Herfstrecepten
De herfst is misschien wel ons favoriete seizoen. Na een zinderende zomer ‘mogen’ we eindelijk weer lekker knus thuisblijven. Kaarsjes aan en met een dekentje op de bank. Het liefst onder het genot van een heerlijk herfstgerecht. Ter inspiratie hebben wij de lekkerste herfstrecepten voor je verzameld. Van hartig tot zoet en alles daar tussenin. Deze recepten wil je dit najaar maken! Meer inspiratie? Ga dan naar onze Pinterest-pagina vol met herfstrecepten!
Iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Romige pompoensoep
Hiernaar verlangen wij in de zomer: dampende soepjes met dikke tosti’s. Nu het buiten steeds kouder begint te worden, mag het gelukkig weer. Maak deze pompoensoep met bijvoorbeeld een heerlijke hartige tosti met blauwe kaas.
> naar het recept: romige pompoensoep met blauwekaastosti
Pecan pie met stroop en gezouten boter
Pecan pie is een typisch Amerikaans nagerecht. Wij gaven deze gruwelijk lekkere taart onze eigen twist met stroop en gezouten boter. Wil je ‘m nog lekkerder maken? Serveer de taart dan met een bolletje ijs of een dot crème fraîche.
> naar het recept: pecan pie met stroop en gezouten boter
Stoof met worst, prei en bacon
Niks zo verwarmend als een stoofgerecht. Laat hem voor het beste resultaat uren sudderen. Zo komen de smaken van worst, prei en bacon perfect tot hun recht.
> naar het recept: stoof met worst, prei en bacon
Appeltjes in vanillestroop
Het is een klassiek nagerecht: appeltjes uit de oven. Om ze nóg lekkerder te maken, serveren wij ze het liefst met vanillesiroop. Zo maak je de appeltjes nog zo lekker als bij oma thuis.
> naar het recept: appeltjes in vanillesiroop
Pompoensoep met kruidencroutons en ham
Dit recept is heerlijk! Vergeet vooral de pompoenpitolie niet toe te voegen in deze fluweelzachte pompoensoep. De diepgroene druppels staan niet alleen mooi, ze geven ook een nootachtige, bijna karamelachtige smaak.
> naar het recept: pompoensoep met kruidencroutons en ham
Geitenstoof met bockbier, vijgen en pompoen
Geit eten we in Nederland niet vaak. Zonde! Het vlees heeft een typerende smaak en is hartstikke lekker. Probeer maar!
> naar het recept: geitenstoof met bockbier, vijgen en pompoen
Gnocchi van gepofte aardappeltjes met paddenstoelen
Door de gnocchi in de pan te bakken, worden de deegkussentjes heerlijk krokant. Pas op dat je ze niet allemaal in een keer op eet! Ze zijn gevaarlijk lekker.
> naar het recept: gnocchi van gepofte aardappeltjes met paddenstoelen en radicchio
Zoete-aardappelstamppot met zuurkool
Hollandse pot maar dan net even wat anders. Probeer deze stamppot met zuurkool, appel en zoete aardappel eens. In dit gerecht zijn de zoete tonen en het zuurtje perfect in evenwicht.
> naar het recept: zoete-aardappelstamppot met zuurkool, noten en gebakken appel
Pompoenpancakes met gezouten karamel en pecannoten
Een druilerige zondag? Trakteer jezelf op deze luxe pancakes bij het ontbijt. Zo wil je elke dag wel wakker worden.
> naar het recept: pompoenpancakes met gezouten karamel en pecannoten
Paddenstoelensoep met gepickelde paddenstoelen
Dit recept ging niet voor niets viral op Instagram. We kunnen je natuurlijk vertellen waarom, maar eigenlijk moet je dit lekkers gewoon zelf proeven. Op en top soep voor in de herfst en bijzonder smaakvol!
> naar het recept: paddenstoelensoep met gepickelde paddenstoelen
Witte herfstsalade met notenmayonaise
Salade saai? Zeker niet! Probeer deze herfstsalade met notenmayonaise maar eens. Lekker fris en tegelijkertijd rijk van smaak. Proef maar!
> naar het recept: witte herfstsalade met notenmayonaise
Geroosterde peertjes met appelstroop en vanilleroom
Het is niet voor niets dat dit recept op de cover staat van de allernieuwste Foodies: Lekker Lokaal. Zachte peertjes met zoete stroop en onweerstaanbare room, dit is hét ideale dessert!
> naar het recept: geroosterde peertjes met appelstroop en vanilleroom