Dit jaar deelt Fleur de Visscher, eigenaar van restaurant The Seafood Bar in o.a. Amsterdam, Utrecht en Londen de lekkerste visrecepten én tips met ons. Wat dacht je bijvoorbeeld van tonijn tataki of pulpo alla gallega?
Visrecepten van Fleur de Visscher
It’s all in the name: Fleur de Visscher van The Seafood Bar in o.a. Amsterdam , Utrecht en Londen deelt de beste visrecepten. Van vistaco’s tot aan tonijn en van een vis- en zeevruchtenschotel tot aan pulpo, alles komt voorbij.
Wil je elke maand als eerste de nieuwe recepten ontvangen? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
The Seafood Bar
Met ‘De Visscher’ als achternaam opende Fons in 1984 een viswinkel in Helmond, geliefd bij Brabanders uit de verre omstreken. The Seafood Bar opende voor het eerst in 2012 aan de Van Baerlestraat in Amsterdam, wat met behulp van zijn zoon en dochter – Fleur de Visscher – uitgroeide tot een instituut met lange wachtrijen.
Onlangs opende de nieuwste aanwinst: The Seafood Bar in de Beurs van Berlage. Fleur de Visscher heeft ondertussen het stokje van haar vader Fons overgenomen – samen met haar broer Pepijn.
Tip!
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Fleur de Visscher
Als geen ander weet Fleur de lekkerste visrecepten te maken, ze deelt dan ook maar al te graag haar tips en recepten. Koken met vis is haar met de paplepel ingegoten, wat maakt dat ze niet alleen heerlijk kan koken, ze weet ook nét de foefjes die goed van pas komen.
De beste visrecepten van The Seafood Bar
Benieuwd naar de recepten én tips & tricks van Fleur? Bekijk snel deze heerlijke visrecepten en duik de keuken in.
Taco’s met gamba’s
Fleur: “In dit recept gebruik ik garnalen, maar je kunt ook andere soorten vis gebruiken zoals koolvis, kabeljauw, zalm of kibbeling. Je kunt gewoon garnalen uit de diepvries gebruiken, die zijn net zo lekker als verse gamba’s – en ook een stuk goedkoper!”
Pulpo alla gallega
Fleur: “Koop je voorgegaarde octopus? Pas dan op dat je hem niet te lang gaart in de pan, want dan wordt ‘ie al snel taai.”
Vis- en zeevruchtenschotel
Fleur: “Je kunt de tonijn in de salade ook vervangen door gerookte zalm, of geef er toastjes bij in plaats van brood. Wil je echt voor luxe gaan? Serveer er dan oesters bij.”
Tonijn tataki
Fleur: “Je kunt voor dit recept ook zalm gebruiken. Snijd dan wel het dunne gedeelte (de wam) van de zalm af. Zorg dat de olie goed heet is en bak niet teveel tegelijk in de pan, dan koelt de vis te snel af.”
Salade met scampi en mango
Fleur: “Je kunt voor dit recept net zo goed scampi uit de diepvries gebruiken. ‘Verse’ zijn namelijk ook vaak bevroren geweest en weer ontdooid.”
Gegrilde dorade
Fleur: “In plaats van salsa verde kun je ook pesto gebruiken, of een andere kruidenolie die je lekker vindt.”
Pasta vongole
Fleur: “In twintig minuten staat deze heerlijke pasta al op tafel, lekker snel! Zorg ervoor dat de schelpen niet te lang bakken, dan worden ze taai.”
Nog meer inspiratie? Lees dan ook:
Onze tips
Last-minute valentijnsdiner: makkelijke recepten
Dit zijn de allerlekkerste Vietnamese gerechten
Meer dan kimchi: 12x Koreaanse gerechten
Recepten tegen een winterdip
Wintersport in huis: 7x Oostenrijkse gerechten
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.