
Dit maak je met Sinterklaassnoepgoed
In aanloop van het heerlijk avondje zitten de koektrommels vol speculaas en de schoenen bij de schoorsteen vol pepernoten. Maar wat doe je met al dit snoepgoed als Sinterklaas straks weer op de boot naar Spanje zit? Met deze tips en recepten verspil jij dit jaar niks van jouw leftover Sinterklaassnoepgoed! Voor meer inspiratie en recepten ga je naar onze Pinterest-pagina.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip

Boek direct jouw Hyundai KONA proefrit
Vraag nu een gratis en vrijblijvende proefrit aan en ervaar de KONA zelf.
Leftover Sinterklaassnoepgoed: speculaas
Met speculaas is er misschien wel veel meer mogelijk dan je denkt. De ochtend na het heerlijk avondje is er niks lekkerder dan wakker worden met een vleugje speculaas in je smoothie. Zo kan je nog iets langer genieten van deze gezellige tijd. Maal in je blender 1 banaan, 50 g leftover speculaas, 30 g havermoutvlokken, 1 tl vanille-extract en 250 ml melk (naar keuze) tot een gladde smoothie. Aftoppen met speculaaskruiden en je bent klaar voor de dag!
Zie je speculaas voor ontbijt niet zo zitten, maak dan een heerlijk dessert van je leftovers. Voor een speculaastiramisu vervang je de lange vingers in dit recept door speculaas en klaar ben je. Smullen!
Leftover Sinterklaassnoepgoed: pepernoten
Wat kan je beter doen met leftover pepernoten dan er granola van maken? Meng 150 g havermoutvlokken, 120 g pepernoten (grof gehakt), 50 g amandelschaafsel en 50 g hazelnoten met 1,5 tl koekkruiden en 0,5 tl kaneel. Meng er 4 el neutrale olie en 3 el honing of ahornsiroop doorheen. Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de granola in een voorverwarmde oven op 175 graden 20-25 minuten. Schep regelmatig om. Laat de granola helemaal afkoelen en bewaar dan ca. 1 week in een luchtdichte container.
Chocoladeletter
Met je laatste stukjes chocoladeletter maak je de lekkerste rockyroads. Vervang in dit recept de paaseitjes door grof gehakte chocoladeletters. Extra leuk als je verschillende smaken chocoladeletter in huis hebt. Maak het lekker bont qua smaken en kleuren. Voor wat meer crunch kun je er ook leftover speculaas of pepernoten in doen. Of wat denk je van stukjes schuimpjes?
Lees ook: Weet jij waar pepernoten vandaan komen?
Onze tips

Restjes over na kerst? Dit kun je ermee doen

Bord opmaken met kerst? Met deze tips serveer je als een topchef

Zo makkelijk kun je zelf ragout maken

Zo maak jij je gerechten slim van tevoren en ga je stressvrij de feestdagen in

Dé kerstdessert-hack: cheesecake uit de snelkookpan

Met deze simpele trucjes proef jij wijn zoals een sommelier

Zo overleef je kerst zónder stress: 5 tips die echt werken

Oliebollen bewaren en opwarmen: zo blijven ze het lekkerst

Deze keukenfout verpest voor veel mensen pakjesavond

Voor eens en altijd: het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Iedereen maakt deze fout bij het bewaren van eten in de koelkast

Welk vlees voor stoofvlees? Zó kies je altijd de juiste soort

Zuurdesemstarter maken: tips en recept van de chef

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.





