Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Kerstbrood bakken: 3x lekkere recepten

Kerstbrood bakken: 3x lekkere recepten

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Het weekend voor kerst nota bene. Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten om kerstbrood te bakken bij elkaar. Ga jij kerstbrood bakken deze kerst? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Kerstbrood bakken

Geen kerstonbijt zonder kerstbrood. Natuurlijk kun je gaan voor gemak en een klassieke kerststol in de supermarkt kopen. Maar veel leuker is om zelf kerstbrood te bakken. En die bestaan er in alle soorten en maten. Neem bijvoorbeeld voor een babka of eentje gemaakt van kleine cinnamon rolls, en gelegd in de vorm van een kerstboom.

Welk kerstbrood je ook gaat bakken, met deze recepten wordt het kerstontbijt of de kerstbrunch sowieso een feest. En heb je na de kerstdagen nog brood over? Dan kun je dit allemaal doen met de kerstbrood restjes. Fijne dagen!

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten om kerstbrood te bakken

Niet één, niet twee, maar drie heerlijke recepten voor je eigen kerstbrood. Kies gauw jouw favoriet en ga aan de slag!

1. Foodies kerstbrood met chocolade, pistache en kersen

Herken je hem nog van de Foodies kerstcover in 2021? En hij blijft nog steeds mooi. Echt hoor, de oeh’s en ah’s zijn niet van de lucht wanneer je deze ultieme kerstkrans met chocolade, kersen en pistachenoten op tafel zet.

> naar het recept: Foodies kerstbrood met chocolade, pistache en kersen 

Foodies kerstbrood met chocolade, pistache en kersen: Coverkoken met Foodies

2. Het Lekkerste Kerstbrood van Nederland

Met deze fantastische kerstbrood kerstboom won Louise van den Berg-Heruer alweer jaren geleden een bakwedstrijd voor het beste kerstbrood. En zo’n winnaar wil jij natuurlijk ook proeven!

> naar het recept: Het Lekkerste Kerstbrood van Nederland

Warm kerstbrood

De bakker kan uitslapen! Morgenochtend ontbijt je met zelfgebakken cranberry-sinaasappelbrood met cranberrypompote uit de broodbakmachine van Panasonic.

> naar het recept: warm kerstbrood met de Croustina broodbakmachine

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!