Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
knolselderijsoep

5x lichte maaltijden voor ’s avonds: lekker én gezond!

Lekker door de week eten is soms een hele uitdaging, maar niet met deze lichte recepten. We leveren niet in op smaak of portiegrootte maar maken lichte recepten leuk!

Lees verder na de advertentie

Lichte maaltijd

Koken kan best een uitdaging zijn wanneer je weinig trek hebt en geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Zeker wanneer je wel elke dag een lekkere, gezonde én verse maaltijd op tafel zetten. Op dat soort moment helpen we je graag met een beetje extra inspiratie. In dit lijstje vind je daarom alleen maar lichte recepten voor het avondeten. Van snelle salades tot een smaakvolle curry; deze gerechten willen wij elke dag wel eten!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Licht avondeten:

Of je nu wat uitzoekt om te eten voor het sporten, een dieet volgt of gewoonweg weinig trek hebt; deze lichte maaltijden zijn heerlijk doordeweeks:

knolselderijsoep

Knolselderijsoep met chorizo-olie

Knolselderijsoep is net weer even wat anders dan die standaard tomaten- of groentesoep. Wel net zo licht en lekker, eigenlijk ook nog eens een stuk smaakvoller. Veel tijd heb je niet nodig, deze soep staat namelijk binnen drie kwartier op tafel.

Naar het recept
kipcurry

Kipcurry met kardemom

Ga voor dijtjes van de kip, die maken deze curry extra mals. De kardemom zorgt voor extra smaak in dit lichte recept voor doordeweeks. Tip: maak een portie extra en je hebt de volgende dag een verantwoorde lunch!

Naar het recept
Zoeteaardappelpizza

Zoeteaardappelpizza

Met deze creatieve zoeteaardappelpizza pak je uit met smaak. Zo maak je licht leuk!

Naar het recept
bolognese

Bolognese van paddenstoelen

Voor een vegan optie van de bolognese: koop een veganistische pasta of maak ‘m volgens dit veganistische recept zelf. Hier blijf je van opscheppen!

Naar het recept
mais ricottakoekjes met cherrytomaten

Mais-ricottakoekjes met cherrytomaten

De mais-ricottakoekjes staan binnen drie kwartier op tafel, zijn vegetarisch én ontzettend lekker. Klinkt als muziek in de oren, of niet? Dit is dan ook één van onze favorieten als het aankomt op lichte recepten voor doordeweeks.

Naar het recept

Kerst Tip

Lees verder na de advertentie

Onze favoriete lichte maaltijd:

REDACTIEFAVORIET
knolselderijsoep

Knolselderijsoep met chorizo-olie

Knolselderijsoep is net weer even wat anders dan die tomaten- of groentesoep. Wel net zo licht en lekker, misschien ook wel een stuk smaakvoller.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 1 el boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 knolselderij (ongeveer 900 g; in blokjes)
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook (in plakjes)
  • 1 l kippenbouillon
  • 100 ml volle melk
  • 75 g chorizo (halfdroog, fijngesneden)

Bereiding

  1. Verhit de boter en 1 el olijfolie in een grote pan. Voeg de knolselderij en 2 takjes rozemarijn toe en bak ca. 15 minuten op laag vuur. De knolselderij moet daarbij niet bruin worden, voeg indien nodig een scheutje water toe. Voeg de knoflook toe en bak ca. 1 minuut verder. Voeg de kippenbouillon toe en gaar ca. 10 minuten op laag vuur tot de knolselderij zacht is. Voeg de melk toe en verwijder de takjes rozemarijn. Pureer de soep glad. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.

  2. Doe de chorizo met 1 el olie in een koekenpan en bak tot de chorizo knapperig is en de olie dieprood. Voeg 2 takjes rozemarijn in stukjes toe en bak ze krokant.

  3. Verdeel de soep over kommen en verdeel de chorizo, de rozemarijn en de olie eroverheen.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Rattclife en Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson

Lees verder na de advertentie

Meer snelle recepten voor doordeweeks:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!