Ontbijt recepten

Het ontbijt wordt ook wel de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Want door ‘s ochtends goed te eten, krijg je de voedingsstoffen binnen die je ‘s nachts hebt verbruikt. Ontbijten als een koning geeft jou de perfecte kickstart van je dag. Om jou een handje te helpen, hebben wij de lekkerste recepten voor een stevig ontbijt uitgezocht. Wat dacht je van een ontbijtburger of een full Turkish breakfast? Eerlijk is eerlijk, niet al deze recepten zijn even gezond maar ze geven jou wel een goede reden om op te staan.

Ontbijtburger met spiegelei

Wie wilt er nou niet ontbijten met een burger? Wij kunnen ons geen beter begin van de dag voorstellen. Met dit recept maak je de perfecte ontbijtburger met een spiegeleitje on top. Het perfecte spiegelei bakken? Plaats een dekseltje dat kleiner is dan de pan over het ei.

Ontbijtburger met spiegelei

Halloumi-harissatosti met honing

Probeer eens een keer wat anders dan de standaard tosti ham-kaas. Wat dacht je van deze vegetarische Griekse variant met halloumi en harissa? Lekker (en) verrassend!

Halloumi-harissatosti met honing ontbijt recepten

Maïs-fetapannenkoekjes met bacon

Pannenkoeken met een twist. Alleen al bij het lezen van dit recept voor maïs-fetapannenkoekjes met bacon, begint het water ons in de mond te lopen. Het zoute van de bacon en feta, het zoete van de honing en maïs en net dat kleine beetje pit van de lente-uitjes. Jum!

Maïs-fetapannenkoekjes met bacon ontbijt recepten

Full Turkish breakfast

Wil jij wel eens wat anders dan je Hollandse ontbijt met een bammetje met kaas? Ga voor een full Turkish breakfast! Een Turks ontbijt is een feestje voor je smaakpupillen doordat het bestaat uit verschillende kleine gerechtjes. Denk aan roerei, salade en platbrood. Hierna wil je nooit meer anders.

Full Turkish breakfast

Pittige aardappelrösti

Het klinkt misschien wat zwaar op de maag maar in Zwitserland eten ze aardappelrösti als ontbijt. Wij maken een variant met lekker veel pit. Durf jij het aan om dit stevige spicy ontbijt recept te proberen?

Pittige aardappelrösti

Toast met merguezworstjes en geroosterde paprika

Al slaan ze in Spanje vaak het ontbijt over, dit recept is wel op de Spaanse keuken geïnspireerd. Wanneer je weet dat je ‘s ochtends ontbitj met deze toast met merguezworstjes en geroosterde paprika, kan je niet anders dan met het goede been uit bed stappen. Kun je geen merguezworstjes vinden? Gebruik dan verse worst of saucijsjes.

Toast met merguezworstjes en geroosterde paprika ontbijt recepten

American pancakes met pindakaasglazuur 

We sluiten het lijstje met ontbijt recepten lekker zoet af. Hup, voetjes buiten het bed en op naar de keuken voor deze fantastische American pancakes.

american pancakes met pindakaas

Wil je iedere week de lekkerste ontbijt recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.