
Madeleines bakken
Lees verder na de advertentie
Je kent ze wel, die kleine schelpvormige cakejes met zo’n bol buikje: madeleines. Dit klassieke Franse cakeje bak je in een speciale madeleine bakvorm, waardoor ze die kenmerkende vorm krijgen. Vaak zitten er fijngemalen amandelen in het beslag of citroenrasp, en worden ze geserveerd met custard om de cakejes in te dopen.
Het verhaal gaat dat Madeleine een Franse boerin was in de 18e eeuw, die bij bezoek van een hertog gauw deze cakejes bakte van de ingrediënten die ze nog in huis had. Wil je nou zelf ook madeleines bakken? Dat komt goed uit, want met deze recepten wordt dat een makkie!
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Wil je ook iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Madeleines met vanillecustard
Met dit recept maak je zowel de madeleines als de custard om ze in te dopen, net zoals in Frankrijk. Bon appétit!
> naar het recept: madeleines met vanillecustard
Madeleines volgens het recept van Janny van der Heijden
Als íemand weet hoe je madeleines bakt is het bakkoningin Janny van der Heijden wel. En met haar recept maak je ze zelf ook!
> naar het recept: madeleines volgens het recept van Janny van der Heijden
Gruyèremadeleines met lavendel
Wil je eens wat nieuws proberen dan zo’n klassieke madeleine? Wat dacht je van deze bijzondere variant met lavendel én gruyère?!
> naar het recept: gruyèremadeleines met lavendel
Lees ook:
9x recepten voor Franse koekjes
Klassiekers uit de bistro: 5x Franse recepten
Tarte tatin bakken: 8x recepten
Onze tips

Wat eten we dit weekend? 15x weekendrecepten

Buiten eten zonder gezoem? Zo houd je insecten op afstand

Koude pastasalade: dit zijn de lekkerste recepten voor warme dagen

Zo maak je de lekkerste lunch wraps zonder veel moeite

Van pittig tot zoet: dit zijn de lekkerste marinades voor bij de BBQ

Geen luchtje dit jaar: dit wil je vader écht voor vaderdag

Geslaagd? Serveer deze hapjes voor een onvergetelijk examenfeest

Lichte maaltijden voor het avondeten
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?