Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Pompoen tartare

De lekkerste tartaar variaties & recepten

Advertentie

We kennen allemaal de klassieke variant gemaakt van biefstuk met een gepocheerd eitje on top. Maar wist je dat er nog veel meer lekkere tartaar variaties zijn? Zo veel smaken als er zijn, zo veel variaties zijn er mogelijk. Van zeebaars tot zalm, wij zetten onze favorieten op een rij.

Zalmtartaar met appel, dille en selderij

We trappen dit lijstje met tartaar variaties af met een heerlijke zalmtartaar. De combinatie van het vette van de zalm met het frisse van de appel en selderij werkt perfect. Voor het mooiste resultaat van deze tartaar van zalm gebruik je een uitsteekvorm om de tartaar in te maken. Wel zo feestelijk!

kerst voorgerecht

Wil je iedere week de lekkerste recepten en leukste weetjes ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tartaar van zoete aardappel, appel en sjalot

Deze tartaar is heerlijk fris van smaak door de appeltjes en sjalot. De zwarte-knoflookvinaigrette maakt het hele gerecht af. Volgens Bas is zwarte knoflook een onmisbare smaakmaker in zijn keuken. Heb jij al wel eens met zwarte knoflook gekookt?

Tartaar van zoete aardappel

Tartaar van geroosterde biet met burrata

De aardse smaak van de bietjes komen nóg beter tot hun recht door ze te roosteren. Dit doe je door de ongeschilde bieten elk in een stuk aluminiumfolie te wikkelen. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak de bieten in het midden van de oven in ca. 1 uur zacht en gaar. Haal de bieten voorzichtig uit het folie en laat afkoelen. Zo krijg je prachtige roze tartaar van rode biet.

Tartaar variaties van geroosterde biet

Klassieke steak tartaar

Deze steak tartaar is de klassieker in dit lijstje met tartaar variaties. Maar geheel volgens origineel recept is ‘ie niet. Wij maken hem namelijk met rodecurrymayo. Voor het beste resultaat gebruik je verse biefstuk, het liefst van de slager. Laat de biefstuk voor de tartaar eerst op kamertemperatuur komen, dan is het smaakvoller en malser. Gebruik voor het snijden een zeer scherp mes.

tartaar variaties

Pompoen tartaar

Dit is een van de lekkerste tartaar variaties als je het ons vraagt! Tartaar van pompoen en walnoten is minstens even lekker als het klassieke voorgerecht. Qua opmaak lijkt deze variant ook op de klassieker. Wij serveren ‘m ook met een eidooier en augurken. Vergeet alleen de walnoten niet, die geven deze pompoen tartaar een lekkere bite.

Pompoen tartare

Tartaar variaties van zeebaars met citroenmayonaise

Wist je dat zeebaars perfect is om een vis tartaar van te maken? Gebruik voor het allerlekkerste resultaat wel superverse vis. Daar krijg je geen spijt van! Garneer met knapperige croutons en bieslook.

tartaar variaties

Klassieke steak tartare

Spannend om zelf te maken? Helemaal niet! Alles wat je nodig hebt zijn deze mooie verse ingrediënten en een vlijmscherp mes.

Steak tartare

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!