
De airfryer is allang niet meer het apparaat om alleen maar friet en snacks in te bereiden. Je kunt er hele maaltijden in maken! Dat bewijzen deze recepten voor avondeten uit de airfryer wel…
Lees verder na de advertentie
Heb je vanavond weinig tijd of gewoon geen zin om lang in de keuken te staan? Denk dan eens aan de airfryer. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is dit allang niet meer alleen hét apparaat voor airfryer-friet en airfryer-snacks. Je kunt er namelijk hele maaltijden in maken. Wat denk je bijvoorbeeld van een gezonde quiche, rijstbowl met aubergine of romige gnocchi? Dit snelle avondeten uit de airfryer lust jij elke dag wel!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Avondeten in de airfryer
Lees verder na de advertentie
Een hele maaltijd met het apparaat maken moeilijk? Nee hoor, deze recepten voor avondeten in de airfryer laten zien hoe makkelijk het kan zijn:

Vistaco’s met krokante vis, avocado en spicy mayo
Dit eenvoudige recept voor in de airfryer bewijst dat lekker koken niet ingewikkeld hoeft te zijn. Zo snel zette je nog nooit gezonde vistaco’s op tafel!

Krokante gnocchi caprese uit de airfryer
Gnocchi in de airfryer? Ja zeker, zo krijg je een knapperige buitenkant en behoud je de zachte binnenkant. Lekker in combinatie met de klassieke smaken van een salade caprese.
Lees verder na de advertentie

Romige gnocchigratin met erwtjes en basilicum
Deze romige gnocchigratin met erwtjes en basilicum uit de airfryer is heerlijk smeuïg en vol smaak. Zo lust je de deegkussentjes elke dag wel!

Quiche uit de airfryer met bloemkool, paprika en gerookte kip
Dit is ook weer zo’n makkelijke, maar lekkere taart. En altijd inzetbaar: bij een brunch of lunch, maar met een salade erbij ook als complete maaltijd.
Lees verder na de advertentie

Rijstbowl met aubergine uit de airfryer
Voor deze aubergine hoef je niet moeilijk te doen met de gasvlam van je fornuis: met de airfryer maak je de lekkerste, zachtste aubergine van je dromen. Deze aubergine uit de airfryer is heerlijk als topping op een rijstbowl met sushirijst, komkommer, sojasauseitjes en crispy chiliolie.

Fried chicken taco’s
De truc om fried chicken nóg knapperiger te maken? Bak de kip in de airfryer! Geloof ons, probeer deze taco’s en je wil nooit meer anders.

Gepofte aardappel uit de airfryer
Met een airfryer neem je een shortcut naar de lekkerste gepofte aardappelen. In dit recept vullen we de gepofte aaardappel uit de airfryer met ingrediënten die geïnspireerd zijn op de Midden-Oosterse keuken: whipped tahini, tomaten-komkommersalsa en frisse kruiden. En wie die smaken kent, weet: dat is áltijd lekker.

Airfryer recepten
Nog meer lekkere airfryer recepten?
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke week de lekkerste recepten in je mailbox:
Favoriete avondeten uit de airfyer

Krokante gnocchi caprese uit de airfryer
Dit recept uit de airfryer willen wij elke dag wel voor het avondeten…
Ingrediënten
- 500 g gnocchi (kant-en-klaar)
- 2 el olijfolie
- 1 tl gedroogd basilicum
- 200 g minimozzarella
- 200 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
- 10 g vers basilicum
- 2 el extra vierge olijfolie
- zout
Benodigdheden
- airfryer
Bereiding
Meng de gnocchi met de olijfolie en het gedroogd basilicum.
Verwarm de airfryer tot 200°C. Leg de gnocchi in de airfryer en bak deze in 10-12 minuten krokant. Schud de gnocchi af en toe even om zodat deze aan alle kanten krokant wordt.
Meng de krokante gnocchi met de minimozzarella, cherrytomaatjes en het basilicum en sprenkel er extra vierge olijfolie en zout overheen.
Serveer direct zodat de krokante gnocchi niet taai wordt.
Wekelijks handige kooktips en de lekkere recepten ontvangen?
Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief:
Onze tips

Dit kun je beter niét in de airfryer bereiden

Groente uit de airfryer: tips en recepten

Airfryer tips: dit zijn de do’s en don’ts

Airfryer voorverwarmen: moet dat en hoe doe je het?

Ontvang je elke maand Foodies op je deurmat (met korting!)

Lekkere én makkelijke kerstrecepten uit de airfryer

7x de lekkerste nacho ovenschotel recepten

Macaroni ovenschotel: 5x ouderwets lekkere recepten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.


