Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
carrotdog hotdogdag

4x heerlijk vegetarisch streetfood

Advertentie

Open in je tuin een vega foodtruck met onze plantaardige recepten voor taco’s met jackfruit, bonenburgers, carrot dog en poké bowl met tempeh. Dit is de ultieme vegetarische streetfood!

Vegetarisch streetfood

Iedereen houdt er wel van, af en toe heb je gewoon zin in streetfood. Waarschijnlijk denk je als eerste aan heerlijke loempia’s, gyoza, hamburgers of misschien wel ramen. Tijd om eens een lijstje te maken met vegetarisch streetfood! Het grote voordeel? Deze recepten maak je met alle gemak zelf!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Poké bowl met gerookte tempeh

Een poké bowl is van oorsprong een gerecht dat gegeten werd door Hawaïaanse vissers, bedoeld om restjes op te maken. Wij maken deze heerlijke variant met gerookte tempeh, maar varieer gerust met ingrediënten die je nog in je voorraadkast hebt liggen.

> naar het recept: poké bowl met gerookte tempeh

Vegetarisch streetfood: poké bowl

Carrot dog

Maak je hotdog eens vegetarisch door gebruik te maken van… wortel! Ga helemaal los met je favoriete toppings om er een echt feestje van te maken met dit vegetarische streetfood.

> naar het recept: carrot dog

Vegetarisch streetfood: carrotdog

Taco’s met chipotle-jackfruit

“Niet de eerste jackfruit-taco’s, maar wel de lekkerste die ik ooit maakte”, aldus onze chef Willem. Jackfruit heeft de structuur van draadjesvlees en is dan ook perfect om lekker vegetarisch streetfood van te maken. Enjoy!

> naar het recept: taco’s met chipotle-jackfruit

Taco’s met chipotle-jackfruit

Bonenburger

Bonen zijn geweldige vleesvervangers omdat ze veel koolhydraten, eiwitten, b-vitamines en mineralen zoals ijzer en calcium bevatten. Ook stikken ze van de vezels, wat weer goed is voor je verzadiging, je darmen en je spijvertering. Deze bonenburger is niet alleen lekker, maar ook nog eens super voedzaam!

> naar het recept: vegetarische bonenburger

bonenburger

Onze tips

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograag

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!