
Kotelet bakken
Lees verder na de advertentie
Kotelet bakken is niet moeilijk, je moet alleen even weten wat voor bereiding dit stuk vlees vraagt. Maar voordat we recepten met je kunnen delen, moeten we je eerst uitleggen wat koteletjes eigenlijk zijn. Koteletten zijn het stuk vlees dat wordt gesneden van de schouder of rug van varkens, lammeren of kalven. In de supermarkt vind je meestal koteletten van varkensvlees maar de andere soorten zijn minstens net zo smaakvol. Al worden koteletten vaak verward met karbonades, er zit wel degelijk een verschil tussen deze stukken vlees. Wanneer het vlees een rib bevat, dan is het een kotelet. Bevat het vlees geen ribstuk? Dan mag je het een karbonade noemen. Wil je meer hierover weten? Lees dan meer in dit artikel: zo kies je het juiste stuk varkensvlees voor je gerecht waarin we je alles vertellen over verschillende stukken vlees. Maar welk stuk je ook kiest en hoe je het ook noemt, de onderstaande recepten helpen je zeker met kotelet bakken.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Aziatische lamskoteletten met citroengras
Al zijn lamskoteletten van zichzelf al heel smaakvol, je maakt ze eenvoudig nog lekkerder door het vlees te bakken in Aziatische smaakmakers. Wat denk je van wat sojasaus, gember, mirin en sake? Zo breng je het vlees eenvoudig op smaak.
> naar het recept: Koreaanse lamskoteletjes
Cote de boeuf met béarnaise en bospeen
Côte de boeuf is een runderkotelet, met het bot er dus nog aan. Er zijn meerdere manieren om het te bereiden maar dit recept is bij ons op de redactie zeker favoriet. Door de kotelet eerst in de pan te bakken, krijgt het een goede grillsmaak.
> naar het recept: cote de boeuf met béarnaise en bospeen
Karbonades met bier en laurier
Hoe maak je karbonades nog smaakvoller? Juist ja, met een scheutje bier. Want bier is niet alleen lekker om te drinken, maar ook om mee te koken. Dat bewijst dit heerlijke recept wel!
> naar het recept: karbonades met bier en laurier
Costoletta alla milanese
Costoletta alla milanese is een van de meest populaire gerechten uit Milaan. Niet voor niets want door de koteletten te paneren, krijgen ze een heerlijk krokant korstje en extra veel smaak.
> naar het recept: costoletta alla milanese
Karbonades met tijm en geroosterde aardappels
Koteletten zijn een veelzijdig stukje vlees. Het past goed in tal van gerechten en haast iedereen vind het lekker. Daarom is vlees heel geschikt om te serveren bij een AVG’tje. Wat denk je van dit recept?
> naar het recept: karbonade met paprikaboter en nieuwe aardappels
Lees ook: Karbonade bakken & braden: zo doe je dat
Onze tips

Chocolade tempereren: zo doe je dit stap voor stap

Kan aluminiumfolie veilig in de oven? Zo doe je dat

Dit zijn de lekkerste lokale seizoensgroenten in februari

Moet je een airfryer voorverwarmen: dit is de beste manier

Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips

Dumplings maken: dat doe je zo

Aluminiumfolie in de airfryer: kan dit?

Met deze recepten maak je restjes jam makkelijk op!

Keukenhack: zo kun je hard ijs makkelijk scheppen

Aangekoekte airfryer schoonmaken: zo doe je dat

Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?

Bakpapier in de airfryer: kan dat?

Clubsandwich maken: zo doe je dat!

Lifehack: zo maak je harde boter snel smeerbaar

Ingemaakte rode ui: zo maak je de snelle smaakbom

Chocolade smelten: deze 4 manieren werken het best
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.