Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Gnocchi van gepofte aardappeltjes met paddestoelen en radicchio

Van soep tot stoof: dit zijn de lekkerste herfstgerechten

Zodra de eerste bladeren van de bomen vallen, krijgen wij spontaan zin in stoofpotjes, stamppot en andere knusse herfstgerechten. Lees snel verder om te ontdekken wat onze favorieten recepten voor het najaar zijn!

De herfst is misschien wel ons favoriete seizoen. Na een zinderende zomer ‘mogen’ we eindelijk weer lekker knus thuisblijven. Kaarsjes aan en met een dekentje op de bank. Het liefst onder het genot van een heerlijk herfstgerecht. Wat denk jij bijvoorbeeld van een paddenstoelensoep, pecan pie of gestoofde peertjes?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Herfstgerechten

Tip!

Ter inspiratie hebben wij de lekkerste herfstgerechten voor je verzameld. Van hartig tot zoet en alles daar tussenin. Deze recepten wil je dit najaar maken!

Meer inspiratie? Ga dan naar onze Pinterest-pagina vol met herfstrecepten!

pompoensoep

Pompoensoep (en tosti’s met blauwaderkaas)

Hier verlangen wij stiekem naar in de zomer: dampende soepjes met dikke tosti’s. Nu het buiten steeds kouder begint te worden, mag het gelukkig weer. Maak bijvoorbeeld deze pompoensoep met een heerlijke hartige tosti met blauwe kaas.

Naar het recept
Pecan pie met stroop en gezouten boter

Pecan pie met stroop en gezouten boter

Pecan pie is een typisch Amerikaans nagerecht. Wij gaven deze gruwelijk lekkere taart onze eigen twist met stroop en gezouten boter. Wil je ‘m nog lekkerder maken? Serveer de taart dan met een bolletje ijs of een dot crème fraîche.

Naar het recept
Stoof met worst, prei en bacon

Stoof met worst, prei en bacon uit de slowcooker

Niks zo verwarmend als een stoofgerecht. Laat hem voor het beste resultaat uren sudderen. Zo komen de smaken van worst, prei en bacon perfect tot hun recht.

Naar het recept
Appeltjes in vanillesiroop

Appeltjes in vanillesiroop

Het is een klassiek nagerecht: appeltjes uit de oven. Om ze nóg lekkerder te maken, serveren wij ze het liefst met vanillesiroop. Zo maak je de appeltjes nog zo lekker als bij oma thuis.

Naar het recept
pompoensoep met ham

Pompoensoep met ham en kruidencroutons

Dit recept is heerlijk! Vergeet vooral de pompoenpitolie niet toe te voegen in deze fluweelzachte pompoensoep. De diepgroene druppels staan niet alleen mooi, ze geven ook een nootachtige, bijna karamelachtige smaak.

Naar het recept
Geitenstoof met bockbier, vijgen en pompoen

Geitenstoof met bockbier, vijgen en pompoen

Geit eten we in Nederland niet vaak. Zonde! Het vlees heeft een typerende smaak en is hartstikke lekker. Probeer maar eens uit met de heerlijke recept!

Naar het recept
Gnocchi van gepofte aardappeltjes met paddestoelen en radicchio

Gnocchi van gepofte aardappeltjes met paddestoelen en radicchio

Door de gnocchi in de pan te bakken, worden de deegkussentjes heerlijk krokant. Pas op dat je ze niet allemaal in een keer op eet! Ze zijn gevaarlijk lekker.

Naar het recept
gnocchi met bospaddenstoelen en truffel

Gnocchi met bospaddenstoelen en truffel

De smaak te pakken? Deze deegkussentjes zijn ook heerlijk voor de herfst. Dit is traditioneel Italiaans gerecht dat zijn oorsprong vindt in de bosgebieden van Noord-Italië, die bekend staan om hun overvloed aan paddenstoelen en truffels.

Naar het recept
Zoete-aardappelstamppot

Zoete-aardappelstamppot met zuurkool, noten en gebakken appel

Hollandse pot maar dan net even wat anders. Probeer deze stamppot met zuurkool, appel en zoete aardappel eens. In dit gerecht zijn de zoete tonen en het zuurtje perfect in evenwicht.

Naar het recept
Pompoenpancakes met gezouten karamel en pecannoten

Pompoenpancakes met gezouten karamel en pecannoten

Een druilerige zondag? Trakteer jezelf op deze luxe pancakes bij het ontbijt. Zo wil je elke dag wel wakker worden toch?!

Naar het recept
paddenstoelensoep recept

Paddenstoelensoep met gepickelde paddenstoelen

Dit recept ging niet voor niets viral op Instagram. We kunnen je natuurlijk vertellen waarom, maar eigenlijk moet je dit lekkers gewoon zelf proeven. Op en top soep voor in de herfst en bijzonder smaakvol!

Naar het recept
witte herfstsalade met notenmayonaise

Witte herfstsalade met notenmayonaise

Salade saai? Zeker niet! Probeer deze herfstsalade met notenmayonaise maar eens. Lekker fris en tegelijkertijd rijk van smaak. Proef maar!

Naar het recept
Geroosterde peertjes met appelstroop en vanilleroom

Geroosterde peertjes met appelstroop en vanilleroom

Zachte peertjes met zoete stroop en onweerstaanbare room, dit is hét ideale dessert wat ons betreft!

Naar het recept
Uitgelicht recept
Stoof met worst, prei en bacon

Stoof met worst, prei en bacon uit de slowcooker

Niks zo verwarmend als een stoofgerecht. Laat hem voor het beste resultaat uren sudderen. Zo komen de smaken van worst, prei en bacon perfect tot hun recht.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

1 el olijfolie
8 gekruide braadworstjes à ca. 50 g
100 g ontbijtspek – in stukjes of 100 g spekreepjes
1 prei – in halve ringen
1 teentje knoflook – geperst
100 ml droge witte wijn
300 ml kippenbouillon
2 el tomatenpuree
snuf chilivlokken
3 geroosterde paprika’s uit pot – uitgelekt en in stukjes
400 g borlotti- or cannellinibonen uit blik – afgespoeld en uitgelekt
bosje peterselie ca. 10 g – alleen de blaadjes – fijngehakt

Bereiding

  1. Zet de slowcooker aan op HIGH en laat 15 minuten voorverwarmen. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak er de worstjes rondom in tot ze mooi gebruind zijn.

  2. Verplaats de worstjes naar de slowcooker. Bak het spek in dezelfde koekenpan goudbruin en krokant.

  3. Voeg het spek en de rest van de ingrediënten, behalve de peterselie, toe aan de slowcooker. Roer alles goed door elkaar, zet een deksel op de slowcooker en laat 3 uur stoven op HIGH of 6 uur op LOW.

  4. Zet de slowcooker uit en roer de peterselie door de stoof. Lekker met knapperig brood.

© Olive Magazine / Immediate Media  Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan en Charlie Richards Styling: Tony Hutchinson  Foodstyling: Katy Greenwood

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!