Wat is bruschetta?

Het gerecht bruschetta vindt zijn oorsprong in Midden-Italië. Iedereen kent deze hapjes bestaande uit gegrild brood wel. Vaak zijn de broodjes ingesmeerd met verse knoflook en olijfolie. Vervolgens gaat er wat zout en peper overheen en beleg je ze met verse tomaten, Italiaanse worst of diverse groenten. Dit hapje is niet alleen heerlijk als antipasti bij je Italiaanse diner, bruschetta is ook zeer geschikt voor bij de borrel. Wij verzamelden alvast onze drie favoriete recepten voor je!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Italiaans borrelen

We deelden al eerder het recept voor vier verschillende shortbreadcrackers met de Italiaanse kaas Grana Padano. In combinatie met wat stukjes Italiaanse worst en kaas is je borrelplank compleet, zeker met deze drie recepten voor bruschetta. Schenk er bijvoorbeeld een fijne Pinot Grigio bij of maak een heerlijke cocktail op basis van prosecco of champagne en je bent klaar voor de perfecte borrel!

Bruschetta met parmezaancrème en gebakken olijven

Met kaas zit je wat ons betreft altijd goed, zeker in combinatie met gebakken olijven. Voor deze broodjes maken we een crème van Parmezaanse kaas. Schenk de wijn maar alvast in, je hebt namelijk maar zo’n 25 minuten nodig voor dit recept.

Bruschetta met parmezaancrème en gebakken olijven

Bruschetta met wittebonenpuree en salie

Een puree van witte bonen? Misschien klinkt het niet direct erg smakelijk, maar geloof ons, dat is het zeker! De tuinbonen geven het geheel net wat meer kleur én smaak, zeker met de verse salie en knoflook erbij.

Bruschetta met wittebonenpuree en salie

Bruschetta met ‘nduja

Wist je dat ‘nduja een pittige Italiaanse worst is? In dit artikel lees je alles over deze delicatesse. De verse worst smaakt erg goed op bruschetta, dat bewijst dit recept wel. Een beetje venkel en ui zorgen dat alle smaken volledig in balans zijn.

Bruschetta met ‘nduja