
Spoedcursus kruidnagel
Lees verder na de advertentie
Dat je vaak met een nog bijna vol potje kruidnagel blijft zitten, is niet zo gek. Deze oorspronkelijk uit Azië afkomstige specerij heeft namelijk een ontzettend sterke smaak die als snel overheerst. Zoals je wellicht al een beetje kunt zien aan de vorm is kruidnagel de nog gesloten bloemknop van de kruidnagelboom. Deze knopjes worden gedroogd en verkleuren daarbij van groenroze naar de welbekende bruine kleur. Je kunt kruidnagel verwerken in zowel zoete als hartige gerechten en koopt het in hele knopjes of vermalen tot poeder.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten met kruidnagel
We kunnen ons voorstellen dat je staat te popelen om dat bijna vergeten potje kruidnagel eindelijk op te maken. Om het je makkelijker te maken, hebben we onze favoriete recepten met kruidnagel voor je op een rijtje gezet:
Rillette van eend
Dat geduld een schone zaak is, bewijst dit recept voor rillette van eend maar weer; het grootste gedeelte van de bereiding bestaat namelijk uit wachten. Het resultaat smelt op je tong, dus kijk uit dat je het potje niet in één keer leeglepelt. Ook fijn: voor dit recept gebruik je 4 hele kruidnagels. Zo komt dat potje wel leeg!
> naar het recept: rillette van eend
Pittige tomatensoep met chocolade
Wist je dat chocolade oorspronkelijk niet werd gegeten maar werd gedronken? En dat die warme chocolademelk niet zoet was maar juist een beetje pittig? Dat die combinatie ook eeuwen later nog lekker is bewijst deze pittige tomatensoep met chocolade (én kruidnagel!) maar weer eens.
> naar het recept: pittige tomatensoep met chocolade
Crêpetaart met chaivulling
Kruidnagel is ook superlekker in zoete gerechten. Voor deze kruidige crêpetaart gebruik je maar een klein beetje kruidnagel, maar die voegt wel een bom smaak toe.
> naar het recept: crêpetaart met chaivulling
Salade met ham, gepickelde peer en blauwe kaas
Voor deze salade gebruik je maar liefst 8 (!) kruidnagels om de peer een heerlijk warme, kruidige smaak te geven. De zoete peer is een supergoede match met de frisse frisée en de pittige blauwe kaas.
> naar het recept: salade met ham, gepickelde peer en blauwe kaas
Vegan pho
In deze vegan variant van de beroemde Vietnamese soep gebruik je lekker veel smaakmakers – waaronder kruidnagel. Gezond comfort food dat binnen een halfuurtje op tafel staat.
> naar het recept: vegan pho
Glühwein-winterpudding
Eén van de belangrijkste smaakmakers van glühwein is kruidnagel, die zorgt voor die warme, winterse smaak. We hebben deze drank verwerkt in deze schitterende broodpuddinkjes. Serveer ze met een lepeltje crème fraîche om de zoete smaak te balanceren.
> naar het recept: glühwein-winterpudding
Karnemelk- en bietensorbet met pistache
We sluiten af met dit chique gerechtje. De aardse smaken van de bieten passen heel goed bij het warme kruidnagelaroma. Dit recept is voor 8 personen, maar je kunt ook al het ijs lekker zelf opeten.
> naar het recept: karnemelk- en bietensorbet met pistache
Lees ook: Wat is kaneel en wat kun je ermee?
Onze tips

De beste burgers: 7x recepten voor een broodje hamburger

9x recepten met aubergine die je meteen wil maken

Paashapjes: met deze recepten organiseer jij de borrel

Zalmwraps maken? Dit zijn de lekkerste recepten

Dit zijn de beste recepten voor het Paasdiner

Paasontbijt inspiratie: overheerlijke recepten en ideeën

Paaslunch ideeën: zo maak jij een tafel vol lekkers

7x onweerstaanbare recepten met gezouten karamel
Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.