
Bakken met peren
Lees verder na de advertentie
Met de gebakken peren zitten wordt normaal niet als positief gezien, maar in dit geval is dat het zeker wel! Sla er dus maar flink wat in bij de supermarkt, want dit weekend gaan we heel veel lekkers bakken met peren.

Peren-bastognecrumble
Heb je dit weinig tijd maar wel zin om te bakken met peren? Dan is dit recept precies wat je zoekt. Deze lekkere traktatie hoef je maar tien minuten in de oven te doen. Zet de koffie en thee maar alvast klaar, in no-time staat dit gebak op tafel.

Perenbol met anijsboter en hazelnoot
Deze pearfecte gebakjes zijn een lust voor het oog, maar niet alleen dat. We combineren peer met bladerdeeg én hazelnoot voor het allerlekkerste resultaat. Smullen maar!

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Blondie met gezouten karamel en peer
Blondies have more fun, zeker als je gaat bakken met peren én overheerlijke gezouten karamel aan het beslag toevoegt. Vergeet de brownies, dit wordt je nieuwe favoriet!

Peren-kruimelcake met anijs
Perencake bakken is leuk én je kan de hele buurt trakteren op wat lekkers. Let wel op: kan, alles zelf opeten mag natuurlijk ook. We don’t judge.

Crumble met appel, peer en kaneel
Je moet appels en peren misschien niet vergelijken, maar wel combineren! Zeker als je er ook nog een theelepeltje kaneel aan toevoegt…

Cake tatin met peertjes en chocolade
Dit is een recept voor iedereen die graag écht uitpakt. Deze cake tatin heeft de wauw-factor en is heerlijk als toetje of bij een kopje koffie. En dan hebben we nog niets gezegd over de onweerstaanbare smaken.

Perentaart met beurre noisette
Deze taart is ideaal als je gaat bakken met peren. De boter zorgt voor een fantastische smaak, die erg goed past bij de cake en de peren. Om je vingers bij af te likken, beloofd!
Ons favoriete bakrecept met peren:

Peren-bastognecrumble
Deze lekkere traktatie hoef je maar tien minuten in de oven te doen. Zet de koffie en thee maar alvast klaar, in no-time staat dit gebak op tafel.
Ingrediënten
- 4 rijpe handperen
- 12 kandijkoeken (bijv. Bastogne)
- 2 el zachte boter (Kerrygold)
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel de peer over 4 ovenvaste schaaltjes.
Verkruimel de kandijkoeken grof en kneed er de boter doorheen. Strooi de kruimels over de peer. Bak het geheel ca. 10 minuten in de oven. Lekker met slagroom.
Foto’s: foodies
Onze tips

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Wat eten we met Sinterklaas? 5x recepten voor pakjesavond

Sinterklaas toetje: dit zijn de lekkerste recepten

Sinterklaas snacks: 11x de lekkerste hapjes

Van romig tot pittig: heerlijke recepten voor zoete aardappelsoep

Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.



