Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Madeleines met vanillecustard

Madeleines bakken: 3x lekkere recepten

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten voor madeleines bij elkaar. Ga jij madeleines bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Madeleines bakken

Je kent ze wel, die kleine schelpvormige cakejes met zo’n bol buikje: madeleines. Dit klassieke Franse cakeje bak je in een speciale madeleine bakvorm, waardoor ze die kenmerkende vorm krijgen. Vaak zitten er fijngemalen amandelen in het beslag of citroenrasp, en worden ze geserveerd met custard om de cakejes in te dopen.

Het verhaal gaat dat Madeleine een Franse boerin was in de 18e eeuw, die bij bezoek van een hertog gauw deze cakejes bakte van de ingrediënten die ze nog in huis had. Wil je nou zelf ook madeleines bakken? Dat komt goed uit, want met deze recepten wordt dat een makkie!

Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Madeleines met vanillecustard

Met dit recept maak je zowel de madeleines als de custard om ze in te dopen, net zoals in Frankrijk. Bon appétit!

> naar het recept: madeleines met vanillecustard

Madeleines met vanillecustard

Madeleines volgens het recept van Janny van der Heijden

Als íemand weet hoe je madeleines bakt is het bakkoningin Janny van der Heijden wel. En met haar recept maak je ze zelf ook!

> naar het recept: madeleines volgens het recept van Janny van der Heijden

madeleines

Gruyèremadeleines met lavendel

Wil je eens wat nieuws proberen dan zo’n klassieke madeleine? Wat dacht je van deze bijzondere variant met lavendel én gruyère?!

> naar het recept: gruyèremadeleines met lavendel

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!