
Zalmtartaar met appel, dille en selderij
Lees verder na de advertentie
We trappen dit lijstje met tartaar variaties af met een heerlijke zalmtartaar. De combinatie van het vette van de zalm met het frisse van de appel en selderij werkt perfect. Voor het mooiste resultaat van deze tartaar van zalm gebruik je een uitsteekvorm om de tartaar in te maken. Wel zo feestelijk!
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Wil je iedere week de lekkerste recepten en leukste weetjes ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tartaar van zoete aardappel, appel en sjalot
Deze tartaar is heerlijk fris van smaak door de appeltjes en sjalot. De zwarte-knoflookvinaigrette maakt het hele gerecht af. Volgens Bas is zwarte knoflook een onmisbare smaakmaker in zijn keuken. Heb jij al wel eens met zwarte knoflook gekookt?
Tartaar van geroosterde biet met burrata
De aardse smaak van de bietjes komen nóg beter tot hun recht door ze te roosteren. Dit doe je door de ongeschilde bieten elk in een stuk aluminiumfolie te wikkelen. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak de bieten in het midden van de oven in ca. 1 uur zacht en gaar. Haal de bieten voorzichtig uit het folie en laat afkoelen. Zo krijg je prachtige roze tartaar van rode biet.
Klassieke steak tartaar
Deze steak tartaar is de klassieker in dit lijstje met tartaar variaties. Maar geheel volgens origineel recept is ‘ie niet. Wij maken hem namelijk met rodecurrymayo. Voor het beste resultaat gebruik je verse biefstuk, het liefst van de slager. Laat de biefstuk voor de tartaar eerst op kamertemperatuur komen, dan is het smaakvoller en malser. Gebruik voor het snijden een zeer scherp mes.
Pompoen tartaar
Dit is een van de lekkerste tartaar variaties als je het ons vraagt! Tartaar van pompoen en walnoten is minstens even lekker als het klassieke voorgerecht. Qua opmaak lijkt deze variant ook op de klassieker. Wij serveren ‘m ook met een eidooier en augurken. Vergeet alleen de walnoten niet, die geven deze pompoen tartaar een lekkere bite.
Tartaar variaties van zeebaars met citroenmayonaise
Wist je dat zeebaars perfect is om een vis tartaar van te maken? Gebruik voor het allerlekkerste resultaat wel superverse vis. Daar krijg je geen spijt van! Garneer met knapperige croutons en bieslook.
Klassieke steak tartare
Spannend om zelf te maken? Helemaal niet! Alles wat je nodig hebt zijn deze mooie verse ingrediënten en een vlijmscherp mes.
Onze tips

Bootje varen op Koningsdag? Neem deze hapjes mee!

Eten verkopen op de vrijmarkt? Dit werkt altijd

10+ zoete aardbeien recepten voor de zomer

11x oranje snacks om van te smullen

Airfryer recepten: makkelijk en lekker

Dit kun je beter niét in de airfryer bereiden

Koningsdag cocktails: deze drankjes wil je maken

Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.