Zalmtartaar met appel, dille en selderij
We trappen dit lijstje met tartaar variaties af met een heerlijke zalmtartaar. De combinatie van het vette van de zalm met het frisse van de appel en selderij werkt perfect. Voor het mooiste resultaat van deze tartaar van zalm gebruik je een uitsteekvorm om de tartaar in te maken. Wel zo feestelijk!
Tip!
Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Wil je iedere week de lekkerste recepten en leukste weetjes ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tartaar van zoete aardappel, appel en sjalot
Deze tartaar is heerlijk fris van smaak door de appeltjes en sjalot. De zwarte-knoflookvinaigrette maakt het hele gerecht af. Volgens Bas is zwarte knoflook een onmisbare smaakmaker in zijn keuken. Heb jij al wel eens met zwarte knoflook gekookt?
Tartaar van geroosterde biet met burrata
De aardse smaak van de bietjes komen nóg beter tot hun recht door ze te roosteren. Dit doe je door de ongeschilde bieten elk in een stuk aluminiumfolie te wikkelen. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak de bieten in het midden van de oven in ca. 1 uur zacht en gaar. Haal de bieten voorzichtig uit het folie en laat afkoelen. Zo krijg je prachtige roze tartaar van rode biet.
Klassieke steak tartaar
Deze steak tartaar is de klassieker in dit lijstje met tartaar variaties. Maar geheel volgens origineel recept is ‘ie niet. Wij maken hem namelijk met rodecurrymayo. Voor het beste resultaat gebruik je verse biefstuk, het liefst van de slager. Laat de biefstuk voor de tartaar eerst op kamertemperatuur komen, dan is het smaakvoller en malser. Gebruik voor het snijden een zeer scherp mes.
Pompoen tartaar
Dit is een van de lekkerste tartaar variaties als je het ons vraagt! Tartaar van pompoen en walnoten is minstens even lekker als het klassieke voorgerecht. Qua opmaak lijkt deze variant ook op de klassieker. Wij serveren ‘m ook met een eidooier en augurken. Vergeet alleen de walnoten niet, die geven deze pompoen tartaar een lekkere bite.
Tartaar variaties van zeebaars met citroenmayonaise
Wist je dat zeebaars perfect is om een vis tartaar van te maken? Gebruik voor het allerlekkerste resultaat wel superverse vis. Daar krijg je geen spijt van! Garneer met knapperige croutons en bieslook.
Klassieke steak tartare
Spannend om zelf te maken? Helemaal niet! Alles wat je nodig hebt zijn deze mooie verse ingrediënten en een vlijmscherp mes.
Onze tips
Deze curry recepten wil je vanavond nog maken
6x romantische gerechten voor twee personen
Must-haves: deze producten uit de toko wil je halen
Last-minute valentijnsdiner: makkelijke recepten
Dit zijn de allerlekkerste Vietnamese gerechten
Meer dan kimchi: 12x Koreaanse gerechten
Zo overleef je de winterdip: heerlijke recepten en energieboosters
Wintersport in huis: 7x Oostenrijkse gerechten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.