Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
dierendag

5x recepten voor witlofsalade

Advertentie

Rauwe witlof hoeft niet alleen maar bitter te zijn. Dat laten we zien met deze vijf verrassende recepten voor witlofsalade. Met smaakmakers als hazelnoten, bosbessen of dadels verras je al je tafelgenoten!

Witlofsalade

Recepten met witlof zijn er in overvloed. Met deze ietwat bittere groente maak je dan ook allerlei gerechten. Klassiek uit de oven met ham en kaas, gestoofd met een roomsausje, witlof ovenschotel of rauw in een salade. Maar wist je dat je ook met witlofsalade eindeloos kunt variëren?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Witlofsalade recepten

Met deze vijf verrassende witlofsalades laten we zien dat je met deze groente alle kanten op kunt, gegaard maar ook rauw. Ga bijvoorbeeld eens voor garnalen, combineer met zoete appeltjes of kies voor kleur met radicchio!

Witlof-garnalensalade met zuurdesemtoast

Zo simpel kan het zijn: wat stronkjes witlof, romige dressing en ook Hollandse garnalen. Om van te smullen, zo lekker vinden we dit recept!

> naar het recept: witlof-garnalensalade met zuurdesemtoast

Witlof-garnalensalade met zuurdesemtoast

Witlof-appelsalade met bosbessendressing

Witlof is vrij bitter van zichzelf, maar dat mag de pret niet drukken. Daarom combineert deze groente heerlijk met bijvoorbeeld zoet fruit. Met appel en een dressing van bosbessen maak je dan ook menigeen blij!

> naar het recept: witlof-appelsalade met bosbessendressing

dierendag

Witlofsalade met gesmoorde uien en tijm

Wederom een simpel maar o-zo-lekkere variant op de klassieke witlofsalade.

> naar het recept: witlofsalade met gesmoorde uien en tijm

seizoensgroenten februari

Bitterzoete salade

De sinaasappel en geroosterde hazelnoten in deze salade zijn optioneel, maar wij voegen ze graag toe. Hoewel deze bitterzoete sla ook al erg de moeite waard is zonder, vinden wij hem mét toch minstens net zo lekker.

> naar het recept: bitterzoete salade

Radicchio met parmezaancrackers en dadels

Carla Lalli Music maakte dit heerlijke recept: “De kaascrackers in deze salade fungeren als zoutige, knapperige croutons tussen de mix van radicchio, witlof en zoete dadels.”

> naar het recept: radicchio met parmezaancrackers en dadels

That Sounds So Good: Radicchio met parmezaancrackers en dadels

Lees ook: 7x de lekkerste recepten met witlof 

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!