Recepten met mango

Mango is misschien wel ons lievelingsfruit. De zoete smaak past goed bij veel gerechten, zowel zoet als hartig. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een heerlijk chutney met mango, de combinatie van zoet en pittig werkt erg goed. Vandaag delen we onze vier favoriete zoete recepten met mango. Van crêpes tot aan een ijssandwich, welke ga jij als eerste maken?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

IJssandwich met mangosorbet en witte chocolade

Of het nu zomer is of niet, dit recept is onmisbaar als je wat verkoeling nodig hebt. Zoet, verfrissend en héél erg lekker! Daarnaast zien de ijssandwiches er ook nog eens feestelijk uit.

> naar het recept: ijssandwich met mangosorbet en witte chocolade

Recepten met mango: ijssandwich met mangosorbet en witte chocolade

Recepten met mango: mango-kulfi

Kulfi is ambachtelijk ijs zoals dat traditioneel al eeuwen wordt bereid in India. Hoewel het op roomijs lijkt is het een stuk vaster van structuur. Maak ze in kleine vormpjes en deel ze uit op een zomerse dag, of serveer ze als dessert bij een gezellig BBQ.

> naar het recept: mango-kulfi

Mango-kulfi

Mango-lassi met munt en grapefruit

Het zoete van mango combineert erg goed met frisse munt en bitterzoete grapefruit. Smaken die goed samengaan, zeker in een frisse mango-lassi, een fruitige smoothie uit India. Probeer maar eens uit!

> naar het recept: mango-lassi met munt en grapefruit

Mango-lassi met munt en grapefruit

Crêpes met yoghurt, mango en limoen

Iedereen kent wel klassieke crêpes, dunne pannenkoekjes die je serveert bij het ontbijt of als toetje. Door dit recept met yoghurt, mango en limoen te maken kun je ze haast op elk moment van de dag eten, zo lekker zijn ze!

> naar het recept: crêpes met yoghurt, mango en limoen

Recepten met mango: crêpes met yoghurt, mango en limoen

Lees ook: