Vegetarisch streetfood

Iedereen houdt er wel van, af en toe heb je gewoon zin in streetfood. Waarschijnlijk denk je als eerste aan heerlijke loempia’s, gyoza, hamburgers of misschien wel ramen. Tijd om eens een lijstje te maken met vegetarisch streetfood! Het grote voordeel? Deze recepten maak je met alle gemak zelf!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

1. Bonenburger

Bonen zijn geweldige vleesvervangers omdat ze veel koolhydraten, eiwitten, b-vitamines en mineralen zoals ijzer en calcium bevatten. Ook stikken ze van de vezels, wat weer goed is voor je verzadiging, je darmen en je spijvertering. Deze bonenburger is niet alleen lekker, maar ook nog eens super voedzaam!

Lees ook: dit zijn de beste vleesvervangers voor vega’s en vegans

bonenburger

2. Poké bowl met gerookte tempeh

Een poké bowl is van oorsprong een gerecht dat gegeten werd door Hawaïaanse vissers, bedoeld om restjes op te maken. Wij maken deze heerlijke variant met gerookte tempeh, maar varieer gerust met ingrediënten die je nog in je voorraadkast hebt liggen.

Vegetarisch streetfood: poké bowl

3. Carrot dog

Maak je hotdog eens vegetarisch door gebruik te maken van… wortel! Ga helemaal los met je favoriete toppings om er een echt feestje van te maken met dit vegetarische streetfood.

Vegetarisch streetfood: carrotdog

4. Taco’s met chipotle-jackfruit

“Niet de eerste jackfruit-taco’s, maar wel de lekkerste die ik ooit maakte”, aldus onze chef Willem. Jackfruit heeft de structuur van draadjesvlees en is dan ook perfect om lekker vegetarisch streetfood van te maken. Enjoy!

Lees ook: wat is jackfruit en wat kun je ermee?

Taco’s met chipotle-jackfruit