
Wat is shoarma?
Lees verder na de advertentie
Shoarma is een Midden-Oosters gerecht bestaande uit reepjes gemarineerd vlees. Door het vlees aan een spit te draaien, gaart het gelijkmatig en kunnen de reepjes er eenvoudig afgesneden worden. Dit eet je vervolgens op een pitabroodje, of wat minder traditioneel: in een kapsalon. Door de populariteit van dit lekkere gerecht zijn er tal van variaties te vinden. Van vlees tot vegan; welk van de onderstaande shoarma recepten is jouw favoriet?
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Kipshoarmasalade
Bij deze shoarma van kip (die je zelf kruidt, dus gebruik vooral de specerijen die je lekker vindt!) maak je een lekker frisse salade. Serveer met platbrood of pita voor een vullende maaltijd.
> naar het recept: kipshoarmasalade
Vegan shoarma
Misschien is shoarma wel het gerecht dat je het meest mist nadat je vegan bent geworden. Dan is hier de uitkomst: 100% vegan shoarma gemaakt van oesterzwammen. Wedden dat niemand het vlees nog mist?
> naar het recept: vegan shoarma
Paddenstoelenshoarma met toum en dragonsalade
Deze shoarma maak je ook met paddenstoelen, maar dan met shiitake, waardoor het resultaat heel anders is. Het leukste deel aan dit recept is misschien nog wel om de paddenstoelen van de spiesen af te snijden, net als bij echte döner kebab.
> naar het recept: paddenstoelenshoarma met toum en dragonsalade
Langzaam gegaarde lamsshoarma met ingelegde-peperharissa
Zó mals en zó smaakvol, zet dit recept maar in je favorieten. Dip het vlees in je zelfgemaakte harissa of in de tahinyoghurt en het is meteen een feestje.
> naar het recept: langzaam gegaarde lamsshoarma met ingelegde-peperharissa
Bloemkoolshoarma met granaatappel
Steek die barbecue maar vast aan, want deze bloemkoolshoarma wil je sowieso maken. Snijd de bloemkool na het garen in plakjes en vul er pita of platbrood mee. Al honger?
> naar het recept: bloemkoolshoarma met granaatappel
Lees ook: pizza steeds duurder: zo maak je het zelf
Onze tips

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten

Deze moederdagcadeaus zijn zó lekker dat je ze bijna zelf wilt houden
Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.