
We kennen allemaal de klassieke variant gemaakt van biefstuk met een gepocheerd eitje on top. Maar wist je dat er nog veel meer lekkere tartaar variaties zijn? Zo veel smaken als er zijn, zo veel variaties zijn er mogelijk. Van klassiek tot zalm, wij zetten onze favorieten op een rij.
Lees verder na de advertentie
Nieuwsbrief

Steak tartare
Spannend om zelf te maken? Helemaal niet! Alles wat je nodig hebt zijn deze mooie verse ingrediënten en een vlijmscherp mes.

Tartaar van zoete aardappel, appel en sjalot met zwarte-knoflookvinaigrette
Deze tartaar is heerlijk fris van smaak door de appeltjes en sjalot. De zwarte-knoflookvinaigrette maakt het hele gerecht af. Volgens Bas is zwarte knoflook een onmisbare smaakmaker in zijn keuken. Heb jij al wel eens met zwarte knoflook gekookt?
Tip!

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement

Tartaar van geroosterde biet met appelkappertjes en burrata
De aardse smaak van de bietjes komen nóg beter tot hun recht door ze te roosteren. Dit doe je door de ongeschilde bieten elk in een stuk aluminiumfolie te wikkelen. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak de bieten in het midden van de oven in ca. 1 uur zacht en gaar. Haal de bieten voorzichtig uit het folie en laat afkoelen. Zo krijg je prachtige roze tartaar van rode biet.

Zalmtartaar met appel, dille en selderij
De combinatie van het vette van de zalm met het frisse van de appel en selderij werkt perfect. Voor het mooiste resultaat van deze tartaar van zalm gebruik je een uitsteekvorm om de tartaar in te maken. Wel zo feestelijk!

Pompoen tartare
Dit is een van de lekkerste tartaar variaties als je het ons vraagt! Tartaar van pompoen en walnoten is minstens even lekker als het klassieke voorgerecht. Qua opmaak lijkt deze variant ook op de klassieker. Wij serveren ‘m ook met een eidooier en augurken. Vergeet alleen de walnoten niet, die geven deze pompoen tartaar een lekkere bite.
Nieuwsbrief

Steak tartare
Steak tartare spannend om zelf te maken? Helemaal niet! Alles wat je nodig hebt zijn mooie verse ingrediënten en een vlijmscherp mes. En vooruit: natuurlijk ook ons recept en tips!
Ingrediënten
- 400 g biefstuk
- worcestersaus
- mierikswortel (vers geraspt en naar smaak)
- scherpe mosterd
- grof zeezout
- versgemalen zwarte peper
- 4 eidooiers (van zeer verse eieren)
- 2 sjalotjes (gesnipperd)
- 50 g kapperappeltjes
- 1 el kervel (gehakt)
Bereiding
Snijd het vlees met een scherp mes eerst in dunne reepjes. Snijd de reepjes vervolgens in kleine blokjes. Voor een fijnere tartaar hak je er nog enkele malen met het mes doorheen. Gebruik nooit een foodprocessor om tartaar te maken.
Breng het vlees op smaak met worcestersaus, mierikswortel, mosterd, zout en versgemalen peper. Je kunt er ook voor kiezen om alle ingrediënten apart te serveren zodat je ze pas op het bord mengt.
Verdeel het vlees over 4 ronde uitsteekvormen of garneerringen, druk licht aan en verwijder de vorm. Maak een kuiltje in het midden van iedere steak tartare en leg daar een eidooier op. Verdeel de sjalot, de kapperappeltjes, de kervel en extra mosterd rondom het vlees. Serveer er knapperig brood bij.
Foto’s & Receptuur & foodstyling: Willem van Santen
Onze tips

Foodies testen: deze producten raden wij aan

9x de lekkerste gourmet recepten

Gourmettips voor een gezellige avond

Gourmet bijgerechten: deze recepten zijn altijd een succes

Gourmet boodschappenlijstje: dit mag niet ontbreken bij gourmetten

Vegetarisch gourmetten? Deze combinaties moet je proberen

Red velvet fan? Deze 5 recepten zijn té goed om niet te proberen

Sinterklaas snacks: 11x de lekkerste hapjes

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



