Advertentie
Wat is White Zinfandel?
White Zinfandel is een droge tot zoete rosé met een roze kleur. De wijn wordt gemaakt van de blauwe Zinfandeldruif, die vaak gebruikt wordt in sterke en kruidige rode wijn. Daar lijkt deze rosé totaal niet op, het is namelijk een friszoete wijn die goed bij de zomer past. White Zinfandel – waar we het vandaag over hebben – is geen druivensoort, maar een methode om Zinfandeldruiven te verwerken tot rosé. De wijn is meestal zacht en zoet en bevat niet al teveel alcohol, waardoor het een geschikte keuze is voor elke gelegenheid.
Waar komt de druif voor?
Ondanks dat de Zinfandeldruif oorspronkelijk uit Kroatië komt vindt je de druif tegenwoordig voornamelijk in nieuwe wijngebieden, veelal in de Verenigde Staten. Denk daarbij aan gebieden van Californië tot Oregon. Gallo Family Vineyards is een van de producenten die actief is in Californië en een soepele en zachte White Zinfandel produceert. In Italië komt de druif ook voor, maar dan onder de naam Primitivo.
De perfecte wijn voor in de zomer
Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Eindelijk het terras op, picknicken in het groene gras of eindeloos borrelen met de ondergaande avondzon in de tuin of op het balkon. Omdat White Zinfandel niet te zwaar is, past deze wat ons betreft goed bij de zomer. Het is een frisse en zoete wijn die goed te combineren is met zomerse pasta’s of goedgevulde borrelplanken.
Wij kiezen in de zomer het liefst voor White Zinfandel uit Californië, juist omdat deze wat frisser is. Probeer bijvoorbeeld eens de White Zinfandel van Gallo Family Vineyards. Zodra je de fles opent komen fruitige aroma’s van kersen en frambozen je tegemoet. Zie je jezelf al zitten in de zomerse zon met een heerlijk glas rosé? Proost!
Wat eet je bij White Zinfandel?
Deze wijn is ontzettend veelzijdig, en past dan ook bij veel gerechten. Drink je ‘m bij het avondeten? Schenk de wijn dan bijvoorbeeld bij gegrilde zeevruchten of vis, een lichte pasta pesto of milde curry. De aroma’s van kersen en frambozen gaan goed met dit soort lichte en zomerse gerechten. Met deze aroma’s past de wijn ook erg goed bij desserts met vers seizoensfruit. Schenk je White Zinfandel wat later op de avond? Dan past de wijn erg goed bij een goedgevulde borrelplank of een heerlijk kaasplankje.
Pasta met pistachepesto en pangrattato
Geef je pasta een upgrade met pangrattato. Dit is een Italiaanse topping gemaakt van broodkruim. Zo geef je oud brood een nieuw leven en pimp je er je pasta mee. Pangrattato betekent niet voor niet “verkruimeld brood” in het Italiaans.
> naar het recept: pasta met pistachepesto en pangrattato
Roerbak met garnalen en waterkers
Op zoek naar een snel hoofdgerecht? Probeer eens deze roerbak met garnalen en waterkers. Verrassend, makkelijk en lekker zomers!
> naar het recept: roerbak met garnalen en waterkers
Geitenkaasbitterballen met rozepeperhoning
Deze geitenkaasbitterballen zijn zo smeuïg dat je geen dipsaus nodig hebt. Ideaal voor op de borrelplank op vrijdagmiddag of in de avond. Nog lekkerder als je er een fris glas White Zinfandel bij schenkt natuurlijk!
> naar het recept: geitenkaasbitterballen met rozepeperhoning
Gallo Family Vineyards
De druiven van Gallo Family Vineyards worden geoogst in Californië, bij optimale rijpheid. De koele nachttemperatuur zorgt dat de smaken van vers fruit behouden blijven. Door een koel fermentatieproces heeft de White Zinfandel van Gallo Family Vineyards een wat expressiever mondgevoel, terwijl de wijn een natuurlijke helderheid en balans behoudt. De wijn is verkrijgbaar bij o.a. PLUS, COOP, Hoogvliet en Poiesz.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & wijntips ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Lees ook:
Wijn van het seizoen: Pinot Grigio
Onze tips
Tarte Tatin: heerlijke variaties op de Franse klassieker
Recept tarte tatin: tips voor de perfecte taart
5x de lekkerste brownie recepten
Vegan favorieten: 11x snelle recepten
5x zoete recepten met mascarpone
9x de beste plaattaart recepten
Budget recepten: 11x goedkoop avondeten voor iedere dag
Noedel recepten: 12x de lekkerste variaties
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.