Zodra de eerste bladeren van de bomen vallen, krijgen wij spontaan zin in stoofpotjes, stamppot en andere knusse herfstgerechten. Lees snel verder om te ontdekken wat onze favorieten recepten voor het najaar zijn!
De herfst is misschien wel ons favoriete seizoen. Na een zinderende zomer ‘mogen’ we eindelijk weer lekker knus thuisblijven. Kaarsjes aan en met een dekentje op de bank. Het liefst onder het genot van een heerlijk herfstgerecht. Wat denk jij bijvoorbeeld van een paddenstoelensoep, pecan pie of gestoofde peertjes?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Herfstgerechten
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Ter inspiratie hebben wij de lekkerste herfstgerechten voor je verzameld. Van hartig tot zoet en alles daar tussenin. Deze recepten wil je dit najaar maken!
Meer inspiratie? Ga dan naar onze Pinterest-pagina vol met herfstrecepten!
Pompoensoep (en tosti’s met blauwaderkaas)
Hier verlangen wij stiekem naar in de zomer: dampende soepjes met dikke tosti’s. Nu het buiten steeds kouder begint te worden, mag het gelukkig weer. Maak bijvoorbeeld deze pompoensoep met een heerlijke hartige tosti met blauwe kaas.
Pecan pie met stroop en gezouten boter
Pecan pie is een typisch Amerikaans nagerecht. Wij gaven deze gruwelijk lekkere taart onze eigen twist met stroop en gezouten boter. Wil je ‘m nog lekkerder maken? Serveer de taart dan met een bolletje ijs of een dot crème fraîche.
Stoof met worst, prei en bacon uit de slowcooker
Niks zo verwarmend als een stoofgerecht. Laat hem voor het beste resultaat uren sudderen. Zo komen de smaken van worst, prei en bacon perfect tot hun recht.
Appeltjes in vanillesiroop
Het is een klassiek nagerecht: appeltjes uit de oven. Om ze nóg lekkerder te maken, serveren wij ze het liefst met vanillesiroop. Zo maak je de appeltjes nog zo lekker als bij oma thuis.
Pompoensoep met ham en kruidencroutons
Dit recept is heerlijk! Vergeet vooral de pompoenpitolie niet toe te voegen in deze fluweelzachte pompoensoep. De diepgroene druppels staan niet alleen mooi, ze geven ook een nootachtige, bijna karamelachtige smaak.
Geitenstoof met bockbier, vijgen en pompoen
Geit eten we in Nederland niet vaak. Zonde! Het vlees heeft een typerende smaak en is hartstikke lekker. Probeer maar eens uit met de heerlijke recept!
Gnocchi van gepofte aardappeltjes met paddestoelen en radicchio
Door de gnocchi in de pan te bakken, worden de deegkussentjes heerlijk krokant. Pas op dat je ze niet allemaal in een keer op eet! Ze zijn gevaarlijk lekker.
Gnocchi met bospaddenstoelen en truffel
De smaak te pakken? Deze deegkussentjes zijn ook heerlijk voor de herfst. Dit is traditioneel Italiaans gerecht dat zijn oorsprong vindt in de bosgebieden van Noord-Italië, die bekend staan om hun overvloed aan paddenstoelen en truffels.
Zoete-aardappelstamppot met zuurkool, noten en gebakken appel
Hollandse pot maar dan net even wat anders. Probeer deze stamppot met zuurkool, appel en zoete aardappel eens. In dit gerecht zijn de zoete tonen en het zuurtje perfect in evenwicht.
Pompoenpancakes met gezouten karamel en pecannoten
Een druilerige zondag? Trakteer jezelf op deze luxe pancakes bij het ontbijt. Zo wil je elke dag wel wakker worden toch?!
Paddenstoelensoep met gepickelde paddenstoelen
Dit recept ging niet voor niets viral op Instagram. We kunnen je natuurlijk vertellen waarom, maar eigenlijk moet je dit lekkers gewoon zelf proeven. Op en top soep voor in de herfst en bijzonder smaakvol!
Witte herfstsalade met notenmayonaise
Salade saai? Zeker niet! Probeer deze herfstsalade met notenmayonaise maar eens. Lekker fris en tegelijkertijd rijk van smaak. Proef maar!
Geroosterde peertjes met appelstroop en vanilleroom
Zachte peertjes met zoete stroop en onweerstaanbare room, dit is hét ideale dessert wat ons betreft!
Stoof met worst, prei en bacon uit de slowcooker
Niks zo verwarmend als een stoofgerecht. Laat hem voor het beste resultaat uren sudderen. Zo komen de smaken van worst, prei en bacon perfect tot hun recht.
Ingrediënten
Bereiding
Zet de slowcooker aan op HIGH en laat 15 minuten voorverwarmen. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak er de worstjes rondom in tot ze mooi gebruind zijn.
Verplaats de worstjes naar de slowcooker. Bak het spek in dezelfde koekenpan goudbruin en krokant.
Voeg het spek en de rest van de ingrediënten, behalve de peterselie, toe aan de slowcooker. Roer alles goed door elkaar, zet een deksel op de slowcooker en laat 3 uur stoven op HIGH of 6 uur op LOW.
Zet de slowcooker uit en roer de peterselie door de stoof. Lekker met knapperig brood.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan en Charlie Richards Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Katy Greenwood
Onze tips
Voor eens en altijd: wanneer gebruik je welke appel?
Pompoensoep: 7 heerlijke recepten om te proberen
Hachee maken: zo doe je dat
3x boterkoek bakken: dit zijn de lekkerste recepten
5x bakken met ahornsiroop
Zelf maken: vanille-extract voor elk zoet gerecht
Last-minute valentijnsdiner: makkelijke recepten
Dit zijn de allerlekkerste Vietnamese gerechten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.