Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cote de boeuf met béarnaise en bospeen

Kotelet bakken: van karbonades tot côte de boeuf

Advertentie

Van lamskoteletjes tot een sappige karbonade, dit zijn de beste manieren om kotelet te bakken. Omdat het bot vaak nog aan het ribstuk zit, heeft dit vlees extra veel smaak en zijn deze recepten altijd een succes voor op tafel.

Kotelet bakken

Kotelet bakken is niet moeilijk, je moet alleen even weten wat voor bereiding dit stuk vlees vraagt. Maar voordat we recepten met je kunnen delen, moeten we je eerst uitleggen wat koteletjes eigenlijk zijn. Koteletten zijn het stuk vlees dat wordt gesneden van de schouder of rug van varkens, lammeren of kalven. In de supermarkt vind je meestal koteletten van varkensvlees maar de andere soorten zijn minstens net zo smaakvol. Al worden koteletten vaak verward met karbonades, er zit wel degelijk een verschil tussen deze stukken vlees. Wanneer het vlees een rib bevat, dan is het een kotelet. Bevat het vlees geen ribstuk? Dan mag je het een karbonade noemen. Wil je meer hierover weten? Lees dan meer in dit artikel: zo kies je het juiste stuk varkensvlees voor je gerecht waarin we je alles vertellen over verschillende stukken vlees. Maar welk stuk je ook kiest en hoe je het ook noemt, de onderstaande recepten helpen je zeker met kotelet bakken.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Aziatische lamskoteletten met citroengras

Al zijn lamskoteletten van zichzelf al heel smaakvol, je maakt ze eenvoudig nog lekkerder door het vlees te bakken in Aziatische smaakmakers. Wat denk je van wat sojasaus, gember, mirin en sake? Zo breng je het vlees eenvoudig op smaak.

> naar het recept: Koreaanse lamskoteletjes 

Koreaanse lamskoteletjes

Cote de boeuf met béarnaise en bospeen

Côte de boeuf is een runderkotelet, met het bot er dus nog aan. Er zijn meerdere manieren om het te bereiden maar dit recept is bij ons op de redactie zeker favoriet. Door de kotelet eerst in de pan te bakken, krijgt het een goede grillsmaak.

> naar het recept: cote de boeuf met béarnaise en bospeen

Cote de boeuf met béarnaise en bospeen

Karbonades met bier en laurier

Hoe maak je karbonades nog smaakvoller? Juist ja, met een scheutje bier. Want bier is niet alleen lekker om te drinken, maar ook om mee te koken. Dat bewijst dit heerlijke recept wel!

> naar het recept: karbonades met bier en laurier

karbonades bier

Costoletta alla milanese

Costoletta alla milanese is een van de meest populaire gerechten uit Milaan. Niet voor niets want door de koteletten te paneren, krijgen ze een heerlijk krokant korstje en extra veel smaak.

> naar het recept: costoletta alla milanese

Costoletta alla milanese

Karbonades met tijm en geroosterde aardappels

Koteletten zijn een veelzijdig stukje vlees. Het past goed in tal van gerechten en haast iedereen vind het lekker. Daarom is vlees heel geschikt om te serveren bij een AVG’tje. Wat denk je van dit recept?

> naar het recept: karbonade met paprikaboter en nieuwe aardappels

Karbonade met paprikaboter en nieuwe aardappels

Lees ook: Karbonade bakken & braden: zo doe je dat

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!