
Sami Tamimi, co-auteur van de bekende boeken Falastin, Jeruzalem en Ottolenghi: het Kookboek, heeft nu een eigen boek gelanceerd, waarin hij je alles leert over de Palestijnse keuken. Benieuwd? We geven je een inkijkje in Boustany (én delen recepten).
Lees verder na de advertentie
Zin om je even helemaal onder te dompelen in de kleurrijke, geurige wereld van de Palestijnse keuken? Dan is het boek Boustany precies wat je zoekt. In dit gloednieuwe kookboek – zijn allereerste soloproject – neemt chef Sami Tamimi je mee in de rijke smaken en oude tradities met heerlijke vegetarische én vegan recepten. Zo kookt hij hartige gerechten met onder andere aubergine, linzen en kikkererwten, maar maakt hij ook zoete lekkernijen met pistache en citroen. Benieuwd naar dit kookboek? Lees dan snel verder en ontdek ook een aantal recepten!
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?
Wie is Sami Tamimi?
Sami Tamimi is een Palestijnse chef-kok en is op 17-jarige leeftijd begonnen met zijn kookcarrière in Jeruzalem. Hierna ging hij naar Tel Aviv, waar hij werkte als chef-kok bij een gerenommeerd restaurant. Daarna verhuisde hij naar Londen en ging werken in een bakkerij, waar hij de hartige keuken runde. Hier ontdekte hij zijn talent en creativiteit voor delicatessen, waardoor hij erin slaagde om hier een succesvolle cateringzaak van te maken. Inmiddels is deze bakkerij – Baker & Spice – uitgebreid naar verschillende locaties in Londen en andere delen van de wereld.
Bij deze zelfde Baker & Spice werkte ook de wereldberoemde Yotam Ottolenghi. Ze werden al snel partners en openden – samen met Noam Bar – de eerste Ottolenghi-delicatessenwinkel in Nothing Hill. Inmiddels hebben ze samen vijf delicatessenwinkels, twee restaurants: NOPI en ROVI, en verschillende kookboeken, waaronder Ottolenghi: het kookboek en Jeruzalem, die veel in de prijzen zijn gevallen. Ook heeft Sami meegewerkt aan Falastin, samen met Tara Wigley, die net zo hoog werd geprezen.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Palestijnse keuken
Na het velen samenwerken is het nu tijd voor zijn eerste eigen project. Met Boustany neemt Sami Tamimi je mee in de tradities en smaken van de Palestijnse keuken. Of je nu zin hebt in een relaxed ontbijtje, een gezellig diner of iets zoets voor bij de thee – in dit boek vind je volop inspiratie. Verwacht kleurrijke gerechten boordevol groenten, die makkelijk te maken zijn en de lekkerste smaken hebben. Geloof ons maar: dankzij Sami’s eigen twist en authentieke recepten ontdek je veel nieuwe smaaksensaties. Boustany zit vol verrassingen en gerechten die je keer op keer wilt maken.

Recepten uit Boustany
Benieuwd naar het boek? Dan hebben wij goed nieuws, want we mogen wat recepten uit Boustany met jullie delen! Wat denk jij van deze heerlijke Libanese salade, een overheerlijke, frisse koek met pistache en Arabische frittata?

Fattoush
Deze versie van fattoush lijkt op de klassieke salade die iedereen wel kent en lekker vindt. Speel met de ingrediënten op basis van wat er in het seizoen is of wat er in je koelkast ligt. Dungesneden rode- of wittekool, boerenkool, rauwe courgette en groene asperges zijn allemaal heerlijk om aan dit veelzijdige gerecht toe te voegen.

Citroen-pistachekoekjes
De Midden-Oosterse ma’akaroon hebben niets van doen met de Franse macarons. De Midden-Oosterse koekjes worden traditioneel gemaakt van semolina, olijfolie en anijszaad, ze worden gefrituurd en daarna in suikersiroop gedoopt. Dit is een iets gezondere manier om deze boterrijke koekjes te maken, en het is helemaal niet moeilijk.

Ijeh van courgette & prei (Arabische frittata)
Hoe kun je het weekend beter inluiden dan met de geur en het geluid van het bakken van een ijeh vol kruiden? Dit is een heerlijk dik, frittata-achtig mengsel van courgette, prei, doperwten, kruiden en eieren.
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?
Onze tips

Zo kun je het beste bieten bereiden volgens chef Geneal Harreman

Bakken zoals het bedoeld is: dit moet je weten

Cooking Fast & Slow: makkelijk comfort food voor elke dag

Zo lekker heb je plantaardig eten nog nooit geproefd

Australië is al jaren fan van haar recepten – nu is Nederland aan de beurt

De mooiste kookboeken om met Moederdag cadeau te geven

Thuisbakkers opgelet: dit basisbakboek mag je niet missen!

Must-read: met ‘Snelle Jelle’ kook je écht makkelijk en snel

Makkelijk koken op sterrenniveau met ‘Simply Good’

Zo veel meer dan kimchi: recepten uit de ‘De bijbel van de Koreaanse keuken’

Aardappel saai? Niet met de recepten van Potato Queen Poppy O’Toole!

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het ‘Easy Airfryer’-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo

Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.