Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Fattoush salade in een schaal met bestek en op een bord

Ben je fan van Ottolenghi? Dan wil je dit kookboek zeker hebben!

Sami Tamimi, co-auteur van de bekende boeken Falastin, Jeruzalem en Ottolenghi: het Kookboek, heeft nu een eigen boek gelanceerd, waarin hij je alles leert over de Palestijnse keuken. Benieuwd? We geven je een inkijkje in Boustany (én delen recepten).

Lees verder na de advertentie

Zin om je even helemaal onder te dompelen in de kleurrijke, geurige wereld van de Palestijnse keuken? Dan is het boek Boustany precies wat je zoekt. In dit gloednieuwe kookboek – zijn allereerste soloproject – neemt chef Sami Tamimi je mee in de rijke smaken en oude tradities met heerlijke vegetarische én vegan recepten. Zo kookt hij hartige gerechten met onder andere aubergine, linzen en kikkererwten, maar maakt hij ook zoete lekkernijen met pistache en citroen. Benieuwd naar dit kookboek? Lees dan snel verder en ontdek ook een aantal recepten!

Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wie is Sami Tamimi?

Sami Tamimi is een Palestijnse chef-kok en is op 17-jarige leeftijd begonnen met zijn kookcarrière in Jeruzalem. Hierna ging hij naar Tel Aviv, waar hij werkte als chef-kok bij een gerenommeerd restaurant. Daarna verhuisde hij naar Londen en ging werken in een bakkerij, waar hij de hartige keuken runde. Hier ontdekte hij zijn talent en creativiteit voor delicatessen, waardoor hij erin slaagde om hier een succesvolle cateringzaak van te maken. Inmiddels is deze bakkerij – Baker & Spice – uitgebreid naar verschillende locaties in Londen en andere delen van de wereld.

Bij deze zelfde Baker & Spice werkte ook de wereldberoemde Yotam Ottolenghi. Ze werden al snel partners en openden – samen met Noam Bar – de eerste Ottolenghi-delicatessenwinkel in Nothing Hill. Inmiddels hebben ze samen vijf delicatessenwinkels, twee restaurants: NOPI en ROVI, en verschillende kookboeken, waaronder Ottolenghi: het kookboek en Jeruzalem, die veel in de prijzen zijn gevallen. Ook heeft Sami meegewerkt aan Falastin, samen met Tara Wigley, die net zo hoog werd geprezen.

Tip!

Palestijnse keuken

Na het velen samenwerken is het nu tijd voor zijn eerste eigen project. Met Boustany neemt Sami Tamimi je mee in de tradities en smaken van de Palestijnse keuken. Of je nu zin hebt in een relaxed ontbijtje, een gezellig diner of iets zoets voor bij de thee – in dit boek vind je volop inspiratie. Verwacht kleurrijke gerechten boordevol groenten, die makkelijk te maken zijn en de lekkerste smaken hebben. Geloof ons maar: dankzij Sami’s eigen twist en authentieke recepten ontdek je veel nieuwe smaaksensaties. Boustany zit vol verrassingen en gerechten die je keer op keer wilt maken.

Boustany

€ 34,99
Boustany kookboek

Recepten uit Boustany

Benieuwd naar het boek? Dan hebben wij goed nieuws, want we mogen wat recepten uit Boustany met jullie delen! Wat denk jij van deze heerlijke Libanese salade, een overheerlijke, frisse koek met pistache en Arabische frittata?

Fattoush salade in een schaal met bestek en op een bord

Fattoush

Deze versie van fattoush lijkt op de klassieke salade die iedereen wel kent en lekker vindt. Speel met de ingrediënten op basis van wat er in het seizoen is of wat er in je koelkast ligt. Dungesneden rode- of wittekool, boerenkool, rauwe courgette en groene asperges zijn allemaal heerlijk om aan dit veelzijdige gerecht toe te voegen.

Naar het recept
Citroen-pistachekoekjes op een bakplaat

Citroen-pistachekoekjes

De Midden-Oosterse ma’akaroon hebben niets van doen met de Franse macarons. De Midden-Oosterse koekjes worden traditioneel gemaakt van semolina, olijfolie en anijszaad, ze worden gefrituurd en daarna in suikersiroop gedoopt. Dit is een iets gezondere manier om deze boterrijke koekjes te maken, en het is helemaal niet moeilijk.

Naar het recept
Arabische frittata in een pan met lepel

Ijeh van courgette & prei (Arabische frittata)

Hoe kun je het weekend beter inluiden dan met de geur en het geluid van het bakken van een ijeh vol kruiden? Dit is een heerlijk dik, frittata-achtig mengsel van courgette, prei, doperwten, kruiden en eieren.

Naar het recept

Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!