Ierse gerechten

De Ierse keuken dankt zijn heerlijke gerechten aan de vindingrijkheid van arme gezinnen. Deze gezinnen kookten simpelweg met met wat ze voor handen hadden. Daarom denk je bij typisch Iers eten al snel aan aardappelen. Maar de Ierse keuken heeft zo veel meer te bieden. Wat dacht je van een lamsstoof met Guinness, fish & chips of supermalse whiskeyribbetjes? Typisch Ierse gerechten en stuk voor stuk ontzettend smaakvol. Welk recept ga jij proberen?

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Fish & chips

We kunnen niet anders dan het lijstje met Ierse gerechten aftrappen met fish & chips. Het lijkt misschien wat gek om wat azijn over je frietjes te druppelen maar probeer het eens. Het zuurtje gaat onwijs goed samen met de krokante vis. Comfortfood op z’n best.

> naar het recept: Fish & chips

Fish and chips recept

Irish stew

Er zijn verschillende variaties van de Irish stew. Varieer naar smaak en maak de stoofpot met schapenvlees, lamsvlees of rundvlees. Wij maken ‘m naar traditioneel recept met lamsvlees, aardappels, wortels en uien.

> naar het recept: Irish stew

Ierse gerechten

Lamsstoof met Guinness

Guinness is een typisch Iers bier dat gebrouwen wordt in Dublin. De smaak en donkere kleur zijn kenmerkend en met geen ander bier te vergelijken. Voor de liefhebbers is er deze lamsstoof; een twist op de klassieke Irish stew.

> naar het recept: lamsstoof met Guinness

Lamsstoof met Guinness Ierse gerechten

Perfecte aardappelpuree

In Ierland zijn ze echte aardappeleters. In het lijstje met typisch Ierse recepten mocht de perfecte aardappelpuree dus niet ontbreken. Dit recept is altijd een succes. Het geheim? Boter. Veel boter. Het is iets wat iedere foodie zou moeten weten: hoe maak je de perfecte aardappelpuree.

> naar het recept: perfecte aardappelpuree

aardappelpuree

Supermalse whiskeyribbetjes

Het land staat bekend om de geweldige whiskey’s. Of je nu van dit drankje houdt of niet; deze whiskeyribbetjes zijn onweerstaanbaar. Supermals en gruwelijk lekker. Dit gerecht zou in een Ierse pub zeker niet misstaan!

> naar het recept: supermalse whiskeyribbetjes

Supermalse whiskeyribbetjes\

Shepherd’s pie met stoofvlees en pastinaakpuree

Officieel is het een recept voor cottage pie want we maken deze ovenschotel met rundvlees. Wanneer je ‘m met lamsvlees maakt, mag ‘ie pas shepherds’ pie heten. Hoe je het ook wendt of keert, dit recept is een variatie op onze favoriet: rijke smaken afgedekt met smeuïge puree met krokant randje.

> naar het recept: Shepherd’s pie met stoofvlees en pastinaakpuree

Shepherd's pie met stoofvlees en pastinaakpuree Ierse gerechten

Lees ook: Shepherd’s pie: recepten met én zonder vlees