Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Bloedsinaasappel-polentacake

5x polentacake recepten

Advertentie

Geen wekker, nog een keer omdraaien en zonlicht dat in een streepje langs het gordijn naar binnen komt. Zal het dan echt? Ja hoor, het is weekend! Bij uitstek hét moment om te bakken. Wij zochten onze favoriete recepten voor polentacake bij elkaar. Ga jij polentacake bakken komend weekend? Deel je weekendbaksels op Instagram, tag ons en gebruik #iamfoodies!

Polentacake recepten

Polenta ken je waarschijnlijk vooral uit de Italiaanse keuken. Vaak wordt er een soort pap of puree van gekookt, vergelijkbaar met aardappelpuree. Maar je kunt dit maisgriesmeel ook goed gebruiken in zoete bakrecepten. En vertrouw ons, met deze recepten voor polentacake kan dat niet mis gaan! Dus waar wacht je nog op?

Wil je iedere week de lekkerste bakrecepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Bloedsinaasappel-polentacake

Probeer ten eerste deze variant van polentacake met bloedsinaasappel eens. Een leuke variatie op de klassieke boerencake. Het smaakt nét even anders. En pas maar op, want na het proeven hiervan wil je nooit meer anders!

> naar het recept: bloedsinaasappel-polentacake

Bloedsinaasappel-polentacake

Polentacake met skyr en sinaasappel

We delen nóg een recept voor polentacake met sinaasappel. Maar dit keer met een laagje skyr. Deze zuivel maakt het geheel lekker fris en net even anders!

> naar het recept: polentacake met skyr en sinaasappel

skyr polentacake met sinaasappel

Polentacake met vanille-ijs en gerookte pecancrunch

Wil je eens écht uitpakken? Probeer dan eens deze cake met vanille-ijs en gerookte pecannoten te maken. Extra feestelijk, extra lekker! Dat wil je elk feestje wel op tafel zetten. En dat willen je gasten na het proeven vast ook!

> naar het recept: polentacake met vanille-ijs en gerookte pecancrunch

polentacake

Polentacake met aardbeien

Ook verse aardbeien doen het hartstikke goed in combinatie met deze zoete cake. In dit recept marineer je deze in balsamico voor een extra luxe gevoel en serveer je ze bij een plakje cake. De liefhebbers kunnen het ook nog combineren met een dot slagroom, maar dat is eigenlijk niet eens nodig.

> naar het recept: polentacake met aardbeien

Polentakoekjes met hummus en geroosterde tomaatjes

Zin in hartig? Met polenta kun je ook hartige baksels maken. Neem nou deze polentakoekjes met hummus en tomaatjes. Lekker als een voorgerechtje, of bijvoorbeeld op een mezze-tafel.

> naar het recept: polentakoekjes met hummus en geroosterde tomaatjes

Polentakoekje met hummus en geroosterde tomaatjes

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!