Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Internationale bierdag

7x recepten met bier: proost!

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Bier is populairder dan ooit, steeds meer restaurants hebben tegenwoordig ook een bierkaart naast hun klassieke wijnkaart. Wist je dat je ook heerlijk kunt koken met bier? Pak een biertje erbij en laat je inspireren door onze favoriete recepten met bier.

Recepten met bier

Op de redactie bij Foodies staat het bier natuurlijk altijd koud. We houden niet alleen van proosten, we koken ook erg graag met bier. Het liefst combineren we die twee en koken we met een koud biertje in onze hand. We verzamelden dan ook de zeven lekkerste recepten met bier. Kook je met ons mee?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Bierpretzels met grof zout en camembertdip

Bier en snacks zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom beginnen we met deze heerlijke pretzels. Je maakt ze met donker bier, vervolgens dompel je ze onder in een smeuïge dip van gesmolten camembert.

> naar het recept: bierpretzels met grof zout en camembertdip

recepten met bier: bierpretzels

2. Kabeljauw in bierbeslag met friet en doperwten

Fish & chips, maar dan de gezondere versie. De kabeljauw bak je in bierbeslag, zoals de naam al doet vermoeden maak je dit beslag met koud bier. Vergeet niet een flesje extra koud te zetten voor jezelf, dat maakt het koken nog fijner!

> naar het recept: kabeljauw in bierbeslag met friet en doperwten

recepten met bier Kabeljauw in bierbeslag

3. Mosselen met weizenbier en bacon

Deze mosselen laten je optimaal genieten van een van de beste seizoenen van het jaar: het mosselseizoen. Daar waar de vorige recepten met bier vroegen om donker bier en pils gebruik je hier weizenbier. Eet smakelijk!

> naar het recept: mosselen met weizenbier en bacon

mosselen met weizenbier

Nog meer recepten met bier:

4. Witbiersabayon

Een toetje met bier? Jazeker, en dan hebben we het niet over een vers getapt biertje als afsluiter van je diner. Maak deze sabayon met vijgen, basilicum én witbier. Je gebruikt maar een half flesje, dus hou je ook nog eens wat over voor tijdens het koken.

> naar het recept: witbiersabayon

recepten met bier Witbiersabayon

5. Uienstoof met bier en tijm

Heerlijk vegetarisch comfortfood. Een frisse salade maakt het helemaal compleet. Gebruik gerust je lievelingsbier in deze stoof, al gaat onze voorkeur uit naar bokbier. Dit sterke seizoensbier heeft een wat karamelachtige smaak en past goed bij de smaken van de uien en tijm.

> naar het recept: uienstoof met bier en tijm

uienstoof met bier

6. Stoofpot van wild zwijn en bier

Een bourgondische stoofpot uit de Belgische keuken met wildzwijnpoulet en abdijbier. Lekker met bijvoorbeeld dikke Belgische frieten. Zet jij deze stoofpot met wild zwijn en bier op tafel binnenkort?

> naar het recept: stoofpot van wild zwijn en bier

Stoofpot van wild zwijn en bier

Pot pie met shiitakes, salie en bokbier

Nog zo’n recept waar het bokbier ervoor zorgt dat alle smaken perfect in balans zijn. Zeker door de combinatie van shiitakes en salie is dit misschien wel een van onze favoriete recepten met bier.

> naar het recept: pot pie met shiitakes, salie en bokbier

pot pie met shiitakes, salie en bokbier

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!