Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Maïs-fetapannenkoekjes met bacon hartig ontbijt

Rise & shine: 7x hartig ontbijt recepten

Advertentie

Rek je uit, sla de gordijnen open en wandel de trap af voor een stevig en hartig ontbijt. Wij hebben de lekkerste recepten voor je verzameld zodat jij je dag goed begint.

Het ontbijt wordt ook wel de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Want door ’s ochtends goed te eten, krijg je de voedingsstoffen binnen die je ’s nachts hebt verbruikt. Een hartig ontbijt geeft jou de perfecte kickstart van je dag.

Stevig en hartig ontbijt

Om jou een handje te helpen, hebben wij de lekkerste recepten voor een stevig hartig ontbijt uitgezocht. Wat dacht je van een ontbijtburger of een full Turkish breakfast? Eerlijk is eerlijk, niet al deze ontbijt ideeën zijn even gezond maar ze geven jou wel een goede reden om op te staan.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Hartig ontbijt recepten:

Ontbijtburger met spiegelei hartig ontbijt

Ontbijtburger met spiegelei

Wie wilt er nou niet ontbijten met een burger? Wij kunnen ons geen beter begin van de dag voorstellen. Met dit recept maak je de perfecte ontbijtburger met een spiegeleitje on top. Tip voor het perfecte spiegelei bakken: plaats een dekseltje dat kleiner is dan de pan over het ei.

Naar het recept
Halloumi-harissatosti met honing

Halloumi-harissatosti met honing

Probeer eens een keer wat anders dan de standaard tosti ham-kaas. Wat dacht je van deze vegetarische Griekse variant met halloumi en harissa? Een lekker (en) verrassend hartig ontbijt!

Naar het recept
Maïs-fetapannenkoekjes met bacon hartig ontbijt

Maïs-fetapannenkoekjes met bacon

Pannenkoeken met een twist. Alleen al bij het lezen van dit recept voor maïs-fetapannenkoekjes met bacon, begint het water ons in de mond te lopen. Het zoute van de bacon en feta, het zoete van de honing en maïs en net dat kleine beetje pit van de lente-uitjes. Jum!

Naar het recept
Full Turkish breakfast

Turks ontbijt

Wil jij wel eens wat anders dan je Hollandse ontbijt met een bammetje met kaas? Ga voor een full Turkish breakfast! Een Turks ontbijt is een feestje voor je smaakpupillen doordat het bestaat uit verschillende kleine gerechtjes. Denk aan roerei, salade en platbrood. Hierna wil je nooit meer anders.

Naar het recept
Pittige aardappelrösti

Pittige aardappelrösti

Het klinkt misschien wat zwaar op de maag maar in Zwitserland eten ze aardappelrösti als ontbijt. Wij maken een variant met lekker veel pit. Durf jij het aan om dit stevige spicy ontbijt recept te proberen?

Naar het recept
Toast met merguezworstjes en geroosterde paprika

Toast met merguezworstjes en geroosterde paprika

Al slaan ze in Spanje vaak het ontbijt over, dit recept is wel op de Spaanse keuken geïnspireerd. Wanneer je weet dat je ’s ochtends ontbijt met deze toast met merguezworstjes en geroosterde paprika, kan je niet anders dan met het goede been uit bed stappen. Kun je geen merguezworstjes vinden? Gebruik dan verse worst of saucijsjes.

Naar het recept
American pancakes met bessensiroop en spek

American pancakes met bessensiroop en spek

Een hartig ontbijt met een zoet randje. Want kan er iets tegen uitgebakken spek op? Dus voetjes buiten het bed en op naar de keuken voor deze fantastische American pancakes.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!