Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
bierpretzels

Koken met bier: 7x de lekkerste recepten

Advertentie

Er is weinig wat kan tippen aan een ijskoud biertje in je hand. Maar wist je dat je naast drinken en proosten ook kunt koken met bier? Ter inspiratie hebben wij de lekkerste recepten voor je verzameld.

Koken met bier

Koken met bier? Jazeker! Bier geeft je gerechten een mooie rijke smaak. Welk soort bier je het beste kunt gebruiken, hangt natuurlijk van je gerecht af. Zo krijgt een stoofpotje een intense smaak van bockbier en gaat een blond- of witbiertje perfect samen met vis. Check maar snel deze heerlijke recepten!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Chicken on a can

Het ziet er misschien wat gek uit maar een blikje bier maakt je kip vol van smaak en heerlijk sappig. Heb je de smaak te pakken? Probeer dan eens verschillende biertjes zoals radler, kriek of witbier. Ook gingerbeer en cola zijn erg populair.

chicken on a can

Lamsstoof met Guinness

Donkere bieren geven je stoofpotje in no-time waanzinnig veel smaak. Guinness is een typisch Iers bier dat gebrouwen wordt in Dublin. De smaak en donkere kleur zijn kenmerkend en met geen ander bier te vergelijken. Voor de liefhebbers is er deze lamsstoof; een twist op de klassieke Irish stew.

Lamsstoof met Guinness

Sukade met bockbier en prei

Een paar eenvoudige ingrediënten en bockbier: all it takes voor een heerlijk hoofdgerecht. Het recept is er eentje om te onthouden. Je tovert het op tafel met ingrediënten uit je keukenkastje.

Sukade met bockbier en prei

Mosselen met weizenbier en bacon

Deze mosselen laten je optimaal genieten van één van de beste seizoenen van het jaar: het mosselseizoen. Daar waar de vorige recepten met bier vroegen om donker bier en pils gebruik je hier weizenbier. Eet smakelijk!

mosselen met weizenbier koken met bier

Trappisten-wentelteefjes van suikerbrood

Deze wentelteefjes, van suikerbrood met trappist, zijn meer een nagerecht dan een ontbijt. Door de toevoeging van bier is het misschien ook wel wat heftig om de dag mee te beginnen. Desalniettemin wil je dit geprobeerd hebben!

Trappisten wentelteefjes koken met bier

Bierpretzels met grof zout en camembertdip

Bier en snacks zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom beginnen we met deze heerlijke pretzels. Je maakt ze met donker bier. Kaas is baas, je dipt ze in een smeuïge dip van camembert.

bierpretzels

Gefrituurde vis met remoulade

Hoe kibbeling zijn knapperige jasje krijgt? Met bier! De bubbels zorgen voor een mooie luchtigheid en extra krokante laag.

koken met bier

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!