Recepten met Tomate Frito

Tomate Frito lijkt een beetje op passata, maar het is toch net iets anders. Het is namelijk een tomatensaus op basis van gebakken ui en knoflook en soms andere smaakmakers zoals verschillende verse kruiden. Tomate Frito lijkt misschien het meest op tomatensaus zoals je het thuis zou maken en het is een perfecte basis voor pasta- of lasagnesaus, maar je kunt hem ook gebruiken op een pizza en zelfs in curry’s. Probeer maar eens één van deze drie heerlijke recepten met Tomate Frito.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tomate Frito van Mutti

Mutti Tomate Frito is fluweelzacht en zoet van smaak dankzij de speciale tomatensoort die is gebruikt, namelijk de Datterini. Datterini-tomaten zijn van nature zoet; daarom zijn er geen toegevoegde suikers in het recept te vinden. De tomaten worden gecombineerd met andere ingrediënten van de hoogste kwaliteit, zoals extra vierge olijfolie, basilicum en sjalotten. Zo geeft Mutti Tomate Frito al jouw gerechten een rijke smaak!

Recepten met Tomate Frito

Calzones met champignon-tomatenvulling

Iedereen houdt toch wel van pizza? Wij zijn in ieder geval ontzettend fan, ook van deze kleine calzones, gevuld met een heerlijke saus van champignons en tomaten.

> naar het recept: calzones met champignons-tomatenvulling

Calzones met champignon-tomatenvulling

Gesmoorde venkel in tomatensaus met olijven

Als drop een groente was, zou het absoluut venkel zijn. Deze groente is een echte smaakmaker in de keuken en is dan ook niet voor niets de ster van dit recept.

> naar het recept: gesmoorde venkel in tomatensaus met olijven

Gesmoorde venkel in tomatensaus met olijven

Garnalen in pittige knoflooktomatensaus

In dit recept voegen we een theelepel chilivlokken toe voor wat pit. Hou je niet zo van pittig? Laat dan de chilivlokken achterwege. Hou je juist van pittig? Voeg dan eens een paar druppels tabasco toe aan het recept.

> naar het recept: garnalen in pittige knoflooktomatensaus

Garnalen in pittige knoflooktomatensaus

Lees ook: