Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Hazelnootcake

7x bakken met hazelnoot

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten met hazelnoot bij elkaar. Ga jij met hazelnoot bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Bakken met hazelnoot

Niets zo lekker als de geur van vers gebrande noten wanneer je langs de notenkraam loopt. Loop bij je volgende marktbezoek de kraam niet voorbij, maar neem een zakje hazelnoten mee. Wij hebben namelijk de lekkerste recepten om te bakken met hazelnoot voor je verzameld. Slinger de oven maar vast aan!

Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Chocoladetaart met hazelnootlikeur

Ten eerste deze chocoladetaart. Dit is Nutella in taartvorm maar dan nóg lekkerder. Met een scheutje hazelnootlikeur geef je de taart een feestelijk tintje, maar als je daar geen trek ik hebt laat je dat gewoon achterwege.

> naar het recept: chocoladetaart met hazelnootlikeur

chocoladetaart met hazelnotenlikeur

Cake bakken met hazelnoot

Ook cake kun je goed bakken met hazelnoot. Deze luchtige cake is voorzien van een driedubbele laag hazelnootroom. Meer heb je niet nodig. Is de oven al warm?

> naar het recept: hazelnootcake

Hazelnootcake

Perenbol met anijsboter en hazelnoot

Dit chique dessert is perfect om een drie-gangen-diner mee af te sluiten. Lekker met een bolletje vanille- of kaneelijs.

> naar het recept: perenbol met anijsboter en hazelnoot

perenbolletjes met anijs

Pruimen-hazelnoottaart

Een tarte tatin zie je vaak met appel. Wij bakten een versie met pruimen, die lekker combineren met hazelnoot.

> naar het recept: pruimen-hazelnoottaart

Pruimen-hazelnoottaart

Millefeuille met chocolade en hazelnoten

Millefeuille is eigenlijk niets meer dan laagjes bladerdeeg met vulling ertussen. Het liefst bakken wij hem met hazelnoot, zoals deze!

> naar het recept: millefeuille met chocolade en hazelnoten

Zoete afsluiter: millefeuille met chocolade en hazelnoten

Vegan briochevlecht met chocopasta

Wil je graag vegan bakken? Dat kan! Deze briochevlecht is niet alleen een lust voor het oog, maar is ook nog eens helemaal plantaardig. Dat maakt het een van onze favoriete recepten met hazelnoot.

> naar het recept: vegan briochevlecht met chocopasta

brioche_so vogan so fine+

Open cannoli met espresso ricotta

Cannoli is een bekend Italiaans dessert gemaakt van knapperig gefrituurd deeg gevuld met room. Deze open variant, afgemaakt met hazelnootkaramel is om je vingers bij af te likken. Kortom: het perfecte recept om mee af te sluiten.

> naar het recept: open cannoli met espresso ricotta

Open cannoli met espresso-ricotta

Lees meer: 5x bakken met mokka

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!