
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Wij spraken Thomas Panterpoes over zijn nieuwe boek Noodles 101 én mogen een aantal recepten eruit delen.
Lees verder na de advertentie
Thomas Drinkenburg, beter bekend als Thomas Panterpoes, kookt het allerliefste heel veel noedels. Zijn liefde voor dit gerecht deelt hij op zijn TikTok, waar hij bijna 400 duizend volgens heeft. Onlangs kwam zijn allereerste kookboek, Noodles 101, uit, gevuld met tientallen noedelrecepten die iedereen kan maken.

Thomas Panterpoes over zijn nieuwe boek
Natuurlijk spraken we met Thomas Panterpoes over zijn nieuwe boek. Benieuwd waarom hij een boek vol noedels maakte en wat zijn favoriete recept is? Lees dan snel verder.
Kerst Tip

Bij MediaMarkt kun je terecht voor de beste Kleine keukenapparatuur kerstdeals. Leuk voor onder de kerstboom.
Je hele kookboek gaat over noedels. Vanwaar deze interesse?
Ik ben opgegroeid met Aziatisch eten. Dat was veel rijst, maar vooral noedels heb ik altijd zo lekker gevonden. Eerst at ik vooral van die pakjes kant-en-klare noedels, maar naar mate ik ouder werd ging ik steeds mee experimenteren met noedels. Ik vond het zo leuk om te maken en te eten, dat ik dacht, ik ga het gewoon filmen. Dat werd een hit, en toen besloot ik om er een boek van te maken.
Je bent negen maanden bezig geweest met het boek, wat vond je het leukste aan het hele proces?
Het leukste vond ik de fotoshoot voor het boek. Ik had thuis alles al een keer gekookt en gefotografeerd, maar als alles professioneel wordt gedaan door een fotograaf en een stylist is het heel anders. Ik zag toen mijn recepten echt tot leven komen, dat was echt een soort shockmoment. Ik vond het ook heel bijzonder toen ik mijn boek voor het eerst in mijn handen had, ik kan bijna niet beschrijven hoe ik me toen voelde.
Een beetje een clichévraag, maar toch: wat is je favoriete recept uit je boek?
Mijn favoriete recept is de kimchi udon noedels (zie hieronder!). Dat maak je met kimchi en gochujang, twee van mijn favoriete ingrediënten. Het recept is snel klaar, heeft veel smaak en is lekker spicy. Het is ook niet het moeilijkste recept en het is vegetarisch, dus mensen kunnen er ook thuis lekker mee aan de slag. Ik heb sowieso geprobeerd om al mijn recepten toegankelijk te maken voor iedereen; veel recepten zijn vega en ze zijn allemaal halal te maken. Ik vind het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen mijn recepten kunnen maken; veel van mijn volgers zijn Islamitisch en ik wil ook graag aan hen denken.

Kimchi udon noodles Korean style
Ik heb Thomas’ favoriete recept uit zijn boek meteen getest en het is inderdaad een hele dikke aanrader!
Ingrediënten
- 200 g voorgekookte udonnoedels
- 2 bosuitjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 el sesamolie
- 200 g kimchi
- 3 el gochujang
- 1 el lichte sojasaus
- 1 el maple syrup
- zout en peper
- 2 el witte sesamzaadjes
Bereiding
Gaar de udonnoodles 2 minuten in kokend water en spoel direct af met koud water.
Snijd de bosuien in twee delen, wit en groen, en snijd beide delen in dunne ringen; bewaar de groene ringen voor de garnering. Pel de teentjes knoflook, plet ze met de platte kant van je mes en snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
Verhit de sesamolie in en wokpan en bak de witte bosuiringen en knoflook 2 minuten. Voeg de kimchi toe en bak even mee op middelhoog vuur. Doe de gochujang, lichte sojasaus en maple syrup erbij en roer tot alles goed gemengd is.
Voeg nu de noodles toe en bak al omscheppend een paar minuten mee op hoog vuur. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
Schep het gerecht op een mooie schaal, garneer met de sesamzaadjes en groene ringetjes bosui en serveer.
Je experimenteert op TikTok af en toe met noedelrecepten, heb je wel eens iets gemaakt dat echt heel vies was?
Ik heb iets geprobeerd voor het boek om inspiratie op te doen voor wat erin kwam. Ik heb toen pittige noedels gemaakt met kokos en limoen, maar het resultaat was echt helemaal niet lekker. Ik heb het mijn ouders ook laten proeven en die vonden het ook niet echt eetbaar. Dat zegt wel wat!
Veel studenten (ikzelf ook toen) eten regelmatig instantnoedels, want: makkelijk, snel en goedkoop. Hoe maak jij van zo’n pakje toch een goeie maaltijd?
Nou, zo’n pakje lijkt heel weinig, maar als er wat dingen bij doet heb je voor je het weet een pan vol noedels. Ik doe er wel eens gyoza, een eitje, bosui, wat groente of kaas bij, dan wordt het echt een vullende maaltijd. Bizar eigenlijk, hoe dat met zo’n klein pakje kan!
Tot slot: wat is je favoriete ding aan het boek?
Dat het echt voor iedereen is. Goed, misschien niet een kind van vier, maar verder kan iedereen koken uit dit boek. Ook mensen die wat minder ervaring hebben met in de keuken staan kunnen met dit boek uit de weg; de recepten zijn niet de moeilijkste, maar wel altijd lekker. Als je bijvoorbeeld een puber bent die geïnteresseerd begint te raken in koken, dan kun je met dit boek goed experimenteren. Er staan natuurlijk ook wat recepten in voor de wat meer ervaren kok, die net wat meer ervaring vragen.
Lees verder na de advertentie
Recepten uit Noodles 101:

Carbonara summer rolls
Gek op summer rolls? Geef dit Aziatische gerecht dan eens een twist door het te combineren met de Italiaanse klassieker. Als dat geen goede fusion is, dan weten wij het ook niet meer.

Chicken curry ramen
Zeg je heerlijk Aziatisch comfortfood, dan zeg je ramen. Zo’n dampende kom met smaakvolle bouillon, noedels, groenten en je favoriete proteïnebron is dan ook het perfecte recept voor een avondje bankhangen.
Onze tips

4x wat je nog niet wist over eten met eetstokjes

Bovenop de trends: Chinees Nieuwjaar in New York

7x ramen recepten die je zelf kunt maken

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.



