
Groene asperges bereiden kan op allerlei manieren. Denk aan grillen, koken, bakken of roosteren. Ontdek alles over hoe je deze groene groente moet klaarmaken en over de verschillende bereidingswijzen.Ā
Lees verder na de advertentie
Groene asperges bereiden
Het witte goud, ofwel witte asperges, kennen we allemaal. Slechts een paar weken per jaar kun je ze in Nederland vinden wanneer ze op hun best zijn, maar het officiƫle aspergeseizoen loopt tegenwoordig van begin februari tot eind juni. Dit komt omdat ze vanaf dan in de kassen worden geteeld. Groene asperges daarentegen zijn het hele jaar door beschikbaar. Maar er zijn meer verschillen tussen de soorten asperges.
Hoewel je witte asperges op meerdere manieren kunt bereiden, worden ze traditioneel veelal gekookt en geserveerd met ham en ei. Groene asperges klaarmaken kan op talloze bereidingswijzen. Zo kun je eindeloos variƫren en groene asperges in allerlei recepten verwerken. Wij vertellen je er alles over.
Lees verder na de advertentie

10x recepten met groene asperges
Groene asperges klaarmaken
Lees verder na de advertentie
1. Groene asperges koken
Groene asperges koken is heel eenvoudig. Snijd hiervoor ca. 2 cm van de onderkant af. Spoel de asperges eventueel even af. Breng een pan met ruim water met zout aan de kook. Leg de asperges erin en laat voor beetgare asperges 2-3 minuten koken. Houd je van zachtere groene asperges, houd dan een kooktijd van 5-6 minuten aan.
2. Groene asperges grillen
Lees verder na de advertentie
Deze groene groenten zijn heel geschikt om te grillen. Dat kan zowel in de grillpan, maar groene asperges op de bbq grillen gaat ook heel goed. Besprenkel de groenten hiervoor met olie en gril ze 8-10 minuten. Blijf erbij en draai ze tussendoor een paar keer om, ze kunnen vrij gemakkelijk verbranden. Meer dan wat grof zeezout en versgemalen peper heb je niet nodig!
3. Groene asperges bakken
Naast grillen kun je groene asperges ook bakken in een koekenpan. Verhit hiervoor een scheut olie in de pan en bak de asperges ca. 10 minuten in de pan.
4. Groene asperges stomen
Ook stomen is een manier om de groente te garen. Zo blijven ze lekker knapperig, behoud je allerlei vitamines en heb je geen olie of boter nodig. Stoom groene asperges in 5-7 minuten gaar in een stoompan of pan met stoommandje.
5. Groene asperges roosteren in de oven
Ook lekker is het om groene asperges te roosteren in de oven. Doe de asperges in een ovenschaal, besprenkel met olie en eventueel zout en peper naar smaak en rooster ze in ca. 20 minuten in de oven (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).
Moet je groene asperges schillen?
Een van de minst leuke werkjes aan witte asperges bereiden is het schillen. Grote voordeel aan de groene variant: schillen is niet nodig! Het enige wat je wel even moet doen is het harde, houtige uiteinde van de asperges afsnijden. Ca. 2 cm is voldoende.
Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?

Onze tips

Deze keukenfout verpest voor veel mensen pakjesavond

Voor eens en altijd: het verschil tussen pepernoten en kruidnoten

Zo kun je het beste salades bewaren & meenemen

Deze 10 producten moet je nooit in de koelkast bewaren

Iedereen maakt deze fout bij het bewaren van eten in de koelkast

Welk vlees voor stoofvlees? Zó kies je altijd de juiste soort

Zuurdesemstarter maken: tips en recept van de chef

Kaasfondue is gaan schiften: zo kan je het redden

Zo kan je het beste aardappelpuree opwarmen en bewaren

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereidenĀ

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Banketstaaf: wat is het en hoe maak je het zelf?

Weet jij waar pepernoten vandaan komen? Zo zit het!

Dit is het verschil tussen speculoos en speculaas

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?


