
Wat te doen met overrijpe bananen?
Lees verder na de advertentie
Overrijpe bananen zijn een van de meest weggegooide producten van Nederland. Maar als er een product is waar je veel lekkers mee kan maken dan zijn het bananen wel. Liggen ze je bruin aan te staren vanuit je fruitschaal? Dan zijn ze perfect om mee te bakken! Wij delen onze favoriete recepten met rijpe bananen.
Bananen bewaren
Wil je liever voorkomen dan genezen? Bewaar je bananen dan voortaan in een donkere ruimte zonder direct zonlicht. Bananen rijpen namelijk het snelste door warmte. Een andere truc is om de tros op te hangen. Zo krijgen de bananen geen beurse plekken. Houdt de bananen vooral ook weg van ander fruit zodat de fruitsoorten elkaars rijpingsproces niet beĆÆnvloeden.
Lees verder na de advertentie
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Pannenkoeken van overrijpe bananen
Lees verder na de advertentie
Pannenkoeken als ontbijt? Jazeker! Met overrijpe bananen bak je gemakkelijk lekkere en gezonde pannenkoekjes. Doordat de overrijpe bananen extra zoet zijn, heb je nauwelijks suiker of honing nodig. Maak bijvoorbeeld fluffy pindakaaspancakes met kokos en banaan, banaan-havermoutpannenkoekjes ofĀ bananen pancakes met yoghurt.

Bananen pancakes met lactosevrije halfvolle yoghurt
Wil je zorgeloos genieten van al het goede van zuivel, maar dan zonder lactose? Lactosevrije zuivel wordt gemaakt van melk die door de toevoeging van enzymen en toepassing van speciale filtertechnieken geen lactose bevat, maar verder alle eigenschappen van melk behoudt. Probeer de lactosevrije yoghurt van Arla bij deze bananen pancakes.
Bananenbrood van overrijpe bananen
Lees verder na de advertentie
Het is onze lievelingssnack allertijden: bananenbrood. Maar wist je dat je voor dit baksel helemaal geen ‘verse’ bananen nodig hebt? Overrijpe bananen zijn juist perfect om bananenbrood mee te bakken. Want hoe rijper je bananen, hoe smeuĆÆger je bananenbrood. Varieer er op los met je favoriete ingrediĆ«nten. Maak bijvoorbeeld bananenbrood met pecannoten ofĀ dulce de leche.

Bananenbrood met pecannoten
Niks lekkerder dan zelfgemaakt bananenbrood. Dit recept voor bananenbrood met pecannoten is misschien wel favoriet!
Rijpe bananen invriezen
Wist je dat je overrijpe bananen ook heel erg goed kan invriezen? Schil de banaan en snijd het in plakjes van 1 Ć 2 cm. Doe de stukjes in een zakje die je vervolgens in de vriezer legt. Bananen kunnen door invriezen hun smaak wat verliezen maar juist bij overrijpe bananen is dat geen enkel probleem. Die zijn toch al extra zoet! Perfect om smoothies of ijs mee te maken. Maak bijvoorbeeld deze framboos-chia smoothie met banaan of pureer de banaan met ander fruit en zuivel naar keuze. Wij zijn bijvoorbeeld ook gek op een bananen smoothie met bosbessen en yoghurt.
Ijs van overrijpe bananen
Bananenijs maak je ook gemakkelijk met rijpe bananen. Hiervoor moet stukjes banaan minimaal vier uur invriezen. Vervolgens pureer je deze ingevroren stukjes tot je een zacht en luchtig ijs hebt. Easy peasy!Ā Het ijs is perfect zodra het echt een lichte kleur krijgt. Je kan het direct serveren of terug de vriezer in doen voor een ander keertje. Let er wel op dat bananenijs uit de vriezer ongeveer 20 minuten bij kamertemperatuur moet ontdooien voordat je het kan serveren.

Lactosevrije framboos-chia smoothie
Liever iets makkelijks voor onderweg? Of tijdens je ochtendwandeling? Maak dan deze smoothie met framboos en chiazaad. Lekker romig met lactosevrije melk Ʃn yoghurt.
Onze tips

Deze keukenfout verpest voor veel mensen pakjesavond

Voor eens en altijd: het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Iedereen maakt deze fout bij het bewaren van eten in de koelkast

Welk vlees voor stoofvlees? Zó kies je altijd de juiste soort

Zuurdesemstarter maken: tips en recept van de chef

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo kan je het beste aardappelpuree opwarmen en bewaren

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereidenĀ

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Banketstaaf: wat is het en hoe maak je het zelf?

Weet jij waar pepernoten vandaan komen? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen speculoos en speculaas

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.


