Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Fleur de Visscher van The Seafood Bar

Visrecepten met Fleur van The Seafood Bar

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Dit jaar deelt Fleur de Visscher, eigenaar van restaurant The Seafood Bar in Amsterdam, de lekkerste visrecepten én tips met ons. Wat dacht je bijvoorbeeld van tonijn tataki of pulpo alla gallega?

Visrecepten van Fleur de Visscher

It’s all in the name: Fleur de Visscher van The Seafood Bar in Amsterdam deelt de beste visrecepten. Van vistaco’s tot aan tonijn en van een vis- en zeevruchtenschotel tot aan pulpo, alles komt voorbij.

Wil je elke maand als eerste het recept ontvangen? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

The Seafood Bar

Met ‘De Visscher’ als achternaam opende Fons in 1984 een viswinkel in Helmond, geliefd bij Brabanders uit de verre omstreken. The Seafood Bar opende voor het eerst in 2012 aan de Van Baerlestraat in Amsterdam, wat met behulp van zijn zoon en dochter – Fleur de Visscher – uitgroeide tot een instituut met lange wachtrijen.

Onlangs opende de nieuwste aanwinst: The Seafood Bar in de Beurs van Berlage. Fleur de Visscher heeft ondertussen het stokje van haar vader Fons overgenomen – samen met haar broer Pepijn.

Fleur de Visscher

Als geen ander weet Fleur de lekkerste visrecepten te maken, ze deelt dan ook maar al te graag haar tips en recepten. Koken met vis is haar met de paplepel ingegoten, wat maakt dat ze niet alleen heerlijk kan koken, ze weet ook nét de foefjes die goed van pas komen.

Visrecepten van The Seafood Bar

Benieuwd naar de recepten én tips van Fleur? Bekijk snel deze heerlijke visrecepten en duik de keuken in.

Taco's met gamba's

Taco’s met gamba’s

Fleur: “In dit recept gebruik ik garnalen, maar je kunt ook andere soorten vis gebruiken zoals koolvis, kabeljauw, zalm of kibbeling. Je kunt gewoon garnalen uit de diepvries gebruiken, die zijn net zo lekker als verse gamba’s – en ook een stuk goedkoper!”

Naar het recept
Pulpo alla gallega

Pulpo alla gallega

Fleur: “Koop je voorgegaarde octopus? Pas dan op dat je hem niet te lang gaart in de pan, want dan wordt ‘ie al snel taai.”

Naar het recept
Vis- en zeevruchtenschotel

Vis- en zeevruchtenschotel

Fleur: “Je kunt de tonijn in de salade ook vervangen door gerookte zalm, of geef er toastjes bij in plaats van brood. Wil je echt voor luxe gaan? Serveer er dan oesters bij.”

Naar het recept
Tonijn tataki

Tonijn tataki

Fleur: “Je kunt voor dit recept ook zalm gebruiken. Snijd dan wel het dunne gedeelte (de wam) van de zalm af. Zorg dat de olie goed heet is en bak niet teveel tegelijk in de pan, dan koelt de vis te snel af.”

Naar het recept
Salade met scampi en mango

Salade met scampi en mango

Fleur: “Je kunt voor dit recept net zo goed scampi uit de diepvries gebruiken. ‘Verse’ zijn namelijk ook vaak bevroren geweest en weer ontdooid.”

Naar het recept

Nog meer inspiratie? Lees dan ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!