Must-haves Italiaans koken

Ben jij net als wij gek op Italiaans koken? Dan mag je Foodies Italië niet missen! In dit heerlijke nummer reizen we weer af naar het land van pizza en natuurlijk ook pasta! We maken de lekkerste cannoli, leren échte pasta maken van de Pasta Grannies en gaan ook nog eens op reis om alles te leren over Gorgonzola. Daarnaast delen we het recept voor klassieke carpaccio én vullen we onze borrelplank met pizza’s. Kortom: geniet van het beste uit de Italiaanse keuken!

Elke week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Mooie fles

Yvonne: “Ik vind die flessen olijfolie uit de supermarkt nooit zo chique staan op mijn aanrecht, dus daarom schenk ik de olie altijd direct over in deze keramieken fles. Het is handgemaakt- en geschilderd, dus elke fles is uniek.”

Olijfoliefles

Bestel hier:

Olijfoliefles
€42,99

Timbaaltjes

Anne: “De perfecte panna cotta? Die maak je in aluminium timbaaltjes. Aluminium zorgt ervoor dat de room goed afkoelt in de koeling en dat je dit klassieke Italiaanse toetje goed kunt omkeren. Even dompelen in heet water en hup, op z’n kop op een bordje. De vormpjes zijn trouwens ook geschikt om moelleux au chocolat in te maken.”

Timbaaltjes

Bestel hier:

Timbaaltjes
€23,99

Picknicktijd

Lotus: “Als het buiten weer wat warmer wordt, pak ik zo snel mogelijk mijn picknickkleedje om al fresco te gaan eten. Om mijn salades en drankjes koud te houden, gebruik ik het liefst een koeltas. Deze heeft een lang hengsel, zodat je hem makkelijk mee kunt nemen. Bonuspunten omdat ‘ie er ook nog leuk uitziet!”

Koeltas

Bestel hier:

Koeltas
€23,99

Allemaal kleurtjes

Yvonne: “Je moet zelf de slingers ophangen, luidt het gezegde toch? Daarom ga ik voor deze gekleurde orecchiette. Orecchiette (Italiaans voor oortjes) is een heerlijke pastasoort uit de Zuid-Italiaanse regio Puglia. Het deukje wordt met de duim in een schijfje pasta gedrukt, waarna de pasta wordt gedroogd. Dit wordt traditioneel door nonna’s (oma’s) gedaan!”

Orecchiette

Bestel hier:

Orecchiette
€12,90

Espressootje, per favore !

Anne: “Mijn dag begint niet zonder koffie. En die drink ik het liefst uit een vrolijk kopje. Deze schattige kopjes zijn perfect voor een Italiaanse espresso of ristretto. Meer zin in een lungo of cappuccino? Geen probleem, de kopjes zijn ook in grotere formaten beschikbaar.”

Koffiekopjes

Bestel hier:

Koffiekopjes
€18,98

Eierprikker

Lotus:  “Toen ik op zondagochtend mijn eierprikker uit de keukenla toverde, keek mijn vriendin vreemd op. Maar toen ze 6 minuten later een perfect gekookt eitje voorgeschoteld kreeg, leek ze wat meer overtuigd. De eierprikker zorgt er namelijk voor dat je eieren tijdens het koken niet barsten.”

Eierprikker

Bestel hier:

Eierprikker
€7,75

Kussentjes vullen

Marieke: “Waarom zou je kant-en-klare ravioli kopen als je deze deegkussentjes net zo makkelijk zelf kunt maken? Dit lijkt een lastig klusje maar met deze handige plaat is het zo gedaan. Leg er het pastadeeg op en vul de kuiltjes met je zelfgemaakte vulling. Daarover leg je weer wat pastadeeg, dit druk je aan en voordat je het weet heb jij je eigengemaakte ravioli.”

Ravioliplank

Bestel hier:

Ravioliplank
€23,98

Lees ook: