gefrituurd eitje. Je raadt het al, het ei paneer je voordat de in de frituurpan gaat.

Chorizo-manchegokroketjes met saffraanmayonaise
Hou je van borrelen? Dan mag deze kroket niet ontbreken of je volgende borrelplank! Geen paneermeel in huis? Gebruik één van de alternatieven voor paneermeel zoals we hierboven beschreven. De combinatie van chorizo en manchego is een match made in heaven!

Aardappel-viskoekjes
Viskoekjes zijn een gezonde én lekkere manier om regelmatig vis te eten. Serveer deze hartige koekjes met een schijfje citroen en knijp deze vlak voor het eten uit over de koekjes.
Onze tips

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Iedereen maakt deze fout bij het bewaren van eten in de koelkast

Welk vlees voor stoofvlees? Zó kies je altijd de juiste soort

Zuurdesemstarter maken: tips en recept van de chef

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo kan je het beste aardappelpuree opwarmen en bewaren

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Banketstaaf: wat is het en hoe maak je het zelf?

Weet jij waar pepernoten vandaan komen? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen speculoos en speculaas

Voor eens en altijd: het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Jackfruit is dé vleesvervanger voor stoofgerechten (en zo gebruik je ‘m)

Martina Silbrníková
Kan moeilijk begrip opbrengen voor mensen die weinig lusten. Zelf lust ze namelijk alles, behalve grapefruit en tonic (ieuw, zo bitter!). Houdt van kluiven, no shame. Eet kilo’s boter en verafschuwt margarine. Vindt kaas met wijn het allerlekkerste toetje. Was eindredacteur van 2020 tot 2023.



