
Rauwe witlof staat misschien wel bekend om zijn bittere smaak, maar met smaakmakers als hazelnoten, bosbessen of dadels maak je er eenvoudig een heerlijke salade mee. Dat laten deze recepten voor witlofsalade wel zien!
Lees verder na de advertentie
Witlofsalade
Recepten met witlof zijn er in overvloed. Met deze ietwat bittere groente maak je dan ook allerlei gerechten. Klassiek uit de oven met ham en kaas, gestoofd met een roomsausje, een witlofovenschotel of op een plaattaart. Maar wist je dat er ook heerlijke recepten zijn voor een goedgevulde witlofsalade? Laten wij die nu overzichtelijk voor je op een rijtje hebben.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Witlofsalade recepten

Witlofsalade met gesmoorde uien en tijm
Wederom een simpel maar o-zo-lekkere variant op de klassieke witlofsalade. De gesmoorde uien geven dit gerecht een extra lekkere smaak.

Witlof-appelsalade met bosbessendressing
Witlof is vrij bitter van zichzelf, maar dat mag de pret niet drukken. Daarom combineert deze groente heerlijk met bijvoorbeeld zoet fruit. Met appel en een dressing van bosbessen maak je dan ook menigeen blij!

Salade met witlof, roodlof, Gorgonzola en sinaasappeldressing
Fris, bitter en romig komen perfect samen in deze “bittere” salade. De knapperige blaadjes vormen een heerlijke basis, terwijl de pittige kaas en de frisse citrusdressing zorgen voor een perfecte balans. Een verrassende combinatie die zowel als voorgerecht als lichte lunch een succes is!

Witlof-garnalensalade met zuurdesemtoast
Zo simpel kan het zijn: wat stronkjes witlof, romige dressing en ook Hollandse garnalen. Om van te smullen, zo lekker vinden we dit recept!

Bitterzoete salade net witlof
De sinaasappel en geroosterde hazelnoten in deze salade zijn optioneel, maar wij voegen ze graag toe. Hoewel deze bitterzoete sla ook al erg de moeite waard is zonder, vinden wij hem mét toch minstens net zo lekker.

Radicchio met parmezaancrackers en dadels
Carla Lalli Music maakte dit heerlijke recept: “De kaascrackers in deze salade fungeren als zoutige, knapperige croutons tussen de mix van radicchio, witlof en zoete dadels.”
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Witlofsalade met gesmoorde uien en tijm
Wederom een simpel maar o-zo-lekkere variant op de klassieke witlofsalade. De gesmoorde uien geven dit gerecht een extra lekkere smaak.
Ingrediënten
Bereiding
Pel de uien en snijd ze in ringen. Verhit de boter in een pan en bak de uien ca. 10 minuten op middelhoog vuur. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Voeg de tijm toe aan de uien en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de onderkant van de witlof zodat de stronkjes in blaadjes uiteenvallen. Meng de olijfolie door de hüttenkäse en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de witlof en de hüttenkäse over borden en schep de uien eroverheen. Maak af met de tuinkers.
Onze tips

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten

Deze moederdagcadeaus zijn zó lekker dat je ze bijna zelf wilt houden
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?