Ovengerechten

Een heel menu vol ovengerechten? Jazeker! We gaan dit weekend de oven volop gebruiken en zetten hem aan voor het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Dat je oven dit weekend op volle toeren draait is dus een ding wat zeker is. Staat ‘ie aan? Beginnen maar! De oven doet toch het meeste werk.

Iedere week de lekkerste tips & ovengerechten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Lekker bij de borrel of als voorgerecht: maïsbroodjes met oregano. Tip van ons: bestrijk de broodjes na het bakken met een laagje olie voor een mooie glans. Je gasten zullen denken dat je ze bij de bakker hebt gekocht. Niemand weet dat ze gewoon uit eigen oven komen!

> naar het recept: maïsbroodjes met oregano

Maïsbroodjes met oregano ovengerechten

Ovengerechten: het hoofdgerecht

Een traditioneel Italiaans ovengerecht: kip parmigiana. Naar klassiek recept maken ook wij deze ovenschotel met tomatensaus, mozzarella en wat parmezaan. En natuurlijk wat basilicumblaadjes erop om de kleuren van de Italiaanse vlag compleet te maken. Pro tip: gebruik het brood van het voorgerecht om de overgebleven saus mee op te dippen. Dat doen de Italianen ook!

> naar het recept: kip parmigiana

Kip parmigiana

Nagerecht

Het is een klassiek nagerecht: appeltjes uit de oven. Om ze nóg lekkerder te maken, serveren wij ze het liefst met vanillesiroop. Zo maak je de appeltjes net zo lekker als bij oma thuis. Het is de perfecte afsluiter van dit waanzinnig weekendmenu vol ovengerechten.

> naar het recept: appeltjes in vanillesiroop

Appeltjes in vanillesiroop

Lees ook: 5x herfstige zoetigheden om te bakken met appel