Advertentie
Koken met bier
Koken met bier? Jazeker! Bier geeft je gerechten een mooie rijke smaak. Welk soort bier je het beste kunt gebruiken, hangt natuurlijk van je gerecht af. Zo krijgt een stoofpotje een intense smaak van bockbier en gaat een blond- of witbiertje perfect samen met vis. Check maar snel deze heerlijke recepten!
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Chicken on a can
Het ziet er misschien wat gek uit maar een blikje bier maakt je kip vol van smaak en heerlijk sappig. Heb je de smaak te pakken? Probeer dan eens verschillende biertjes zoals radler, kriek of witbier. Ook gingerbeer en cola zijn erg populair.
Lamsstoof met Guinness
Donkere bieren geven je stoofpotje in no-time waanzinnig veel smaak. Guinness is een typisch Iers bier dat gebrouwen wordt in Dublin. De smaak en donkere kleur zijn kenmerkend en met geen ander bier te vergelijken. Voor de liefhebbers is er deze lamsstoof; een twist op de klassieke Irish stew.
Sukade met bockbier en prei
Een paar eenvoudige ingrediënten en bockbier: all it takes voor een heerlijk hoofdgerecht. Het recept is er eentje om te onthouden. Je tovert het op tafel met ingrediënten uit je keukenkastje.
Mosselen met weizenbier en bacon
Deze mosselen laten je optimaal genieten van één van de beste seizoenen van het jaar: het mosselseizoen. Daar waar de vorige recepten met bier vroegen om donker bier en pils gebruik je hier weizenbier. Eet smakelijk!
Trappisten-wentelteefjes van suikerbrood
Deze wentelteefjes, van suikerbrood met trappist, zijn meer een nagerecht dan een ontbijt. Door de toevoeging van bier is het misschien ook wel wat heftig om de dag mee te beginnen. Desalniettemin wil je dit geprobeerd hebben!
Bierpretzels met grof zout en camembertdip
Bier en snacks zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom beginnen we met deze heerlijke pretzels. Je maakt ze met donker bier. Kaas is baas, je dipt ze in een smeuïge dip van camembert.
Gefrituurde vis met remoulade
Hoe kibbeling zijn knapperige jasje krijgt? Met bier! De bubbels zorgen voor een mooie luchtigheid en extra krokante laag.
Lees ook:
Borrelen met bitterballen: 7x heerlijke recepten
Zo stel je de perfecte kaasplank samen
Proost! 5x recepten met bier
Onze tips
4x glutenvrij bakken met kerst
Fiesta Mexicana! 7 overheerlijke Mexicaanse recepten
Amerikaans eten: dit zijn de klassiekers in Noord-Amerika
10+ borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken
Kerst bakken: maak indruk met deze feestelijke recepten
Kerstbrunch recepten: feestelijke ideeën voor de kersttafel
6x de lekkerste recepten met gerookte zalm
7x de lekkerste recepten voor carrot cake
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.