
Bakken met hazelnoot
Lees verder na de advertentie
Niets zo lekker als de geur van vers gebrande noten wanneer je langs de notenkraam loopt. Loop bij je volgende marktbezoek de kraam niet voorbij, maar neem een zakje hazelnoten mee. Wij hebben namelijk de lekkerste recepten om te bakken met hazelnoot voor je verzameld. Slinger de oven maar vast aan!
Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Chocoladetaart met hazelnootlikeur
Ten eerste deze chocoladetaart. Dit is Nutella in taartvorm maar dan nóg lekkerder. Met een scheutje hazelnootlikeur geef je de taart een feestelijk tintje, maar als je daar geen trek ik hebt laat je dat gewoon achterwege.
> naar het recept: chocoladetaart met hazelnootlikeur
Cake bakken met hazelnoot
Ook cake kun je goed bakken met hazelnoot. Deze luchtige cake is voorzien van een driedubbele laag hazelnootroom. Meer heb je niet nodig. Is de oven al warm?
> naar het recept: hazelnootcake
Perenbol met anijsboter en hazelnoot
Dit chique dessert is perfect om een drie-gangen-diner mee af te sluiten. Lekker met een bolletje vanille- of kaneelijs.
> naar het recept: perenbol met anijsboter en hazelnoot
Pruimen-hazelnoottaart
Een tarte tatin zie je vaak met appel. Wij bakten een versie met pruimen, die lekker combineren met hazelnoot.
> naar het recept: pruimen-hazelnoottaart
Millefeuille met chocolade en hazelnoten
Millefeuille is eigenlijk niets meer dan laagjes bladerdeeg met vulling ertussen. Het liefst bakken wij hem met hazelnoot, zoals deze!
> naar het recept: millefeuille met chocolade en hazelnoten
Vegan briochevlecht met chocopasta
Wil je graag vegan bakken? Dat kan! Deze briochevlecht is niet alleen een lust voor het oog, maar is ook nog eens helemaal plantaardig. Dat maakt het een van onze favoriete recepten met hazelnoot.
> naar het recept: vegan briochevlecht met chocopasta
Open cannoli met espresso ricotta
Cannoli is een bekend Italiaans dessert gemaakt van knapperig gefrituurd deeg gevuld met room. Deze open variant, afgemaakt met hazelnootkaramel is om je vingers bij af te likken. Kortom: het perfecte recept om mee af te sluiten.
> naar het recept: open cannoli met espresso ricotta
Lees meer: 5x bakken met mokka
Onze tips

Deze hoofdgerechten voor Pasen stelen de show

Zalm uit de oven: héél veel heerlijke recepten

Dit is hét ultieme paasmenu

Voorgerechten voor Pasen: 10x de lekkerste recepten

Pasta gorgonzola: 3x recepten met gnocchi

Dit zijn de lekkerste paastoetjes ooit

Paastaart maken: zo wordt jouw taart de lekkerste

Dit is dé ultieme kaasgids (en kun je hier downloaden)
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?