Biertje doen? Maak eens deze recepten met bier

Deze keer geen biertje naast de maaltijd (al houden we je niet tegen), maar ín de maaltijd. Deze gerechten worden lekkerder van een vleugje Guinness, blond- of bokbier. Wat dacht je bijvoorbeeld van bierbagels, een stoofpotje met bier of aardappels in een beslag van Guinness?

Pot pie met shiitakes, salie en bokbier

Voor dit recept gebruiken we een flesje bokbier, een sterk seizoensbier wat goed past bij de herfst (zeker de herfstbok). Bokbier is meestal wat donkerder van kleur en heeft een volle, kruidige smaak. En die smaak van het bier past dan weer perfect bij deze pot pie met shiitakes.

> naar het recept: pot pie met shiitakes, salie en bokbier

pot pie met shiitakes, salie en bokbier

In Guinness-beslag gefrituurde aardappeltjes en groenten met tartaarsaus

Dit typisch Ierse bier is een echte klassieker waar je ook erg goed mee kunt koken. Het bier is haast zwart van kleur met een slagroomachtige schuimkraag. Het bier laat zich perfect lenen voor een beslag zoals in dit heerlijke recept.

> naar het recept: in Guinness-beslag gefrituurde aardappeltjes en groenten met tartaarsaus

In Guinness-beslag gefrituurde aardappeltjes en groenten met tartaarsaus

Bierbagels met pittige waldorfsalade

De bagels laten afkoelen is eigenlijk het allermoeilijkst. Meestal hebben we de eerste al opgegeten nog voor ze goed en wel zijn afgekoeld. Zijn ze nog te warm? Gelukkig kun je afblussen met een koud biertje.

> naar het recept: bierbagels met pittige waldorfsalade

bierbagels met pittige waldorfsalade

Romig maisstoofpotje met bier

Dit stoofpotje met diverse groenten zoals prei, winterpeen en venkelzaad wordt nog lekkerder door de toevoeging van een flesje blond bier. Kies een wat zwaarder blond biertje voor nog meer smaak in je stoofpot. Maak je geen zorgen over het alcoholpercentage, de meeste alcohol verdampt tijdens het bereiden.

> naar het recept: romig maisstoofpotje

Romig maisstoofpotje met bier

Lees ook: