Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Koffietulband

Mokka magic: 5x zoete recepten

Advertentie

Dit zijn de lekkerste creaties met een vleugje koffie. De zachte smaak van mokka geeft elk dessert een feestelijk tintje. It's magic!

Mokka recepten

Bij het bakken is mokka een waanzinnige smaakmaker. Je vindt mokka dan ook terug in tal van recepten. Een klein snufje oploskoffie geeft al gelijk veel smaak. Maar wat is mokka eigenlijk? Het is een sterke aromatische koffiesoort. Doordat deze soort zo sterk van smaak is, is ‘ie perfect te gebruiken in verschillende recepten. Onze favoriet? Wij kunnen niet kiezen tussen de tulband en de taart. Of toch de koekjes? Wij kunnen in ieder geval niet kiezen, dus ga lekker aan de slag met deze mokka recepten. Stuk voor stuk heerlijk om te serveren bij – je raadt het al – de koffie!

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Mokkatruffels

Een klein beetje oploskoffie geeft al snel een lekkere mokkasmaak. Met dit recept maak je de gruwelijk lekkere truffels thuis.

Mokkatruffels mokka recepten

Koffietulband

Wil jij zo’n stijlvolle ronde cake op tafel zetten, die ook nog eens goed gelukt is? Dan doe je er goed aan om deze 4 tips in het achterhoofd te houden!

Koffietulband mokka recepten

Mokka recepten: taart

Het is een echte klassieker; de mokkataart. Favoriet bij liefhebbers van koffie en hazelnoot. Met ons recept maak je de taart met nougatine eenvoudig zelf. Bakken maar!

Mokkataart

Koffiekoekjes

Een klein snufje oploskoffie geeft gelijk een waanzinnige koffiesmaak. Probeer het eens en bak met ons recept de lekkerste koffiekoekjes. Koekjes voor – juist ja – bij de koffie! Ze zijn zo lekker dat je ze allemaal in een keer zou willen opeten.

Koffiekoekjes mokka recepten

Mokka recepten: ijs

Zelf ijs maken is makkelijker dan misschien wel gedacht. Zo ook dit recept voor mokka-ijs; een van de meest populaire ijssoorten in ons land. Heb je geen ijsmachine in huis? Lees dan snel onze tips: ijs maken zonder ijsmachine: zo doe je dat.

Mokka-ijs

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!