
Sweet Table
Lees verder na de advertentie
Als kind droomde ik ervan banketbakker te worden – en dat ik dan zelf alles op mocht eten. Zo ver is het nooit gekomen, maar met “Sweet Table” kan ik die droom thuis een beetje in vervulling laten gaan.
Als je me zou vragen of ik nooit meer hartig of nooit meer zoet zou willen eten, dan weet ik het antwoord meteen: hartig kan linea recta de prullenbak in. Ik ben een echte zoetekauw en een toetje past er bij mij altijd in, hoeveel ik daarvoor ook heb gegeten. Ik wilde ooit dan ook banketbakker worden, of meedoen aan Heel Holland Bakt. Omdat er dan waarschijnlijk niks over zou blijven voor de klanten of juryleden, is het maar goed dat ik die droom heb laten varen. Met Sweet Table, het nieuwe zoete kookboek van ex-patissière van sterrenrestaurant The Jane in Antwerpen Sarah Renson, kan ik thuis echter wél eventjes banketbakker spelen.

Een zoete droom
Kerst Tip

Op tijd besteld = voor kerst geleverd
Sarah Renson leerde het patisserievak van de allerbesten, en dat kun je in Sweet Table goed merken. De recepten zijn verfijnd, zoet maar niet té zoet en zien er altijd prachtig uit. Bovendien gebruikt Sarah vaak ingrediënten die je zelf misschien niet zo vaak toepast in zoete gerechten, zoals venkelzaad, kardemom en duindoornbes. Sweet Table begint met een reeks basisrecepten, zodat je goed voorbereid aan je eerste taartje kunt beginnen. Naast taarten staan er ook recepten voor ijs, koekjes en desserts in het boek, dus er is genoeg te kiezen. Elk recept wordt vergezeld door een foto om je vingers bij op te eten en tussendoor zie je foto’s van Sarah en haar enthousiaste team aan het werk in de twee eigen zaken die Sarah inmiddels heeft geopend.
Tijdens mijn onderzoekje naar Sweet Table en zijn auteur kwam ik erachter dat Sarah Renson twee keer in de week workshops geeft in haar atelier in Leuven. Die workshop staat nu bovenaan mijn bucketlist, maar omdat Leuven niet bepaald om de hoek is, doe ik het tot die tijd met Sarah’s boek – en dat is bepaald geen straf.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Lees verder na de advertentie
Sweet Table: recepten
Al aan het watertanden? Wij wel. Gelukkig kunnen we een aantal recepten uit dit zoeter-dan-zoete kookboek met je delen:
Lees verder na de advertentie
Melocakes
Sarah Renson: “Melocakes heb ik ontdekt toen ik met mijn oma mee op reis mocht naar IJsland. We gingen een winkeltje binnen en hier verkochten ze melocakes zo groot als een tennisbal. Afgewerkt op allerlei verschillende manieren. Met kokospoeder, speculoos, witte chocolade en framboos… Voor een kind is dat natuurlijk 1 groot feest, nu zou het me eerder wat afschrikken. Toch was de kwaliteit echt top. Goeie luchtige vulling, superkrokant koekje. Een goedgemaakte melocake is goddelijk. Ik raad je dan ook echt aan om deze eens te maken!”
> naar het recept: melocakes
Lees verder na de advertentie
Chocoladecakejes met kardemom en koffie
Sarah Renson: “Koffie en kardemom is zó’n fantastische combinatie. Dit is een perfecte afsluiter om te geven bij de koffie. Het is leuk om deze donkere chocoladecakejes af te werken met flintertjes bladgoud.”
Lees verder na de advertentie
Fruittaart
Zeker als je vers seizoensfruit gebruikt is deze taart uit “Sweet Table” onweerstaanbaar lekker!
> naar het recept: fruittaart
Lees verder na de advertentie
Lees ook:
Onze tips

Padella is hét boek voor jouw nieuwe pasta recepten

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.






