Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
passata's van Mutti

Een rondje Italië met de nieuwe passata’s van Mutti: 4x recepten

In samenwerking met Mutti
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Waan je in alle streken van Italië met de nieuwste passata’s van Mutti. De perfecte basis voor jouw Italiaanse maaltijd, dat bewijzen deze vier heerlijke recepten wel!

Passata’s van Mutti

De lekkerste tomaten uit Italië komen uit Toscane, Sicilië, Puglia en Emilia-Romagna. Mutti weet als geen ander dat dit de meest geschikte regio’s zijn voor tomatenteelt en komt daarom met vier verschillende varianten Passata Regionale. Dankzij samenwerkingen met de beste lokale boeren vind je deze karakteristieke en ook smaakvolle passata’s nu in het schap van Albert Heijn. Wij gingen alvast aan de slag met de nieuwe passata’s van Mutti en maakten vier heerlijke recepten.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Caponata van aubergine met olijven, kappertjes en citroen

Deze Italiaanse caponata maken we met flink wat aubergine, zo zit het meteen goed met je dagelijkse portie groenten. Van alle passata’s van Mutti past de variant met kerstomaten uit Sicilië het beste bij dit recept wat ons betreft. Kies olijven uit die je zelf het lekkerst vindt, samen met de kappertjes en ook de citroen belooft het een feestje te worden qua smaken!

> naar het recept: caponata van aubergine met olijven, kappertjes en citroen

Passata's van Mutti: caponata van aubergine met olijven, kappertjes en citroen

Tortellini gevuld met parmaham en parmezaanse kaas in tomatensaus

Dit recept klinkt al erg goed, maar smaakt nog veel lekkerder. De vulling van parmaham en ook parmezaan proef je bij elke hap. Gecombineerd met de tomatensaus, waarvoor we de passata met datterini-tomaatjes uit Emilia-Romagna gebruikten, zorgt dit recept gegarandeerd voor een succes aan tafel.

> naar het recept: tortellini gevuld met parmaham en parmezaanse kaas in tomatensaus

Tortellini gevuld met parmaham en parmezaanse kaas in tomatensaus

Orecchiette al forno met broccoli, mozzarella en tomaat

Mozzarella uit de oven, dat klinkt toch meteen al goed? Je hebt maar een klein halfuur nodig om alles te bereiden, dat is ook nog eens een bijkomend voordeel. Daarna heb je alleen nog wat geduld nodig, de oven doet in ongeveer veertig minuten het overige werk. De passata uit Puglia, met lungo tomaten past perfect bij dit ovengerecht.

> naar het recept: orecchiette al forno met broccoli, mozzarella en tomaat

Passata's van Mutti: orecchiette al forno met broccoli, mozzarella en tomaat

Ook lekker met de passata’s van Mutti:

Krokante kip in tomatensaus gegratineerd met provolone

Ook bij dit recept is de oven je grote vriend, de kip gratineer je namelijk met een flinke laag provolone. Deze Italiaanse kaas kun je eventueel vervangen door scamorza, Gruyère of bijvoorbeeld Emmentaler, maar wij vinden de krokante kip het lekkerst met provolone. In dit recept gebruiken we de passata uit Toscane, maar eigenlijk kun je alle vier de nieuwe passata’s van Mutti gebruiken.

> naar het recept: krokante kip in tomatensaus gegratineerd met provolone

Passata's van Mutti: krokante kip in tomatensaus gegratineerd met provolone

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!