
Het nieuwe boek van sterrenchef Niven Kunz en zijn vriendin Virginie van Bronckhorst-Kunz is uit! Wij waren bij de boeklancering van Simply Good en geven je alvast een inkijkje in het boek!
Lees verder na de advertentie
Nieuw kookboek Simply Good
Chef-kok Niven Kunz en zijn partner Virginie van Bronckhorst-Kunz bewijzen het weer: koken op sterrenniveau hoeft helemaal niet ingewikkeld of moeilijk te zijn. In hun nieuwe kookboek Simply Good laten ze zien dat je met simpele ingrediënten prachtige creaties kunt maken voor elke gelegenheid. Benieuwd naar het boek? Lees dan snel verder!

Wekelijks de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen?
Niven Kunz en Virginie Bronckhorst-Kunz
Niven en Virginie zijn het culinair powerkoppel van Nederland. Niven is vooral bekend vanwege zijn groentegerichte kookstijl met een verdeling van 80% groenten en 20% vis/vlees in zijn gerechten. Hij werd met zijn restaurant NIVEN in Rijswijk al op jonge leeftijd bekroond met een Michelinster.
Virginie van Bronckhorst-Kunz is zijn geliefde partner en ook actief in de culinaire wereld. Naast haar baan als huisarts, runnen ze samen hun Restaurant Triptyque in Wateringen, welke in 2022 werd bekroond met een groene Michelinster, en eind 2024 de felbegeerde Michelinster.
Maar dat ook thuis op sterrenniveau gekookt kan worden, bewijzen zij met hun nieuwste kookboek: Simply good. Koken voor elke gelegenheid.

Simply Good: groenten in de hoofdrol
In dit kookboek staan 66 heerlijke en toegankelijke recepten die voor elke thuiskok te maken zijn. Zo kun je alles vinden voor borrelhappen, uitgebreide (chique) diners, brunch en makkelijke doordeweekse gerechten. Met prachtige foto’s en uitgebreide stappen, weet jij voor elke gelegenheid een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Ook hier krijgen groentes weer de hoofdrol en worden ze omgetoverd tot prachtige creaties. ‘Simply good. Koken voor elke gelegenheid’ is het perfecte kookboek voor elke thuiskok die houdt van toegankelijke recepten die staan voor kwaliteit, klasse en originaliteit.
Wij geven je alvast een inkijkje in het kookboek met deze heerlijke recepten!

Gateau Mille met crème suisse en hazelnoot-chocoladesaus
Een Gateau Mille is een heerlijke, luchtige Franse cake die zijn naam dankt aan de vele dunne laagjes. Niven Kunz en Virginie Bronkhorst-Kunz laten met dit recept zien hoe je dit prachtige gebak zelf thuis kunt maken.

Pulpo met olijf, bleekselderij en gebakken aardappelen
Duik in de mediterrane keuken met dit heerlijke recept voor pulpo. Een eenvoudig maar verfijnd gerecht dat de smaken van de zee en het land perfect samenbrengt. Ideaal voor een zomerse avond met een goed glas wijn!

Linzen met schorseneer en kaviaar
Op zoek naar een chique gerecht dat verrassend eenvoudig te bereiden is? Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz laten je zien hoe je linzen met schorseneer, krokante schorseneerchips en een verfijnde touch van kaviaar moeiteloos op tafel zet. Perfect voor een bijzondere avond!

Rozenwafel met rood fruit, ahornsiroop en crème fraîche
Deze rozenwafels zijn een heerlijke traktatie voor elk moment van de dag. De knapperige wafels vormen de perfecte basis voor een verfrissende topping van rood fruit, verrijkt met zoete ahornsiroop en een romige lepel crème fraîche. Een smaakvolle combinatie van zoet en fris!

Spitskool van de BBQ met aardappel-mosterdmousseline
Deze heerlijke spitskool van de BBQ, met een rijke jus van morieljes en romige aardappel-mosterdmousseline, is de perfecte combinatie van rokerige smaken en verfijnde aardse tonen. Dat zal zeker indruk maken op je gasten!

Tahoe telor
Tahoe Telor is een heerlijk gerecht met tofu uit de Indonesische keuken, dat zich onderscheidt door zijn rijke smaken en texturen. Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz laten je zien hoe je dit smaakvolle gerecht eenvoudig op tafel kunt zetten.

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Onze tips

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Zó haal je alles uit je citrusvruchten: ontdek deze lekkere recepten

Jamie Oliver komt met nieuw boek vol gezonde gerechten (en jij scoort ‘m nu met korting)

Brazilië op haar best: de lekkerste recepten vind je in dit kookboek

Gezond eten zonder gedoe? Jamie Oliver deelt zijn 50 healthy hacks

Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.



