
Zo veel meer dan kimchi: recepten uit de ‘De bijbel van de Koreaanse keuken’
Hoe hip de Koreaanse keuken tegenwoordig ook mag zijn, ik weet er beschamend weinig van. En met mij veel anderen, zo viel auteur Sang-Ah Yoo op. Met haar moeder maakte ze daarom De bijbel van de Koreaanse keuken, zodat iedereen kan ontdekken hoe oprecht, gezond en bovenal lekker het eten uit dit Aziatische land is.
Lees verder na de advertentie
In mijn koelkast staat vaak een potje kimchi; lekker bij gebakken ei, rijst of op een broodje. Heel soms is er nog een pakje gochujang te vinden, maar daarmee houdt mijn verzameling Koreaanse ingrediënten wel op. En dat is jammer, want, zoals auteur van De bijbel van de Koreaanse keuken Sang-Ah Yoo zegt: “Er is zoveel méér.”
Samen met haar moeder, die met haar man al meer dan twintig jaar een Koreaans restaurant heeft in Den Haag, zette Sang-Ah een boek in elkaar met meer dan 230 recepten uit hun geboorteland. Wij vertellen je er alles over en delen onze favoriete recepten!
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?
De bijbel van de Koreaanse keuken
Zoals het een goede keukenbijbel betaamt vind je in dit boek álles dat je nodig hebt om de Koreaanse sterren van de hemel te koken; van een uitleg over allerlei Koreaanse ingrediënten, zoals gochugaru en miwon, tot basisrecepten met stap-voor-stap-foto’s en uiteraard genoeg recepten om een heel jaar lang van te koken. Anders dan in een Nederlands kookboek vind je in dit boek geen voor-, hoofd- en nagerechten; al het eten wordt in Korea in één keer op tafel gezet en met elkaar gedeeld. De recepten in dit boek zijn ingedeeld per regio en laten ook meteen de diversiteit van de keuken zien: van bibimbap uit het zuidwesten van Zuid-Korea tot aan zoete pannenkoekjes uit Noord-Korea. De allerlekkerste recepten deel ik hier met je. En ja, daar zit ook kimchi bij.

Lees verder na de advertentie
Koreaanse recepten
Wat al gerechten uit dit boek samenvat? “Authentiek, zonder poespas, down-to-earth. Goed en eerlijk eten.” Daarbij komt dat de Koreaanse keuken, met haar grote hoeveelheid granen, groenten en vis, heel gezond is. Ontdek het zelf!
Kerst Tip

Op tijd besteld = voor kerst geleverd

Koreaanse Bulgogi: zo maak je dit sappige rundvleesgerecht
“Hoe hip de Koreaanse keuken tegenwoordig ook mag zijn, ik weet er beschamend weinig van. En met mij veel anderen”, zo viel auteur Sang-Ah Yoo op. Met haar moeder maakte ze daarom De bijbel van de Koreaanse keuken, zodat iedereen kan ontdekken hoe oprecht, gezond en bovenal lekker het eten uit dit Aziatische land is. Probeer dit heerlijke recept uit haar boek.

Dak bulgogi (pittige kip van de grill)
Maak deze heerlijke pittige kip van de grill en ontdek de rijke smaken van de Koreaanse keuken. Je zult versteld staan van hoe lekker dit kan zijn.
Onze tips

Padella is hét boek voor jouw nieuwe pasta recepten

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.




