
Mango snijden
Lees verder na de advertentie
Met mango kun je alle kanten op. Het fruit komt vaak terug in Indiase recepten, maar je kunt bijvoorbeeld ook heerlijk bakken met mango. Heb je een lekker recept gevonden met dit tropische fruit, maar weet je niet goed hoe je makkelijk een mango kunt snijden? Geen zorgen! Met deze tips zorg je ervoor dat je al het vruchtvlees makkelijk uit de schil en van de pit krijgt.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Stap-voor-stap mango snijden
Heb je een mango in huis gehaald? Kijk allereerst of deze goed vers is voor je hem aansnijdt. Dit test je door deze lichtjes in te drukken. Is de vrucht een beetje zacht en keert hij iets terug? Dan is hij op z’n lekkerst. Een mango heeft een grote, platte pit in het midden. Daar probeer je het vruchtvlees zo strak mogelijk langs af te snijden, anders gooi je onnodig veel fruit weg. Hoe je dit handig doet? Volg deze stappen!
- Pak de mango in één hand goed vast of zet hem op een snijplank.
- Snijd met een scherp (!) mes zo dicht mogelijk langs de pit. Zit je er tegenaan? Probeer dan met het mes net langs de pit te gaan en snijd de helft eraf.
- Pak die helft vast en snijd met het mes ruitjes in het vruchtvlees. Snijd niet helemaal door de schil heen. Keer dan de schil binnenstebuiten, zodat je de blokjes mango naar buiten duwt. Snijd met het mes zo strak mogelijk langs de schil zodat je de blokjes eraf snijdt.
- Herhaal dit voor de andere helft. Snijd eerst weer langs de pit, maak ruitjes en snijd de blokjes eraf.
- Schil het overgebleven vruchtvlees en snijd het langs de smalle kant van de pit rondom eraf.
Recepten met mango
Nu je alles weet over hoe je een mango moet snijden, heb je vast zin gekregen in dit zoete fruit. Goed nieuws! Wij hebben een aantal lekkere recepten met mango op een rijtje gezet.
IJssandwich met mangosorbet en witte chocolade
Warm weer, tropisch fruit en ijs. De perfecte combi als je het ons vraagt.
> naar het recept: ijssandwich met mangosorbet en witte chocolade
Mango-lassi met munt en grapefruit
Mango-lassi is het perfecte drankje op een warme zomerdag. De munt en grapefruit maken hem extra fris!
> naar het recept: mango-lassi met munt en grapefruit
Pompoendip met mango en curry
Deze dip van pompoen doet het altijd goed. Maak hem extra pittig door meer chilipeper toe te voegen. Met zoete aardappel is ‘ie ook lekker trouwens!
> naar het recept: pompoendip met mango en curry
Lees ook:
Onze tips

Airfryer voorverwarmen: moet dat en hoe doe je het?

Zo maak je zelf oranjebitter, proost!

Paaseitjes over? Dit maak je ermee!

Saus te dun geworden? Dit is de manier om je saus in te dikken

Asperges in de airfryer: do or don’t?

Van buffel tot bol: zo maak je mozzarella

Is Grana Padano Parmezaanse kaas? Zo zit het!

Dit is waarom je nú daslook wil gebruiken in de keuken

Waarom je nooit je kruiden bij de supermarkt moet kopen

Wat is het verschil tussen mozzarella en burrata?

Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten in april

Paasbrood bakken: zo doe je dat

Gevulde eieren maken? Zo maak je de lekkerste!

Tofu marineren: 6 combinaties die je tofu écht lekker maken

Zelf karamel maken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je wil proberen!
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?