Wat is shoarma?

Shoarma is een Midden-Oosters gerecht bestaande uit reepjes gemarineerd vlees. Door het vlees aan een spit te draaien, gaart het gelijkmatig en kunnen de reepjes er eenvoudig afgesneden worden. Dit eet je vervolgens op een pitabroodje, of wat minder traditioneel: in een kapsalon. Door de populariteit van dit lekkere gerecht zijn er tal van variaties te vinden. Van vlees tot vegan; welk van de onderstaande shoarma recepten is jouw favoriet?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Kipshoarmasalade

Bij deze shoarma van kip (die je zelf kruidt, dus gebruik vooral de specerijen die je lekker vindt!) maak je een lekker frisse salade. Serveer met platbrood of pita voor een vullende maaltijd.

> naar het recept: kipshoarmasalade

Kipshoarmasalade

Vegan shoarma

Misschien is shoarma wel het gerecht dat je het meest mist nadat je vegan bent geworden. Dan is hier de uitkomst: 100% vegan shoarma gemaakt van oesterzwammen. Wedden dat niemand het vlees nog mist?

> naar het recept: vegan shoarma

Vegan shoarma

Paddenstoelenshoarma met toum en dragonsalade

Deze shoarma maak je ook met paddenstoelen, maar dan met shiitake, waardoor het resultaat heel anders is. Het leukste deel aan dit recept is misschien nog wel om de paddenstoelen van de spiesen af te snijden, net als bij echte döner kebab.

> naar het recept: paddenstoelenshoarma met toum en dragonsalade

Paddenstoelenshoarma met toum en dragonsalade

Langzaam gegaarde lamsshoarma met ingelegde-peperharissa

Zó mals en zó smaakvol, zet dit recept maar in je favorieten. Dip het vlees in je zelfgemaakte harissa of in de tahinyoghurt en het is meteen een feestje.

> naar het recept: langzaam gegaarde lamsshoarma met ingelegde-peperharissa

Langzaam gegaarde lamsshoarma met ingelegde- peperharissa

Bloemkoolshoarma met granaatappel

Steek die barbecue maar vast aan, want deze bloemkoolshoarma wil je sowieso maken. Snijd de bloemkool na het garen in plakjes en vul er pita of platbrood mee. Al honger?

> naar het recept: bloemkoolshoarma met granaatappel

Bloemkoolshoarma met granaatappel

Lees ook: pizza steeds duurder: zo maak je het zelf