Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Pompoen tartare

5x de lekkerste tartaar variaties en recepten

We kennen allemaal de klassieke variant gemaakt van biefstuk met een gepocheerd eitje on top. Maar wist je dat er nog veel meer lekkere tartaar variaties zijn? Zo veel smaken als er zijn, zo veel variaties zijn er mogelijk. Van klassiek tot zalm, wij zetten onze favorieten op een rij.

Lees verder na de advertentie

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Foodies en ontvang de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Steak tartare

Steak tartare

Spannend om zelf te maken? Helemaal niet! Alles wat je nodig hebt zijn deze mooie verse ingrediënten en een vlijmscherp mes.

Naar het recept
Tartaar van zoete aardappel

Tartaar van zoete aardappel, appel en sjalot met zwarte-knoflookvinaigrette

Deze tartaar is heerlijk fris van smaak door de appeltjes en sjalot. De zwarte-knoflookvinaigrette maakt het hele gerecht af. Volgens Bas is zwarte knoflook een onmisbare smaakmaker in zijn keuken. Heb jij al wel eens met zwarte knoflook gekookt?

Naar het recept

Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement

Tartaar van geroosterde biet

Tartaar van geroosterde biet met appelkappertjes en burrata

De aardse smaak van de bietjes komen nóg beter tot hun recht door ze te roosteren. Dit doe je door de ongeschilde bieten elk in een stuk aluminiumfolie te wikkelen. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak de bieten in het midden van de oven in ca. 1 uur zacht en gaar. Haal de bieten voorzichtig uit het folie en laat afkoelen. Zo krijg je prachtige roze tartaar van rode biet.

Naar het recept
kerst voorgerecht

Zalmtartaar met appel, dille en selderij

De combinatie van het vette van de zalm met het frisse van de appel en selderij werkt perfect. Voor het mooiste resultaat van deze tartaar van zalm gebruik je een uitsteekvorm om de tartaar in te maken. Wel zo feestelijk!

Naar het recept
Pompoen tartare

Pompoen tartare

Dit is een van de lekkerste tartaar variaties als je het ons vraagt! Tartaar van pompoen en walnoten is minstens even lekker als het klassieke voorgerecht. Qua opmaak lijkt deze variant ook op de klassieker. Wij serveren ‘m ook met een eidooier en augurken. Vergeet alleen de walnoten niet, die geven deze pompoen tartaar een lekkere bite.

Naar het recept

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Foodies en ontvang de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Steak tartare

Steak tartare

Steak tartare spannend om zelf te maken? Helemaal niet! Alles wat je nodig hebt zijn mooie verse ingrediënten en een vlijmscherp mes. En vooruit: natuurlijk ook ons recept en tips!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 400 g biefstuk
  • worcestersaus
  • mierikswortel (vers geraspt en naar smaak)
  • scherpe mosterd
  • grof zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 eidooiers (van zeer verse eieren)
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 50 g kapperappeltjes
  • 1 el kervel (gehakt)

Bereiding

  1. Snijd het vlees met een scherp mes eerst in dunne reepjes. Snijd de reepjes vervolgens in kleine blokjes. Voor een fijnere tartaar hak je er nog enkele malen met het mes doorheen. Gebruik nooit een foodprocessor om tartaar te maken.

  2. Breng het vlees op smaak met worcestersaus, mierikswortel, mosterd, zout en versgemalen peper. Je kunt er ook voor kiezen om alle ingrediënten apart te serveren zodat je ze pas op het bord mengt.

  3. Verdeel het vlees over 4 ronde uitsteekvormen of garneerringen, druk licht aan en verwijder de vorm. Maak een kuiltje in het midden van iedere steak tartare en leg daar een eidooier op. Verdeel de sjalot, de kapperappeltjes, de kervel en extra mosterd rondom het vlees. Serveer er knapperig brood bij.

Foto’s & Receptuur & foodstyling: Willem van Santen

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!