Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Tosti’s met cheddar en paneer

3x recepten met paneer

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Paneer is een verse Indiase kaas. Het lijkt een beetje op halloumi en mag wat ons betreft wel vaker op het menu staan. Daarom vind je hier drie recepten met paneer op een rij.

Recepten met paneer

Paneer is een jonge, verse Indiase kaas, die veel wordt gebruikt in curry’s. Ook wordt de kaas vaak gemarineerd en vervolgens gebakken of zelfs gefrituurd. Net als halloumi smelt deze kaas niet, waardoor hij zijn structuur behoudt en heel geschikt is voor bepaalde gerechten. En wist je dat paneer als een spons werkt en andere smaken goed opneemt? Probeer zelf maar door deze recepten met paneer thuis ook te koken!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tosti’s met cheddar en paneer

Een tosti op z’n Indiaas, met paneer als kaas en mangochutney in plaats van ketchup. Bijzonder lekker!

> naar het recept: tosti’s met cheddar en paneer

Tosti’s met cheddar en paneer

Paneer-chutneypakora

Pakora is een gefrituurd hapje, dat van allerlei ingrediënten gemaakt kan zijn en door een beslag van kikkererwten wordt gehaald voor het de frituur in gaat. Vaak worden groenten gebruikt, maar paneer leent zich hier ook heel goed voor.

> naar het recept: paneer-chutneypakora

Paneer-chutneypakora

Pilav met paneer en kikkererwten

Pilav is een rijstgerecht, of soms van een ander soort graan, gekookt in bouillon en waaraan allerlei specerijen, groenten en andere ingrediënten aan worden toegevoegd. Zoals paneer en kikkererwten in dit recept.

> naar het recept: pilav met paneer en kikkererwten

Pilav met paneer en kikkererwten

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!