Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
mango

Mango snijden: zo doe je dat!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Op en top tropisch: mango! Ben je ook zo'n fan van dit zoete fruit, maar zit je vaak te hannesen met hoe je hem aansnijdt? Lees dan gauw verder. Wij geven je tips & tricks om handig een mango te snijden.

Mango snijden

Met mango kun je alle kanten op. Het fruit komt vaak terug in Indiase recepten, maar je kunt bijvoorbeeld ook heerlijk bakken met mango. Heb je een lekker recept gevonden met dit tropische fruit, maar weet je niet goed hoe je makkelijk een mango kunt snijden? Geen zorgen! Met deze tips zorg je ervoor dat je al het vruchtvlees makkelijk uit de schil en van de pit krijgt.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Stap-voor-stap mango snijden

Heb je een mango in huis gehaald? Kijk allereerst of deze goed vers is voor je hem aansnijdt. Dit test je door deze lichtjes in te drukken. Is de vrucht een beetje zacht en keert hij iets terug? Dan is hij op z’n lekkerst. Een mango heeft een grote, platte pit in het midden. Daar probeer je het vruchtvlees zo strak mogelijk langs af te snijden, anders gooi je onnodig veel fruit weg. Hoe je dit handig doet? Volg deze stappen!

  1. Pak de mango in één hand goed vast of zet hem op een snijplank.
  2. Snijd met een scherp (!) mes zo dicht mogelijk langs de pit. Zit je er tegenaan? Probeer dan met het mes net langs de pit te gaan en snijd de helft eraf.
  3. Pak die helft vast en snijd met het mes ruitjes in het vruchtvlees. Snijd niet helemaal door de schil heen. Keer dan de schil binnenstebuiten, zodat je de blokjes mango naar buiten duwt. Snijd met het mes zo strak mogelijk langs de schil zodat je de blokjes eraf snijdt.
  4. Herhaal dit voor de andere helft. Snijd eerst weer langs de pit, maak ruitjes en snijd de blokjes eraf.
  5. Schil het overgebleven vruchtvlees en snijd het langs de smalle kant van de pit rondom eraf.

mango

Recepten met mango

Nu je alles weet over hoe je een mango moet snijden, heb je vast zin gekregen in dit zoete fruit. Goed nieuws! Wij hebben een aantal lekkere recepten met mango op een rijtje gezet.

IJssandwich met mangosorbet en witte chocolade

Warm weer, tropisch fruit en ijs. De perfecte combi als je het ons vraagt.

> naar het recept: ijssandwich met mangosorbet en witte chocolade

IJssandwich met mangosorbet en witte chocolade

Mango-lassi met munt en grapefruit

Mango-lassi is het perfecte drankje op een warme zomerdag. De munt en grapefruit maken hem extra fris!

> naar het recept: mango-lassi met munt en grapefruit

Mango-lassi met munt en grapefruit

Pompoendip met mango en curry

Deze dip van pompoen doet het altijd goed. Maak hem extra pittig door meer chilipeper toe te voegen. Met zoete aardappel is ‘ie ook lekker trouwens!

> naar het recept: pompoendip met mango en curry

Pompoendip met mango en curry

Lees ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!