Recepten met bier

Elk jaar tellen we af tot het zover is. Internationale Bierdag. Jaarlijks vieren we deze dag op de eerste vrijdag in augustus. Op de redactie staat het bier natuurlijk altijd koud. We houden niet alleen van proosten, we koken ook erg graag met bier. Het liefst combineren we die twee en koken we met een koud biertje in onze hand. We verzamelden de vijf lekkerste recepten met bier. Kook je met ons mee?

1. Bierpretzels met grof zout en camembertdip

Bier en snacks zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom beginnen we met deze heerlijke pretzels. Je maakt ze met donker bier. Kaas is baas, je dipt ze in een smeuïge dip van camembert. Lees snel verder voor meer recepten met bier!

bierpretzels

2. Kabeljauw in bierbeslag met friet en doperwten

Fish & chips, de gezondere versie. De kabeljauw bak je in bierbeslag. Zoals de naam als doet vermoeden maak je dit beslag met koud bier. Vergeet niet een flesje extra koud te zetten voor jezelf, dat maakt het koken extra fijn!

recepten met bier Kabeljauw in bierbeslag

3. Mosselen met weizenbier en bacon

Deze mosselen laten je optimaal genieten van één van de beste seizoenen van het jaar: het mosselseizoen. Daar waar de vorige recepten met bier vroegen om donker bier en pils gebruik je hier weizenbier. Eet smakelijk!

mosselen met weizenbier

4. Recepten met bier: witbiersabayon

Een toetje met bier? Jazeker, en dan hebben we het niet over een vers getapt biertje. Maak deze sabayon met vijgen, basilicum én witbier. Je gebruikt maar een half flesje, dus hou je ook nog eens wat over voor tijdens het koken. Ideaal!

recepten met bier Witbiersabayon

5. Uienstoof met bier en tijm

Heerlijk vegetarisch comfortfood. Een frisse salade maakt het helemaal compleet. Gebruik gerust je lievelingsbier in deze stoof, al gaat onze voorkeur uit naar bokbier. Dit sterke seizoensbier heeft een wat karamelachtige smaak en gaat goed bij de uien en tijm.

uienstoof met bier

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.